Бутат къщата на отровения бивш руски агент Скрипал

Британски военни ще направят това от съображения за сигурност
9 яну 2019 08:40, Елка Василева
24
Бутат къщата на отровения бивш руски агент Скрипал
Снимка: архив, Reuters

Военни експерти смятат да разрушат британския дом на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал, който беше отровен през март с нервнопаралитичен агент, предаде ДПА.

Специалистите първо ще отстранят покрива, преди през следващите 4 месеца да разрушат къщата, която ще бъде поставена във вътрешността на изолирана структура.

Още по темата

Великобритания обвинява агенти на руското правителство за нападението в английския град Солсбъри, при което бяха отровени Скрипал и дъщеря му Юлия.

Няколко обществени места, посетени от двамата Скрипал, също са били изолирани, но по-късно бяха отново отворени.

Ръководителят на координационната група по възстановяване в съвета на графство Уилтшър Алистър Кънингам каза, че последните два обекта за обеззаразяване са къщата на Скрипал и още едно жилище в близкия град Еймсбъри, използвано от местна двойка, която се отрови по случайност.
Миналия месец работата по обеззаразяването беше прекратена заради коледните празници, каза Кънингам.

Скрипал и дъщеря му оцеляха след отравянето, но здравословното им състояние остава неясно, припомня БТА.

Местната двойка - Доун Стърджис и Чарли Кроули - се отрови през юни, след като двамата намерили флакон за парфюм, очевидно използван за съхранение на нервнопаралитичното вещество Новичок.

Доун Стърджис почина, а Чарли Кроули беше изписан от болница през юли, но все още страда от здравословни проблеми, свързани с отравянето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британските лъжливи политици се на,аха от страх пред окончателното им разобличаване и направиха поредната глупост. Първо убиха котарака, после изпищяха едни клошари, сега бутат къщата! Пълна паника, довела до абсолютно оглупяване!
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Британия на 15 жители има 1 камера. Рекордьор в света. Скрипал открито обиколил цял град посред бял ден, отровен като никой покрай него не пострадал, чак накрая като припаднал в парка се изтровило половината население там. И НИКОЙ НИЩО НЕ ВИДЯЛ!
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига бе! Спрете се най-накрая! Не унищожихте ли достатъчно доказателства, че да може да си прикриете глупостиет с фантазии и измишльотини? Убихте му животните на човека, бутнахте му къщата, арестувахте случайни, измисляхте 1000000000000 теории и "варианти". Тотална пародия. Всеки, който почне да чете от самото начало за този скандал ДОРИ САМО ОТ БРИТАНСКИ източници ще види, колко брутално неправдоподобно и смехотворно звучи всичко. Утре ще обвинят путин, че тайно се договаря с извънземни.
21
0
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
може да са им теглели вече н....а, да не разкажат друга версия някои ден
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е зрелището да продължи, че току виж са се успокоили ангилизите и хукнали по екскурзии в Русия - страх му е майката, от него политиците добре си живеят!
19
0
 
3
 
! Отговори
Извозва стр. отпадък преди 5 години
Щом бутат къщата, значи остава версията с дръжката на вратата. Пейката и пицарията няма да ги бутат.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Животните в къщата, които изгориха можеха да се изполват за изследване. Умориха животните от глад, за да подържат цирка. Сега да не открият флуороорганични пестициди и в Британския парламент, или "хляб и зрелище" е предназначено само за тълпата - британското *** простолюдие? Ако подпалят цялата държава ще изгорят всякакви доказателства, по примера на анимацията "Умно село" на Доньо Донев.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странно - на Скрипал къщата се събаря, а на другите отровени не? Защо ли?Странно - избиха на Скрипал домашните животни. Защо ли?Може би защото те си живееха в къщата без увреждания и някак си идеята за събаряне на къщата издиша при това положение.
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бутат къщата на отровения бивш руски агент Скрипал...Явно замитат следите.Миналата седмица хакери откраднаха документация на английските секретни служби и там лъсна, че са се готвели за този инцидент три години преди случката. Заделили пари, наели експерти по отровите и т.н. ...Но са ***, продължават си по плана, който още тогава е създаден и е планирано така да стане.
15
6
 
29
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
замитане на доказателства се нарича това !Толкова много се шуми за Скрипал ,че никой аждеба не се запита жив ли е Скрипал изобщо??Какво стана с него!
14
4
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДРЪН ДРЪН!!!!ТОВА МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ САМО ЗА ДА СЕ ЗАЛИЧАТ СЛЕДИ И УНИЩОЖАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА!------------ИНАЧЕ КЪЩАТА НА ОНЕЯ ДРУГИТЕ ДЕТО СЕ ИЗТРОВИХА С НОВИЧОК НЯМА ДА Я БУТАТ :DАНГЛИЧАНИТЕ СА ПО-ГОЛЕМИ ИЗМАМНИЦИ И ОТ ГЪРЦИТЕ!
13
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са Чепига и Мишков ?Работи ли още фирмата им за анаболици, хранителни добавки, психотронни субстанции, пянообразуващи вещества, уранови изотопи и нуклеиди за чай !?
12
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англичаните продължават,с цирка в който се провалиха.Глупости евро атлантически.
11
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези англичани съвсем са се побъркали!
10
4
 
32
 
! Отговори
c4n0puS преди 5 години
Къде е Скрипал? Къде е дъщеря му? Защо изчезнаха. защо не дават интервюта! Защо никой не задава тези въпроси?? Медии вие сте пастир наш хахахааххахахахахахахахаахахахахахахахахахах
9
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хм,КГБ били големи аматьори !!!Всяка мафия в света проблема Скрипал ,щеше да го разреши с един точен снайперист и един коршум!И по-евтино и по-сигурно!
8
42
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Аз се чудя защо рускините все гледат да избягат към Лондон като Путин им направи такава хубава джамия в Москва.
7
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И там незаконни къщи! Ромска работа
6
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предателите са мразени от всички. И от своите, и от чуждите!
5
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не е виждал скрипалите след началото на шоуто.