Мъжки, женски... друг! Германия легализира третия пол

Това прави страната пионер в Европа в признаването на интерсексуалните
14 дек 2018 21:10,
56
Мъжки, женски... друг! Германия легализира третия пол
Снимка: pixabay.com

Германия легализира присъствието на трети пол в актовете за раждане, което прави страната пионер в Европа в признаването на интерсексуалните хора, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Според законовия текст, одобрения снощи от Бундестага (долната камара на парламента), наред с традиционните женски и мъжки пол, в документите ще присъства и трети вариант - "друг".

С това коалиционното правителство на консерваторите на Ангела Меркел и социалдемократите прилага решение на Конституционния съд от 2017 г. Най-висшата германска съдебна инстанция даде на депутатите срок до края на тази година да гласуват законодателството за "трети пол".

От май 2013 г. досега в Германия беше възможно да не се дава сведение във връзка с пола, като полето за обозначаването му се остави празно. Така в течение на живота си човек можеше да избере мъжки или женски пол, или да не постави отметка.

И други европейски страни, като Холандия и Австрия, са на път да признаят съществуването на трети пол.

Във Франция до петия ден след раждането новороденото трябва да бъде записано като момче или момиче. Миналата година Касационният съд отхвърли признаването на "неутрален пол", отклонявайки молбата на човек, който по рождение няма нито пенис, нито вагина.

Според статистиката на ООН между 0,05 и 1,7 процента от световното население е интерсексуално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
2
 
! Отговори
jj преди 5 години
За това крайните партии набират такава сила, те сами се прецакват ;)
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма 3 пол !Бог е създал мъжът и жената.Всичко друго е ци.ни.зъ м уважаеми хора.
46
1
 
8
 
! Отговори
ДА преди 5 години
Господ е прокълнаш тези които се любят жена с жена мъж с мъж. Скоро от Германия няма да остане нищо. Германия ще се превърне в градът на Помпей и ще ги връхлети такъв агесор (война) че ще остане само прах от Германия.
45
1
 
8
 
! Отговори
НЕ! преди 5 години
До 52Лекарите да ги пишат под един от двата пола, ако те решат нещо друго, като пораснат, и при сегашното законодателство могат да си сменят пола. Изравняването на болестта за трети пол отваря вратата и за други законодателни промени, включително и джендърнеутрално възпитание в семейството, детските градини и училищата. ЛГБТИ се оправдават с интерсексуалните, но в перспектива искат да наложат *** обучение на АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ДЕЦА. Настоящите законодателни промени целят точно това.
44
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе простолюдие става въпрос за така наречените хемофродити вие под кой пол ще ги запишете
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за спорта как ще бъде? Ще мерите хормоните, а двуличници?
42
1
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
После да не се сърдят като ги бият,убиват и изнасилват тара.мбуките!Или може би им харесва?
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В доста медицински калкулатори трябва да се нанесат промените и като полът влиза в много формули за изчисляване на функция на органи на базата на изследвания ,които са били правени при отчитане наличието на два полаСега фармацевтичните фирми ще правят изследвания и с трети пол е Егати колко пари ще изхарчат
40
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На третия пол половите белези са нееднозначни - основно се състоят в гладък мозък, ниска интелигентност, силни гласни струни и висока агресивност.
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази баба направи от германския доберман вмирисан пудел...
38
1
 
24
 
! Отговори
анатом преди 5 години
А по какво ще познаем третия пол? Какви са му половите белези?
37
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До скоро считах масоните за умни хора, но все повече мисля, че тия са просто едни хипер презадоволени житейски деструктивни извратеняци, които са докопали навремето си "знанието за управление на масите" и благодарение на него хилядолетия живеят на гърба на Тълпата, правейки през това време всевъзможни перверзии оргии!Толкова им е изпържен мозъка от лукс и пресищане, че търсят все по-висок и по-висок левъл адреналин за потиснат первезиите , които им идват в изпържените мозъци!
36
3
 
25
 
! Отговори
Германия, събуди се! преди 5 години
Докога ще търпиш да се подиграват с теб?
35
3
 
23
 
! Отговори
Николай преди 5 години
Да се надяваме че България никога няма да допринесе за заличаването на човешката природа по примера на западните псевдо-либерални, лицемерни, жалки ***.
34
0
 
8
 
! Отговори
Kukla преди 5 години
Тая новина е и малко обидна даже и за третия пол. Слушах един път един разговор между две депутатки от германския парламент. Третия пол е много различен. Едва ли не всеки считащ се за различен се приема по различен полов начин. И не иска да се смесва с дуругите видове полове. Та с една дума защитниката на диверса, т.е. третия пол, не можа да отговори колко пола има всъщност.
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 35По същата логика защо си боядисват косите като господ е отредил какъв да е цвета.и аз това се питам! но тук отговора е *** - за да правят впечатление, да ги "забележат" ? от тук следва логичният въпрос - да правят впечатление ли е някои си "сменят пола"?
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
0,05 и 1,7 процента от световното население е интерсексуално...ахаааа, ето какво било! Значи дефакто скритият акцент не е върху "пола", а върху вида и формата на сексуален нагон! Всичко било пустото нетрадиционно еВане, което излиза извън природните рамки и закони! С други думи, както и всеки предполагаше - закрила на ***-дерастията, т.е. на едно от хилядите заболявания на човека. В случайя става въпрос за психо-психологическо-функционално заболявания на човека.
31
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много сте консервативни затуи сте на такова положение
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочетох истинската новина. Този път не мога да ги упрекна. Става въпрос за медицински случаи при раждане - ***, не за "светоусещане на индивида".
29
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По същата логика защо си боядисват косите като господ е отредил какъв да е цвета