Жирардели стопанисва Банско от 2 г., но никой не го бил питал

Премиерът Борисов: Да имаш такива инвеститори е хубаво!
61
Жирардели стопанисва Банско от 2 г., но никой не го бил питал
Жирардели открива ски сезона у нас. Снимка: БулФото

Трябва да отиваме към решение по темата "Банско", защото е един прекрасен курорт. Това коментира премиерът Бойко Борисов по повод информацията, че ски легендата Марк Жирардели е мажоритарен собственик на "Юлен".

"Безспорно Марк Жирардели е световна величина и за всеки туризъм, курорт и държава, да имаш подобни инвеститори е нещо много хубаво", каза Борисов от Виена, където участва в среща на високо равнище ЕС – Африка.

Вчера МОСВ обяви, че Жирардели се е срещнал с трима министри - Нено Димов, Николина Ангелкова и Емил Караниколов във връзка с развитието на ски зоната. Тогава Жирардели представил пред тях оригинални документи, удостоверяващи, че притежава 100% от собствеността на "Такс сървисиз лимитед", компанията, която е мажоритарен собственик на "Юлен" АД.

Борисов даде пример и със зимните курорти в Австрия и развитието на туризма там, от който се печели милиарди.

"С пъти, пъти, пъти, пъти повече лифтове, писти и никаква екология. Тук няма ли "зелени"? Ако нашите "зелени" дойдат, ще ликвидират целия бранш в Австрия, при който около 30-40% провинции си изкарват хляба от това. Аз съм горд, че България може би има най-силните зелени организации в света. Такива силни организации аз не мога да си представя другаде да ги оставят да съществуват. Но нашите са такива, че успяват. Както виждате, 20 години няма правителство, няма президент, който да намери смелост и кураж и да каже: "Това все пак е едно правилно решение да се развива туризмът", каза още Бойко Борисов.

Днес лично Жирардели обясни, че е придобил мажоритарния дял от "Юлен" още през 2016 г.  "Не съм го казал още тогава, защото никой не ме е питал", уточни той пред Нова тв.

Фирмата купил от "един фонд", чието име нямал право да оповестява, защото подписал декларация за конфиденциалност. Въпросният фонд си продал дяловете заради създаденото напрежение. "С Цеко Минев ни свързват общи хобита - караме ски, обичаме природата и планината", обясни Жирардели в отговор на въпрос за отношенията между двамата.

Скиорът заяви и че в Банско не е построено абсолютно нищо без разрешително, но втори лифт трябвало да има, за да не висят клиентите по 2 часа на опашка.

"Искаме Банско да стане известен на целия свят", каза още Жирардели, който не изключи възможността да инвестира и в други големи проекти у нас.

Наскоро Министерският съвег упълномощи екоминистъра Нено Димов да преговаря за концесията на ски зоната, за да бъдат изчистени неяснотите с границите й, както и да се промени и увеличи концесионното възнаграждение.

На срещата вчера между Жирардели и министрите е била обсъдена и необходимостта от залагане на санкции в договора при нарушение на екологичното законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
0
 
! Отговори
opt_news преди 5 години
"Скиорът заяви и че втори лифт трябвало да има, за да не висят клиентите по 2 часа на опашка." Подкрепям с две ръце Жирардели, втори лифт трябва да има.
53
0
 
5
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Боже, боже, тези за *** ли ни имат? Има ли някой в България, който да вярва, че Жирардели е "СОБСТВЕНИК". Както казват на село"той не е чак толкова "ВЪЗМОЖЕН" /заможен/, че да е собственик на това?
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълен цирк.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 42 Образно казано: Страстно целуване на предници е това изказване. Не нзаех, че има хора дето го правят в интернет.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не съм го казал още тогава, защото никой не ме е питал"Смях!... То гараж да си купиш цялата държава го знае. и го декларираш и данък му плащаш... той полвин планина, ама никой не знае. Колко ли милиона е прибрал за да прави този цирк?
49
1
 
3
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
48
0
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Хоп, едно зайче излезе от храста....
47
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Ютюб 1. Platz in Borovets, Bulgarien (1984) - Marc Girardelli
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да излеят няколко хиляди тона цимент, да изсекат горите, да направят 30 писти с 50 лифта и да забият няколко нарисувани картончета с дървета.КрасУтЪ!!!!
45
0
 
9
 
! Отговори
По пързалката преди 5 години
Е на това се казва да изпързаляш Зелените. Цеко излезе по голям скиор от Жирардели.
44
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До АнонименКонституция на Р. България:-"Чл. 18. (1) Подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища, както и водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати, определени със закон, са изключителна държавна собственост.?!?!?!?!
43
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
"Фирмата купил от "един фонд", чието име нямал право да оповестява, защото подписал декларация за конфиденциалност"..Е ашколсун!!!!!ЯВНО "НЯМА НИЩО ЗА КРИЕНЕ",свързано с тоя "фонд"....Просто са срамежливи от "фонда"...
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Австрия никаква екология..... и в България никаква корупция.
41
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 40 "Юлен" е частно дружество и не е длъжно да дава обяснения, или да иска разрешения от държавата ,и на *** и Пульо да обяснявя ,как ще развива бизнеса си ,и на кой ще го продава.
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами аз предлагам сега г-н Жирардели да бъде така добър да докаже произхода на парите с които е купил Юлен. Защото тази сделка се е случила в България, предполагам (и в някоя офшорка, но тогава пък съвсем трябва да ги доказва), и ние имаме право да знаем дали паричките са законни и дали изобщо са негови и дали изобщо е собственик и т.н.
39
1
 
11
 
! Отговори
татул преди 5 години
Кой изтърва тази информация.То беборба на зелени ,то Симеонов нипродъни с епилепсии цяло лято и не-разбрах кой какво иска.Писти ,гори,дори от Банкя имаше солфежи и сегахоп Фигаро(Жирардели).Утре някой щекупи държавата.Алооо ,има ли пилотв самолета.
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алберто Томба е бил зает за друга реклама.
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
скиорина има само представителни функции подставено лице.
36
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Банско е исконна териториjа на Македониjа и еден ден ке си доjде при маjката. Бугарските фашистачки окупанти, ке си одат во Татарстан!
35
1
 
18
 
! Отговори
Така и не разбрах, преди 5 години
защо сутринта водещата не си направи устата да попита к'во ста'а с Алеко и дали ще си остане в небитието, заради Банско. Щото и по-странни сценарии на "ама никой не ме е питал" сме гледали.А и след като Жирардели неколкократно спомена как строи из резерватите на Австрия, редно беше да си направи устата за по-обстойно разяснение на процеса. Защото у нас драмата не е във 2-ия лифт и още някоя писта, а в начина им на изграждане, където по стар нашенски обичай ще заминат сума ти декари вековна гора