10 сигурни начина да се предпазим от грипа

Наблегнете на колкото се може повече плодове и зеленчуци
23 яну 2019 11:15, Михаела Лазарова
15
10 сигурни начина да се предпазим от грипа
Снимка: pexels

Всяка година претърпяваме поне по една грипна вълна, особено в зимните месеци. Затова трябва винаги да сме подготвени, да знаем как да реагираме при първите симптоми на болестта и да направим всичко възможно да не се разболеем.

Не хващайте грипа

Най-добре би било изобщо да не хващате вируса на грипа. Превенцията е най-полезното за организма нещо, което можете да направите. Опитайте с противогрипна ваксина, както и с допълнителни природни имуностимулиращи продукти, храни и напитки, които да подсилят защитите на организма.

Как да разберете дали сте пипнали грип или обикновен респираторен вирус

Много от симптомите си приличат, но при грипа се наблюдават хрема, кашлица, висока температура, болки в ставите и мускулите, главоболие, силна умора, повръщане или диария.

Мийте ръцете си често

Вирусите се пренасят не само по въздушно-капков път, но и чрез кожата. Затова измивайте ръцете с антибактериален сапун на всеки час. Ако нямате възможност за това, опитайте да контролирате докосването на лицето си с ръце, щом не са измити. Така ще намалите опасността от зараза. Вирусите полепват по всякакви повърхности, включително кожа и дрехи и могат да останат активни и живи в това положение няколко часа.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
14
 
! Отговори
Пишман -лекар преди 5 години
Всъщност единствената гаранция дане хванеш грип е да избягваш контакт с другите хора, които може вече да са болни. Такаче, ако можете - 4 месеца в планината затрупани от снега в някоя къщичка с наличие на прясна храна, био-марули и смути от годжи-бери с авокадо от собствената ви градина. Ако не можете да си го позволите, имам лоши новини...
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с грипната епидемия ми се струва че е много голямо престъпление спрямо българския народ!И не знам защо се мълчи по този въпрос!Явно и отговорните институции са съучастници в това престъпление.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви био продукти - всичките са с гмо-та и азотни торове свръхнормата. Или сам трябва да си го отгледаш, което за гражданите е немислимо, или е безсмислено консумирането им.
7
1
 
8
 
! Отговори
Georgiev преди 5 години
Do 6 МинувачТова с Био продуктите е най-голямата заблуда. Доказано е,че не съдържат повече полезни вещества от конвенционалните плодове и зеленчуци. Малко се образовайте. Единствената разлика е цената им!
6
1
 
5
 
! Отговори
Отегчен преди 5 години
Хайде стига с глупостите и дайте малко по-сериозно. До 21-ви век срещу вирусите не е измислено нищо освен ваксините. Вярно е, че има два противовирусни препарата, но те са ефективни в първите часове. Инкубационния период на грипния вирус е 36 часа. По скоро е тото да усетиш, че те е треснал вирус. Това чесъни, лук и т.н. помагат единствено защото държат хората настрани от теб. Същия ефект би имало ако се пръскаш с бензин или белина преди да излезеш.
5
3
 
11
 
! Отговори
минувач преди 5 години
До ОТ ЛЕКАРБИО- плодове и зеленчуци, расли не в България, а в Южни страни !Ако не знаеш, вече има всякакви храни - ЦЕЛОГОДИШНО, и човек може да си ги набавя.Иначе, яжте туршии и чесън.
4
0
 
21
 
! Отговори
ОТ ЛЕКАР преди 5 години
Зеленчуци и плодове посред зима?????Кои са тези зеленчуци и плодове, в които има витамини и минерали,а няма химия към 23.01???Не пишете глупости уважаеми журналисти и спрете де плашите хората ,кой ,кога и от какво е починал,защото след всяка такава новина кабинетът ми се пълни с изплашени хора ,които се чудя как да успокоявам,че няма да умрат всички от грип
3
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една грипна епидемия генерира огромни печалби в фармацевтичния бранш.И точна поради тази причина се пускат тези модифицирани вируси.Интересно защо в други държави няма такива епидемии?
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости! Нищо не може да те спаси, ако пипнеш вируса. Нали нарочно ги създават и са все по-мутирали. Леко да не си помогнеш с плодове и зеленчуци. Всичко е с цел да се прави оборот на аптеките.
1
2
 
23
 
! Отговори
Georgiev преди 5 години
Също помага и секса и чесъна.