Шизофренията на Лондон - "Да" и "Не" за Мей

Тя хем бе подкрепена, хем бе поругана от депутатите
17 яну 2019 17:30, Бойчо Попов
29
Шизофренията на Лондон - "Да" и "Не" за Мей
снимка: Ройтерс
Ето че Лондон излъчва абсурдни сигнали. Премиерът Тереза Мей разполага едновременно с доверие и недоверие за политиката си за Brexit. Нейните консервативни партийни приятели са лоялни само когато става дума за отхвърляне на ветото на опозицията от лейбъристите, с което тя едва успя да се справи вчера – с 325 на 306 гласа. Ден по-рано сделката на Мей за Brexit бе шумно отхвърлена.

И все пак унижението за премиера, която трябва да представи план Б до понеделник, не отминава. Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин в момента отхвърля спешния ѝ призив за преговори, докато шотландският проевропейски лидер Никола Стърджън призовава за втори референдум. Фарсът в Уестминстър неизбежно напомня на Албер Камю: „Абсурдът има смисъл само доколкото човек не може да се примири с него".

Точно това смятат много икономисти, които са били разпитани по темата от германския Handelsblatt. Никой не иска да се задоволи с Hard Brexit – излизане без сделка.
 
„Удар по европейската идея, от който Европа няма да се възстанови дълго време", казва изпълнителният директор на Siemens Джо Кезер. Да се отхвърли споразумението за излизане би било „политическо небрежие", казва Бернхард Матес, председател на асоциацията на автомобилните производители. А производителят на резачки Николас Щил счита, че е налице голяма дилема: „Няма отстъпка, която да задоволи застъпниците на Brexit, без да застраши сближаването на останалата част от ЕС".

И така – в тази безизходица единственият консенсус може би е удължаване на времето за преговори отвъд 29 март. Дали това ще е достатъчно ще покаже само времето. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До логично:Попарка ще сърбаш ти, не англичани.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инглизите са подли хванахме се на по 5 паунда как ще завърши един мач. Познах, но беше в ШЛ и поиска кой да продължи приех пак спечелих. След това се правеше на разсеян и така и не ми плати(5 паунда). Забравете Великобритания да си плати задълженията към ЕС.
21
5
 
2
 
! Отговори
А+ преди 5 години
Не гласуват оставката на Мей заради Д Кобрин които ако дойде на власт ще национализира,транспорта,електроенергията.......и ще поиска втори референдум за напускане на Британия. И ще станат за смях по-цял с втори Брекзит,а дали им пука от смеха на света,много се съмнявам,видимо там играят на по-едро,заради национализацията.... .Фунта расте ,а не пада от вота на от неуспеха на Мей да прокара Брекита.
20
0
 
4
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Имаше една комедия-"Няма да платим,няма да платим!".Та и английската работа е такава.Достатъчно депутати са "за" Брекзит-а,ама една част от тях не харесват условията.И се наблюдава сегашната .Ама що да не го правят,за себе си са прави-защо пък да не преметнат брюкселските ***,колко му е!
19
0
 
10
 
! Отговори
Логично преди 5 години
Британците винаги са обърквали света, включително и нашата страна, причиниха ни много вреди. Приличат на кухи и алчни въздухари, радвам се, че дойде времето да сърбат попарата, която сами си надробиха.
18
1
 
8
 
! Отговори
От 15 преди 5 години
Я да видим фактите: реферндум за единна европейска конституция в Холандия: отрицателен, реферндум за единна европейска конституция във Франция: отрицателен, Гърция на ръба на фалита, обвиняват Германия и Холандия, Франция - жълти жилетки,... и т.н. Па дори и ние българите сме цъфнали та вързали в Европа...
17
1
 
6
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
това е нормалното състояние на шуро-баджанаците. по време на "прехода" те винаги са едновременно "социалисти", но и "капиталисти"... ако е да се източват европейски фондове, всички шуро-баджанаци които са за гей-браковете, за истанбулсия булшит са си леви по рождение и са против брекзит, но стане въпрос те сами да си плащат осигуровките, тогава са по-серт от желязната лейди...
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шизофренията на Лондон - "Да" и "Не" за Мей----------Има един стар нашенски лаф, който би описал политическия каламбур в дребноБритания много по-колоритно: " Хем я/ги боли, хем я/ги сърби." -)))))))
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво си дрънкаме ние, баш като българи разбиращи най-вече от политика и от футбол, ама ако във всички европейски държави се проведе референдум за излизане, в повече от половината резултатът няма да е по-различн.
14
0
 
8
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Западът се дели на англосакси и други.Първите(UK,САЩ,Канада,Австралия и Н.Зеландия) се имат за голямата работа и досега номерът им минава.Могат да си позволят всичко.Щом е така-по-добре Великобритания да е извън ЕС,а не VIP-персона вътре,която само да влачи,без никакъв принос.Иначе най-вероятно ще стане каквото пише 1.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Личи,че доста новичок им е останал.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция е държавата с най много дивиденти от напускането на Англия.Пътниците на гумените лодки през Ламанша чакат на Кале.Хубавичко ще им дойде на франсетата да сглобяват изделия с европейски части и да взимат големия пай от завършената стока като германците.
11
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До9. Няма как Бг да се излезе от ЕС. ПО ЛЕСНО Е ЕС ДА СТИГНЕ ДО ГРАНИЦИТЕ НА Русия. Не рублите в Бг.
10
5
 
2
 
! Отговори
до Идеалист преди 5 години
Не ми скачайте по нервите, да не помета Трафалгар скуеър с вас.
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааайде марш на инглизите. Сделки ще им предлагаме, ала бала. Като не искат сделката, която предлага ЕС, да си останат без сделка. На края на офицалния срок "Ай чао и мерси за рибата", после да се оправят, като са толкова умни!Само да ви питам - ако излизаше България от ЕС дали щяха да се церемонят толкова? М? или щяха да ни изсулят по съкратена процедура?
8
2
 
11
 
! Отговори
България преди 5 години
Истинското приятелство е завинаги, дори отвъд смъртта. А интересите са - днес съм на долари, утре - на паунди, а в други ден може би - на рубли.Явно става въпрос за универсална несъвместимост, така че - от нас - "сбогом"! Едва ли повече ще се видим някога.
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма никаква шизофрения. Това си е нормалното поведение на англичаните. Навремето имаше някакъв филм и някакъв лорд, който живееше в огромно имение с прислуга, но беше гол като пушка, тържествено казваше""- Ще отидете ли да ми приготвите пай, и бух желал да ми го сервирате с чая в лятната градина." - казвапе на една жена от прислугата, които стояха при него от съжаление.
6
10
 
16
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Британия, просто избягва от разпадащия се ЕС! Не плачете на чужд гроб! Гледайте нашата несрета. Брексит отдавна е санкциониран от САЩ и големите страни от Общността на нациите ( Британската общност ) За България е лошо само едни - ще ни натирят обратно онези, които само използват социалните системи на Обединеното Кралство. Хората, които работят добре там, даже ще станат по-добре. Да му мислим ние, които оставаме тук в квазидържавата на Цветанов и Борисов и се топим с 50 000 годишно!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да или Не, ще каже ЕС. Така вървят нещата.
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, когато се мислиш за велик без покритие.