Вебер: Ако оглавя ЕК, спираме преговорите с Турция

Гледайте интервюто с кандидата на ЕНП за евровота в "Брюксел 1"
Обновена: 19 яну 2019 13:59 | 19 яну 2019 13:42,
25

"Когато дискитураме въпроса за Турция, дискутираме фундаменталния въпрос докъде може да се разширява ЕК. Не мисля, че Турция принадлежи към ЕС. Aко стана председател на ЕК, ще обещая, че ще помоля  институциите да спрем преговорите с Турция". Това заяви водещият кандидат на ЕНП за евроизборите и претендент за поста председател на следващата ЕК Манфред Вебер в ексклузивно интервю за предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR, което ще се излъчи днес, в 17:30 часа.
 
Пред водещата на предаването Милена Милотинова Вебер заяви, че ако предложението му бъде подкрепено, това няма да е край на отношенията между европейските институции и Турция, а отваряне на нова страница.   

"Бих предложил на Ердоган да говорим за засилване на икономическото сътрудничество, например, като подобрим митническия съюз, за който понастоящем говорим в ЕС. Можем да говорим за визовата либерализация - това също е въпрос, който чака решение. Също и за борбата с тероризма – друг въпрос, който стои на масата. Имаме общи въпроси за решаване. Нека ги разглеждаме един по един. Може да имаме по-добри отношения, но нека спрем нечестните предложения за пълно присъединяване, които няма да проработят", коментира Вебер, който към момента е председател на групата на ЕНП в ЕП.

В ефира на "Брюксел 1" Манфред Вебер ще коментира острата реакция на премиера Бойко Борисов по повод първоначалния му туит за жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова и ще отговори на въпроса дали България ще получи подкрепата на ЕНП за превозвачите.

След ексклузивното интервю с кандидата за поста на Юнкер, Милена Милотинова ще разговаря със зам.-председателя на конвсерваторите в ЕП Джефри ван Орден, който ще коментира дали Великобритания наистина ще излезе от ЕС и ще има ли втори референдум.

"Знам, че евроинституциите си мислят, че ако продължат да ни създават трудности, ние ще се пречупим и ще кажем, е, добре, оставаме в ЕС. Или пък може да има втори референдум, на който хората може да гласуват за оставане. Британците гласуваха за излизане от ЕС. И ще излезем от ЕС", коментира Джефри ван Орден.

В ефира на Bulgaria ON AIR той призна, че на референдума през 2016 година е гласувал за оставането на Великобритания в ЕС, но ако вотът беше сега, би гласувал за излизане.

Не пропускайте ексклузивните интервюта с Манфред Вебер и Джефри ван Орден днес, от 17:30, в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКого и от кого пази Турция?
18
6
 
8
 
! Отговори
Европейка преди 5 години
Турция вече се хвана с Русия и Иран,не и трябва Европа.А Вебер 3 млн.бежанци от Турция у тях ли ще ги вземе,да ги гледа?
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те съюзните членки гледат как да избягат от съюза, особено по-богати, той за Турция се притеснил. ***...
16
1
 
12
 
! Отговори
То... преди 5 години
...и Еди друг разправяше, че ако влезе във властта щял да направи пенсиите 1к лева, ама мой позабравили това!
15
5
 
14
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 5 години
ЕДИН ПИШМАН ПАТРИОТ МИНИСТЪР С ГОЛЯМО ШКЕМБЕ КАЗА,ЧЕ СЛЕД КАТО КУПИМ F-16 БЛОК 70 НИЕ ЩЕ ИМАМЕ НАЙ-МОДЕРНИЯ САМОЛЕТ НА БАЛКАНИТЕ !!!ПЪЛЕН ***,КОЙТО ДАЖЕ И НЕ Е ЧУВАЛ ЗА F-35 !!!TАЗИ ГОДИНА ЗАПОЧВАТ ДА ПРИСТИГАТ ТУРСКИТЕ F-35 ОСВЕН ТЯХ ПРИСТИГАТ И С-400+ 230 ТУРСКИ ИЗТРЕБИТЕЛИ F-16(30БР БЛОК 50)!!!
14
1
 
20
 
! Отговори
Сигурно забравихте преди 5 години
Меркел първа каза в интервю пред репортери и после в своя реч, че бежанците са добре дошли и от тогава се юрнаха тъмнокожи, муджахидините и останалите *** към Европа.
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както отбелязват по-долу Европа все повече се самоизолира от останалия свят и в скоро време ще се налага като Магелан да обикаля по двете полукълбета за да стигне например до Индия или Чайна.
12
24
 
22
 
! Отговори
Coniston преди 5 години
На Турция не и трябва Европа на Европа и трябва Турция е на път да стане най силната икономика
11
11
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
То в Европа няма място за исляма въобще,камо ли за приемане на ислямски страни.Обаче ако разчитаме на тия *** да направят нещо по въпроса-няма да стане!По-скоро обратното-ще задълбочат проблема.
10
8
 
19
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Въобще не съм очаквал ЕС да заприлича толкова на късния СССР....Ужас някакъв!
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мии няма да станеш така, че споко))
8
4
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До Анонимени от кой ги пази ,точно пък Турция
7
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Великият Европейски същз може да вземе само европейската част на Турция, с помощта, разбира се, на Непобедината американска армия.
6
6
 
10
 
! Отговори
Nojalife преди 5 години
Erdogan otdavna gi e sprial...i im otkaza da vliza v eu...
5
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И с Турция и без Турция Европа става халифат.
4
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия поддържат Тиквата, следователно са убийци!
3
26
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха дано и Турция да си отдъхне от вас и да спре да ви пази военно,че сте джуджета военно
2
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя цяла Европа се напълни с турци, ннегри тоя *** Турция го притеснява хаха
1
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕНП са главните виновници Европа да прилича на ислямски халифат в момента.