Да извървиш пътя от болницата до сцената на Би Би Си... без крака

Автомобилният състезател Били Монгър се връща на пистата
18 дек 2018 20:32,
1
Да извървиш пътя от болницата до сцената на Би Би Си... без крака
Снимка: Instagram

"Следвай смело посоката на мечтите си. Живей живота, който винаги си си представял", Хендри Дейвид Торо

Били Монгър е тазгодишният носител на наградата Helen Rollason, която се връчва по време на наградите на Би Би Си за Спортна личност на година.

Още по темата

Дотук информацията не е нищо необикновено, но историята на 19-годишния автомобилен състезател Били Монджър, наричан "светкавицата", е много по-трогателна.

Преди време ви разказахме за вдъхновяващия път на момчето, което претърпява тежка катастрофа през април 2017 година и губи и двата си крака.

Завръща се обратно на пистата по-малко от година след инцидента. Започва да се състезава отново през март 2018 година във Формула 3.

19-годишното момче доказа на себе си и на света, че няма невъзможни неща. Продължава да печели титли и да прави онова, което най-много обича – да пори вятъра със своя специално приспособен болид.

Наградата Helen Rollason се връчва за специални постижения след претърпян сериозен инцидент. 19-годишният Били извървя целият път от публиката до сцената, за да хване в ръце отличието си.

Наградата беше връчена лично от идола на младия състезател – легендата на Формула 1 Люис Хамилтън.

По време на своята благодарствена реч Били Монгър благодари, освен на семейството си, а и на всички свои близки, както  на лекарите, борили се да спасят живота му, които бяха заедно на сцената с автомобилния състезател.

След като за пръв път се върна обратно на пистата през март тази година, Били Монгър се превърна в първият автомобилен състезател с увреждания, който управлява превозното си средство напълно сам.

Това се случи, след продължителна битка от страна на семейството, след която Международната автомобилна федерация промени своите правила за участие и позволи на Били да се състезава сам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Че от кога Би Би Си е нещо значително? хахаха те тия са 300% фалшиви новини. Военна пропаганда, никаква свобода на словото и винаги заемат страната на лошите - това са западните медии. Те са най-голямото зло.