Атентат с 80 кг експлозив в полицейска академия в Колумбия

Загинали са над 20 души, ранените в терора са 68
18 яну 2019 08:30, Елка Василева
7
Атентат с 80 кг експлозив в полицейска академия в Колумбия
Снимка: Reuters

При атентат с кола бомба в полицейска академия в колумбийската столица Богота са загинали 21 души, а ранените са 68, предаде Франс прес, като цитира информация от министерството на отбраната. Не е ясно колко от загиналите са полицаи.

Това е нападението с най-много жертви от 2003 г. насам. Левите бунтовници от Армията за национално освобождение засилват нападенията си срещу полицейски обекти в Колумбия, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Десният президент Иван Дуке осъди атаката, определяйки я като терористичен акт.

Предполагаемият извършител на нападението беше идентифициран като Хосе Алдемар Рохас Родригес. Той е влязъл в района на академията към 9:30 ч. (14:30 по Гринуич), шофирайки сива камионетка с 80 кг мощен експлозив, съобщава главният прокурор Нестор Умберто Мартинес.

57-годишният Родригес е бил свързан с лявата бунтовническа групировка Армия за национално освобождение. Той е страдал от нелечима болест и терористите са му платили да извърши нападението, пише ТАСС.

По всичко личи, че извършителят е загинал при нападението, но властите още не са потвърдили това. Те не уточняват и дали той е бил свързан с някоя от незаконните въоръжени групировки, действащи в страната. Много от тях се занимават с трафик на наркотици.

Президентът Дуке засили борбата срещу наркотиците и Армията за национално освобождение след идването си на власт, припомня АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: атентатКолумбия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление в Европа все още няма с повечко експлозив. Даже и да се отцепи Англия и там са бездарни философи. 2-3 аматьорчета използваха тълпите и постигнаха повечко бройки, но слаба работа.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В кръвта им е на левите да взривяват. Църкви, полицейски участъци, каквото дойде.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В колумбия няма промишленост и нови технологии. Има Кока. Не са добри или лоши хората, а бедни и богати.
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз мисля че това а изобщо взрива с най-много жертви в Колумбия изобщо. Не може да се определи кои са добро а кои лоши вече...