Беларуска манекенка бе задържана на летище в Москва

Миналата година Настя Рибка заяви, че има руска намеса в избора на Тръмп
19 яну 2019 11:57,
29
Беларуска манекенка бе задържана на летище в Москва
Снимка: БТА

Беларуската манекенка, която миналата година заяви, че имала доказателства за руска намеса в избора на Доналд Тръмп за президент, бе арестувана на 17 януари на летището в Москва, където пристигна след депортиране от Тайланд.

Московската полиция съобщи, че Анастасия Вашукевич (известна и като Настя Рибка) е била задържана на летище "Шереметиево" по обвинения в склоняване към проституция, предаде Асошиейтед прес. Задържани са и тримата души, депортирани заедно с нея.

Адвокат на Вашукевич каза, че тя е планирала да вземе самолет за Минск, но е била задържана и насила изведена от транзитната зона на руска територия, а след това отведена в полицейски участък, съобщи Би Би Си.

Вашукевич бе в тайландски затвор от февруари миналата година. Тя получи условна присъда и бе депортирана за Беларус, след като се призна за виновна в организиране на нелегална трудова дейност (секс семинари). Рибка твърдеше, че има записи, на които руският олигарх Олег Дерипаска говори за намеса в американските президентски избори през 2016 г., но манекенката така и не ги разпространи.

Дерипаска е близък с руския президент Путин, имал е и бизнес отношения с Пол Манафорт,бившия шеф на предизборната кампания на Тръмп, разследван от специалния прокурор Робърт Мълър и осъден миналата година за данъчни и банкови измами.

Задържаните в Москва - Рибка и четирима от седемте души (руснаци и беларуси), също депортирани от Тайланд, могат да получат в Русия до шест години затвор, ако бъдат осъдени за склоняване към проституция.

Когато бе задържана в Тайланд, групата на Рибка поиска помощ от американското посолство и политическо убежище. Вашукевич даде да се разбере, че ще предаде на американската страна записи, с които твърдеше, че разполага, ако САЩ помогнат за освобождаването й. По-късно обаче оттегли предложението си, намеквайки, че е постигнала споразумение с Дерипаска.

В началото на февруари миналата година в Русия избухна скандал, след като опозиционният лидер Алексей Навални публикува разследване въз основа на постове на манекенката в социалните мрежи. В разследването се намекваше за корупционни връзки между Дерипаска и руският вицепремиер Сергей Приходко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Настя Рибка се извини на Олег Дерипаска.
27
1
 
6
 
! Отговори
Тръмп, Доналд Дж. преди 5 години
небивалици за ниско-интелигентните индивиди, 70 000 000 души гласуваха за мене, спечелих честно и справедливо!!
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Беларуска манекенка?!?Това ли е одобрения израз за паднала жена, която изцежда олигарси и после ги изнудва с направеното?Щом в Тайланд не са понесли изпълненията и, където общо взето търпят всички видове сексуални извращения, правете сметка за какво става дума...
25
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
,,Беларуска *** бе задържана на летище в Москва"Това е правилното заглавие на статията,другото е фалшиво!Ако тази жена имаше записи,отдавна да ги е осребрила в долари!
24
3
 
12
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
През 206г. Олег Дерипаска си поръчва на яхтата си от агенция за компаньонки момичета, между които е въпросната Анастасия. Настя слуша разговор между Дерипаска и още един възрастен мъж за руска намеса в изборите в САЩ. Впоследствие даде интервюта по темата в жълтите СМИ и стана популярна. Явно е дошло време да продължи с ''интервютата''.
23
5
 
11
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Едно време в България първите демократично избрани депутати бяха най-вече юристи,лекари,икономисти и разбира се ченгета-чудесно.Обаче оттогава и досега,институциите които представят са в челото на най-неработещите,най-корумпираните и най-безконтролните.Дали е случайно?
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В САЩ артисти стават президенти и губернатори.
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименХората в руските сайтове коментират, че в руската Дума е пълно с певци, актьори, музиканти, модели, спортисти, докато в чужбина в парламента обикновено влизат експерти. В Русия не е като в чужбина, в чужбина може и да влизат, в Русия не може така, в Русия се провеждат избори, не се влиза в парламетна, трябва да те избере народа.
20
3
 
14
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Въпросната Рибка се опита да осъди Дерипаска за изнасилване,ама не и се получи.Очевидно тая мадама е много навътре в се.кс-игричките на едро и дребно.Сега,като и припари,се прави на дисидентка.Изобщо....
19
4
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До Анонимен"В руската Дума е пълно с певци,актьори,музиканти..."Ами виж кого избират в САЩ и ще стане ясно,че картинката не е по-различна.Е,там наблягат най-вече на актьорите,с оглед на спецификата на политическата професия.Примерно Рейгън беше бивш(посредствен) актьор,Шварценегер и прочее.
18
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Анастасия Вашукевич (известна и като Настя Рибка) е била задържана на летище "Шереметиево" по обвинения в склоняване към проституция" УЖАС! Русия е изостанала азиатска страна. В цивилизовантите евроатлантически страни пpocтитуцията е съвсем нормална професия. 90% от пpocтитутките в Германия и ЕС са българки, работят легално, осигуряват се, тече им стаж, има дори много лекарки и учителки българки които пpocтитyират в ЕС.
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сата НАТОЯвно не знаеш (както винаги!) - тя е с двойно гражданство, има и руско!
16
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Кой знай с кой мазен дебел руски политик е спала :)"Ъхъ и просто ей така ще й пее руски държавни тайни, викаш за едното чyкане може и ядрените кодове да й е дал... Вероятно е спала с мармота, дето завива шоколада в станиол.
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
простотии! пишете за българия,а не за всякаква ***, от ссср
14
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13Кой знай с кой мазен дебел руски политик е спала :)
13
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Миналата година Настя Рибка заяви, че има руска намеса в избора на Тръмп"Че кой би се усъмнил, че манекенка има достъп до секретна информация от най-високо ниво, ако разбира се допуснем, че такава съществува... :DТова "доказателство" за руска намеса го подминавам с иронична усмивка.
12
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората в руските сайтове коментират, че в руската Дума е пълно с певци, актьори, музиканти, модели, спортисти, докато в чужбина в парламента обикновено влизат експерти.
11
7
 
17
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Постове във интернет,Навални ...мда звучи ми съвсем легитимно!Няма място за съмнения!
10
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че има ли и един човек на планетата, който да не е убеден, че тромпета на *** и то доста зависим от масквА?
9
30
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Ако са я отвлекли от транзитна зала, това е международно престъпление и държавен тероризъм.