5-те симптома на дехидратация, които игнорираме

Сухи и напукани устни, апетит... Пиете ли достатъчно вода?
19 дек 2018 11:15, Михаела Лазарова
0
5-те симптома на дехидратация, които игнорираме
Снимка: istock

Тъмна урина, умора, задържане на излишни течности... Пиете ли достатъчно вода?

Нали не сте забравили, че човешкото тяло е изградено 70-80% от вода?

Свикнали сме да пием повече кафе, сокове, газирани напитки, чай и често да пренебрегваме консумацията на чиста вода. Този лош навик може да доведе до дехидратация на организма. Вижте някои скрити симптоми, които подминаваме.

Повишен апетит

Тялото ни приема вода и от храната, която консумираме. Но когато не приемаме достатъчно вода, организмът ни може да сигнализира за дехидратацията, като ни кара да усещаме глад, особено към по-мазни храни. Не забравяйте, че тялото ни се нуждае от достатъчно вода за процесите на храносмилане и не само.

Проблем с концентрацията и главоболие

Човешкият мозък се нуждае от вода. Липсата на концентрация, главоболията, са едни от най-честите признаци за дехидратация на организма. Мозъкът не може да синтезира невротрансмитери без достатъчно вода.

Поява на запек

Страдате ли от нередовен стомах? Може би ядете достатъчно плодове и зеленчуци, кисело мляко, храни богати на фибри. Но храносмилателната ви система се нуждае и от достатъчно количество вода, за да елиминира отпадъците. Дори и да приемате достатъчно фибри, ако не пиете поне по 8 чаши на ден вода, може да се появи запек. Дехидратацията нарушава перисталтиката.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари