Код "Грип" и във Видин, епидемията завладя 16 области

В София град все още не е обявена грипна епидемия
24 яну 2019 08:50, Петя Славова
13
Код "Грип" и във Видин, епидемията завладя 16 области
Снимка: Pixabay

От днес Регионалната здравна инспекция във Видин обявява грипна епидемия на територията на областта. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазавнето.

Учебните занятия в училищата в област Видин се преустановяват за периода 24-28 януари, включително. До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в болниците, плановите операции и профилактичните имунизации, предаде БТА.

Още по темата

РЗИ – Кърджали също обявява грипна епидемия на територията на областа от 24 януари. Учебните занятия в училищата на територията на областта се преустановяват до 30 януари включително, съобщиха от здравното министерство.

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

Така вече 16 области в страната са в грипна епидемия, а затворените училища са 902.

Все още не е обявена грипна епидемия в София град, а само в София област. Усложненията от грипа продължават да взимат жертви. Дете на годинка почина в Плевен. Жертва има и в Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Билал Страхилов преди 5 години
Въпрос за 1 милион - РЗИ София - луди ли сте или да?
11
0
 
2
 
! Отговори
Евродепутат преди 5 години
Институциите не функционират в интерес на народа.
10
0
 
2
 
! Отговори
Симеон Валериев преди 5 години
А в София уж няма грип.
9
0
 
2
 
! Отговори
Доктор Хаос преди 5 години
Обявявайте епидемия и в София и останалите области и пускайте децата във ваканция. Не се ослушвайте повече !!!
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен4Това е целта да отблъскваш хората, да не те доближават и така вероятността да се разболееш намалява много повече, отколкото ако си имунизиран.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не престанаха да обикалят по света и зиме и лете, затова грипът се разпространява. Санираха жилища, поставиха пвц, да няма откъде въздух да проникне, направиха парно на всяка къща, по къси ръкави да ходят, затова децата нямат здрава имунна система, не се закаляват, не знаят какво значи да ти е студено и ето го резултата.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой знае от коя лаборатория идва
5
0
 
4
 
! Отговори
до Авторката-крадла преди 5 години
Както си постнала копираната Новина от сайта на БТА тука ако чете чужденец ще си помисли че в цяла България има грипна епидемия , що не затворят границите и летищата , нали има грипна епидемия
4
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да сте се ваксинирани,аз си поръчвам противогрипната ваксина към 20.09 всяка година,струва 22 лева!Може да карам нещо вирусно,но до пневмонии и болница не стигам!Въпрос на здравна грамотност,с чесън,праз и червено вино не става,само ще отблъсквате с миризмата хората около вас!
3
0
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Да, точно това чакат, да се раболеят всички, за да обяват грипна епидемия. Превенция нулева, но някои хора са на хранилка към фарма компаниите, какво очаквате... да им пука за вашето здраве?
2
1
 
5
 
! Отговори
гербовец преди 5 години
Не е сега момента за столична грипна епидемия, нека да свършим първо работта, после ще почиваме. Тази седмица е важна за да може да организираме предизборния график и да свършим много подготвителна работа. А следващата седмица може да затворим и градини, и училища, каквото трябва.
1
0
 
16
 
! Отговори
София-грипна епидеми преди 5 години
В София също е страшно! Защо не се обявява грипна епидемия и защо се мълчи? Това си е чист ГЕНОЦИД! Какво се чака, да се нагуши фармацевтичната мафия ли?