Бразилският "лечител", подлъгал и Теди, се оказа гнусно чудовище

Той е обвинен в сексуални посегателства срещу над 300 жени
17 дек 2018 09:30, Елка Василева
35
Бразилският "лечител", подлъгал и Теди, се оказа гнусно чудовище
Снимка: Reuters

В Бразилия е арестуван лечител, посягал сексуално над жени и излъгал много нуждаещи се от лечение, сред тях и българката Теди, която почина малко след завръщането си у нас от южноамериканската страна.

Полицията в централния бразилски щат Гояс съобщи снощи, че лечителят, обвинен в сексуални посегателства над повече от 300 жени, се е предал на властите, предаде Асошиейтед прес.

Срещу Жоао Тейшейра де Фария, известен като Жоао де Деуш (Иван Божий), в петък е била издадена заповед за арест и му е бил даден срок да се предаде до 15 ч. местно време в неделя. Бразилски телевизии показали на живо пристигането му с полицейска кола в главното полицейско управление в щатската столица Гоиания.

Още по темата

В. "Глобо" съобщи, че в сряда "лечителят" изтеглил 35 милиона реала (около 8 милиона долара) от няколко свои банкови сметки. Това накарало властите да издадат заповедта за арест, за да му попречат да избяга от Бразилия или да скрие парите.

76-годишният медиум твърдял, че "лекува духовно" в храма си в Абадиания, в щата Гояс.

Скандалът избухнал, след като миналата седмица телевизия Глобо публикувала разследване със свидетелства на жени за сексуалните гаври, които Жоао де Деуш извършвал над тях, докато ги "лекувал духовно".

Сред пострадалите била собствената му дъщеря Далва Тейшейра. Тя разкрила пред бразилско списание, че баща й започнал да я насилва от 10-годишната й възраст, докато навършила 14 години.

"Баща ми е чудовище", казала Далва, която сега е на 49 години.

След предаването на телевизия Глобо стотици жени заявили, че са били жертви на сексуална агресия от Жоао де Деуш. Прокуратурата в щата Гояс получила 330 жалби от цялата страна, както и от шест чужди държави - Австралия, Белгия, Боливия, Германия, Съединените щати и Швейцария, посочва Франс прес, цитирана от БТА.

Dnes.bg припомня, че Теодора избира алтернативно лечение в Бразилия, след като не получава надежда от българските лекари. След като състоянието ѝ се влошава, тя не може да се върне в родината си.

Екип на телевизия Bulgaria ON AIR се свърза със съпруга ѝ, потърси съдействие и от българското Външно министерство.

Преди две години Теодора чува тежката диагноза – рак на гърдата, а впоследствие има и метастази в главата.

След редица опити за лечение, семейството ѝ открива искрица надежда в Бразилия, при така наречения медиум-лечител Жоао де Деуш.

Връзката с него прави Кармен – жена, която се изявява също като лечител и която помага на хора, които "изпитват нуждата от осезателна духовна промяна в живота си и онези, които имат нужда от изцеление".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
6
 
! Отговори
Спиро Киров преди 5 години
Колегата Иво Христов го казал директно: Нашата журналистика-тежка неграмотност и тежък слугинаж.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-вероятно ги упоява и след това ги ашладисва. Секс гуро от Бразилия.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питане - тези жени откога имат оплаквания - от 15 години, от 10 години, от 5 години, от 3 години, или от оня ден всички. И ако има от преди 15 години оплаквания, защо властите са дремали. сори.
25
2
 
9
 
! Отговори
Стеф преди 5 години
До Анонимен 24Виновен е че, се възползва от нещастието и надеждатра на умиращи хора.Когато живота приключва а на теб ти се живее и ти ще си готов на всичко.Плиткоумно дете.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичките тези "лечители" са такива.Едва ли има изненадани....
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичките тези "лечители" са такива.Едва ли има изненадани....
22
1
 
12
 
! Отговори
До 24 преди 5 години
Да се възползваш от ненормални е още по-извратено.
21
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е какво е виновен тоя, след като има толкова много ненормални жени.
20
1
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Хахахаха, Иван Божи Хахахахаха.....и ги прави там всичките набожни и ги кръщава със средния жезъл докато им лекува душиците хахахахха Сега ще го разбожат в дранголника...завалията. Язък дето е сбирал до 76 годин грешни кинти...сега от където дошли - там отишли....ще се радва на мъжки ласки в пандиза и ще го развяват с големи матори с по два коша от страни, чак перчема му ще се ветрее. А паричките...има кой да ги харчи навън и да го споменава хахахаха
19
0
 
35
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Каква е разликата между този пич и врачките по българските кабеларки? ЗАщо никой не се занимава с тези шарлатани? Има ги в обяви по вестници, по телевизията, имат частни кабинети. Да не забравяме, че и по БТВ се подвизава една такава с псевдоним - Алена. Гала с какво е по-различна? Защо все още и се дава трубуна в телвизия с национално покритие. Този бил "чудовище", а сигурно Гала е принцеса, която лекува с "оринотерапия" и електрошок?
18
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не го защитавам този, ама на мен пък ми стана странно как 40 години щерката мълча, че и другите 300 жертви. Една пък не се оплака за толкова години. И сега всички блеят като стадо овце. Малко като историята на онзи режисьора от Холивуд. Да не се окаже, че дъщерята иска да гушне 8-те милиона на тате по бързата процедура, а другите и те да искат да се облажат. Вече.нищо няма да ме учуди...
17
0
 
12
 
! Отговори
мошеници Дн*ес.бг преди 5 години
В сайта на Асошиейтед прес няма Новини защото те продават Новини , само ако си клиент може да си купиш Новини от тях , реално Новините ви не са от там а копирани от български сайтове
16
1
 
11
 
! Отговори
младен преди 5 години
Връзката с него прави Кармен жена, която се....е облажила и тя. Дано по доктори даде тия облаги.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Особено отвратително изчадие. Доживотна каторга с периодично показване пред публика в клетка.
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алтернативно лечение!? Лъха на много глупост тук, жалка история и се наричате журналисти - срам!
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бразилия е либертарианска страна. Но никой български либертарианец не отива в Бразилия. Стоят в България и задръстват телевизиите с празните си либертариански платени лъжи.
12
6
 
11
 
! Отговори
Начало преди 5 години
Не ти пожелавам да попаднеш на Български лекари.Тогава името ти ще придобие друг смисъл.
11
13
 
17
 
! Отговори
Край преди 5 години
Сега намерете тези БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ които мъжки казаха страшната истина на болната жена и им се поклонете.
10
18
 
9
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
Сред пострадалите била собствената му дъщеря Далва Тейшейра. Тя разкрила пред бразилско списание, че баща й започнал да я насилва от 10-годишната й възраст, докато навършила 14 години.-- -Абе някой от *** пак нямали да се появи с: А коя е религията? Или ще замълчи, като заек? И аз така си помислих!
9
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива изверги трябва да бъдат затваряни доЖИВОТНО !