Български изкуствени елхи - по площадите в Европа, че и в Китай

Коледни дръвчета се изработват единствено във фабриката в Раковски
15 дек 2018 17:12,
24

Изкуствени елхи, произведени в България, заливат китайския пазар. Единственият у нас завод за изработване на коледни дръвчета се намира в град Раковски и функционира от 2004 година.

Освен елхи за дома, в базата се правят и гигантски елхи, които могат да се видят по Коледа на площадите, както и в големите търговски обекти - не само у нас, но и в чужбина.

Традицията по коледните празници е във всеки български дом да бъде поставена и украсена елхата. През последните години изкуствените дръвчета изместват естествените, което дава повод на производителите да мислят по-иновативно и да правят декоративните елхи да изглеждат максимално естествени, предава Bulgaria ON AIR.

Йонко Земярски е един от собствениците на единствения у нас завод за производство на изкуствени коледни дръвчета. В началото бизнесът му е започнал с производство на фолия за канцеларски цели, а след това и фолия за елхи. От 2004 година той и екипът му започват своята първа линия коледни дръвчета.

Едно от най-големите до момента коледни дръвчета е било изработено за площада в сръбската столица Белград. Продажбата на тази продукция обаче не се ограничава само с европейския пазар, разказва Йонко Земярски.

Изработването на елхите с гигантски размери отнема средно около 3 дни, а малките размери, които се слагат във всеки дом, се правят за около 3 минути.

От 13 години Александър се занимава с изработката на елхите. Разказва, че за него работата е удоволствие, макар самият технологичен процес да е доста сложен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората от 50 години в космоса летят, Гано искуствени елхи прави. Браво!
18
4
 
7
 
! Отговори
пецата преди 5 години
италианците от 15години внасят теракот и фаянс от китай с контейнерите , като на всички плочки и кашони пише made in italy и ги продават с 300% надценка , не си струва да се вкарват пари в производство на нещо което китайците ще ти го копират и ще ти вземат пазара с дъмпинг , китайците са скакалци, ***, канибали , изяждат и завземат всички ниши на територия която ги пуснеш , скоро идват и тук
17
14
 
16
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Елхички,мартенички,дрънкулки , това е българската икономика и индустрия!!!Агент Стю Алекзандър!ЦРУ!!!
16
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като не стигнахме американците, да подгоним поне китайците !
15
3
 
30
 
! Отговори
маалии преди 5 години
Ако забранят форумите ще започне масов мор на ***!!!
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво лошо пък?Нека и *** да си имат партия,бе..кво му е лошото,нали са народ и те бре.Там е бъдещето на нацията!
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е да го знаем, че като ида да купувам да избера бг-елхичка.
12
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сложете надпис реклама,за да не го четем.А и по-голяма лъжа че заливало Европа и Китай и най-вече Китай от където идва всичко евтино,което залива цял свят еми не познахте
11
7
 
42
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
За момент се почуствах горд че има предприемчиви хора, но коментарите ме върнаха в действителността, и си припомних че си живея в Клоакаландия.
10
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баш пък в Китоай ? Уж се борите с фалшивите новини ?
9
5
 
16
 
! Отговори
Край преди 5 години
Браво на хората дето ги правят и продават успешно ОБАЧЕ вижте в какви бизнеси са ни нишите в разделението на труда в ЕС.Правим матраци, колелета сглобяваме и елхи.
8
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудесна история. Инициативни хора трябват на България като тези в Раковски. Хареса ми статията.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво чакахте някой доброволец да ви отсече бор елха ли,природолюбивците пък щяга да реват на ви изкуствена
6
7
 
12
 
! Отговори
И още преди 5 години
Едно борче в задното дворче на ЕС.
5
11
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Плю!Плю! Искам да живея в ***. Аз обичам във Видин да е мизерия,смрад и див путинизъм. Аз съм войнстващ нихилист затова плю! плю по теб!
4
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"През последните години изкуствените дръвчета изместват естествените"Ние използваме изкуствена елха от близо 20 години насам. Първо не се налага всяка година да купуваш ново дръвче, второ не се налага да чистиш една камара иглички след празниците и трето- прибираш я за догодина, вместо да я изхвърляш. Да не споменавам и фактът, че не се изисква да се секат живи дръвчета само заради няколко празнични дни.
3
10
 
8
 
! Отговори
Големи сме преди 5 години
И в "Петият Елемент" имаме 2 статиста които вървят с гръб към камерата, писаха за тях във в. Тръд. Не се шегувам. 2 статиста = пълна инвазия на България в Холивуд, опа Европейското кино, опа няма значение, въпрос на време е света да види величието ни, и тогава ще ни се кланят и уважават по арабско-тюркско, името на буугария ще се шири надлъж и нашир
2
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбрахте ле, че сиганье от от Сливен ки основават Европейска народна партия България? Сутринта по БТВ го казаха. Положението е плачевно.
1
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо пускате хубави новини да дразните форумците дето цял ден плюят