Мадуро трябвало да разбере, че е време да се оттегли

Brexit е ужасна историческа грешка, каза шефът на Външната комисия на ЕП
39

"Николас Мадуро трябва да разбере, че е време да се оттегли. Хуманитарната криза във Венецуела има нужда от незабавно решение. Всеки ден, в който режимът на Мадуро не приеме международната подкрепа и помощ за развитие, която идва от САЩ и други страни, той ще бъде отговорен за още един ден, в който собствените му сънародници страдат. Но ако разгледате циничния начин, по който режимът на Мадуро се отнася към хората, не би трябвало да се изненадвате от сегашната реакция," каза председателят на Комисията по външни отношения на ЕП Дейвид МакАлистър в ексклузивно интервю пред Милена Милотинова за предаването "Брюксел 1" на Bulgaria ON AIR.
Още по темата
Според него като временен президент Хуан Гуайдо трябва да организира президентски избори възможно най-скоро, като те трябва да бъдат придружени от международна подкрепа.
Той съобщи, че делегация на високо равнище от Европейската народна партия планира да отиде във Венецуела.

"Остава да видим ще успеят да пътуват до Каракас и дали ще бъдат допуснати в страната. Надявам се да бъде така," заяви МакАлистър.

"Предвид, че съм наполовина британец, моето лично мнение е, че Брекзит е една ужасна историческа грешка", каза Дейвид МакАлистър, който е евродепутат от Германия, от листата на ЕНП.

"ЕС със 28 страни-членки, включително Великобритания, е по-добро място отколкото ЕС със 27 страни-членки без Великобритания. Но това решение не зависи от нас. В крайна сметка единствената възможност Брекзит да не се случи би била провеждането на втори референдум и разбира се положителен резултат, в подкрепа на оставането на Великобритания в ЕС. Британският парламент и Камарата на общините обаче трябва да решат дали ще се проведе втори референдум. Личното ми впечатление е, че за момента няма мнозинство в Камарата на общините в подкрепа за това в момента," каза евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Мадуро има топки и не се оттегля.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ние считаме , че Дейвид Макѝлистър е крайно наложително да се оттегли от поста председател на Комисията по външни работи на ЕП, поради най-цинична и безцеремонна намеса във вътрешните работи на суверенна държава, намираща се на друг континент.
19
0
 
2
 
! Отговори
V преди 5 години
,,Мадуро трябвало да разбере, че е време да се оттегли,, Еврогейския така каза и за Ердоган ,а преди това и за Путин ,ама гледам си седят . А макрон и боко тиквата май по е вероятно да си ходят ;) Еврогейския скоро ще си ходи ;)
18
0
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
Тая хуманитарна помощ янките да я насочат към своите 42 милиона бездомни, дето живеят на купони в палатки и кашони.
17
0
 
3
 
! Отговори
Уточнение преди 5 години
Най-жестоката хуманитарна криза в момента е в Йемен, където 22 милиона, т.е 75% от населението по данни на ООН са пред гладна смърт. Ама да сте чули някой да говори за това? А тая криза е в резултат на пълната изолация на Йемен от саудитските приятели на "баш демократизаторите". Значи незначителна, приятелска криза.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Международната подкрепа от САЩ и хуманитарна помощ е оръжие. Ако влезе във Венесуела означава нова Никарагуа и Чили. Салама / петрола/ Санчо и той си го бива...
15
15
 
2
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
До Waffen SS-15;Мадуро е незаконен,защото не е роден във Венецуела,а това не е конституционо.Той не допусна на изборите опозиция-Каприляс и др.Неграмотен е-Шофьр на автобус и личен шофьор на Чавес.За простите комунисти е идеал.
14
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото хората нямат какво да ядат
13
0
 
32
 
! Отговори
Dejavu преди 5 години
Так по медиите почна историята на Сирия....докато руснаците не си казаха думата!
12
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мадуро няма да се оттегли без бой. Защото много пари открадна от западните фирми, както и производството им. Но за производството се изисква специалисти професионалисти с които не разполага. Те се изнесохо в съседните страни. Останаха воените, но със строй се и преброи продукт не се получава. Получава се военен социализъм с купони.
11
0
 
27
 
! Отговори
asd преди 5 години
То и Асад му беше време да се оттегли,но )))))))))))))))),а във Франция искат родител 1 и родител 2 ,а честито на печелившите,от толерантност към различните до налагане на *** джендърство и педофилия, не измина много време............
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Dnes ????
9
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС се превърна в ***, те тръгнали Венецуела да оправят.
8
2
 
32
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Голяма работа са евроджендърите,не могат да оправят собствения си двор,тръгнали света!Тоя знае ли че още две страни са на ръба да обявят Изходи?Швеция и Холандия като нищо могат да тръгнат по същия път при определени(съвсем възможни) конфигурации на местните си парламенти,а едни референдуми там са с неясен изход!Накрая да не остане ЕС само от Франция и Германия+бедняците....
7
2
 
30
 
! Отговори
Kuala преди 5 години
Тоя британогерманец може да направи някои сравнения като иска да е точен. И Терез Мей и ляля Меркел много хора в родните им страни не ги искат, даже едната официално заяви че ще се оттегля, но продължават да стоят най-невъзмутимо. Така че не виждам защо тоя Мадуро и той да не си остане на мястото.
6
4
 
53
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
На това не му ли викат намеса във вътрешните работи на суверенна държава. Двойния стандарт на демонократизаторите е очеваден особено когато проблемите се създават по всякакъв начин от тези които после се опитват да свалят законно избрания президент.
5
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че за евротрътляците в Брюксел Брекзит е голяма грешка! Защото и други държави ще видят, че не е толкова страшно без ЕС и ще последва ефекта на доминото. И тогава тези, като на от репортажа ще трябва да си търсят работа.
4
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Порошенко ръцете са целите в кръв, ама не съм чул някой да иска да го смени, въпреки бедността в Украйна, нито заради емигрантите, които са доста повече от венецуелските.
3
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не го ли решава венецуелският народ? Ако някой друг отвън решава кога е време Тръмп да се оттегли и кой да го замести, как биха го приели американците. Обикновено в такъв случай истерясват, че имало външна намеса в изборите им, дори това да е доста съмнително.
2
42
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъдуракис е пътник.Въпросът е - при Янукович или при Саддам...