С писма, писани на ръка, създава компания за $1 млрд.

Ринке привлича по този начин вниманието на големи компании
20 фев 2019 18:30, Елка Василева
9
С писма, писани на ръка, създава компания за $1 млрд.
Снимка: архив, Reuters

За да привлече вниманието на някои от най-големите компании като клиенти на стартиращата си фирма, Александер Ринке прави нещо нетрадиционно - изпраща на шефовете им писма, написани на ръка, съобщава Би Би Си.

Знаехме, че ако изпратим имейл, той може лесно да бъде отхвърлен, отбелязва той.

Ако изпратим напечатани писма, тогава секретарките им ще ги отворят и ще ги изхвърлят, допълва Ринке.

С писмо, написано на ръка, обаче изглежда по-лично, би могло да бъде писмо от член на семейството или приятел, казва Ринке.

Той основава компанията си, когато е на 22 години, заедно с двама приятели през 2011 година, след като завършват математика и компютърни науки в Техническия университет в Мюнхен.

Компанията Celonis е продължение на проект, по който са работили като част от обучението си. Тя е технологична фирма за анализ на данни, която използва софтуер и изкуствен интелект, за да следи работата на компании, да им помага да станат по-ефективни и да работят по-добре.

Съвсем простичко обяснено софтуерът на Celonis може да следи компютърната копанията и да открива неща като това кои служители са непродуктивни, кои доставчици са прекалено бавни и кои производствени процеси могат да бъдат подобрени. След това предлага решения, пише БТА.

Тримата приятели са наясно какво могат да предложат на компаниите, но имат нужда да бъдат забелязани.

И така се стига до писмата, писани на ръка.

Това дава резултат - осъществяват се срещи с някои от най-големите компании в Европа.

Днес, осем години по-късно, сред клиентите на Celonis са BMW, Exxon Mobile, General Motors, L'Oreal, Siemens, Uber и Vodafone.

След като си осигури допълнителни 50 милиона долара инвестиции миналата година, Celonis съобщи, че вече струва над 1 милиард долара.

Компанията вече има над 400 служители и хиляди компании по света имат абонамент за продукта й.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
7
 
! Отговори
:D преди 5 години
Ако тези момчета бяха от България, за да бъдат забелязани просто трябваше да напишат писма без правописни, пунктуационни и стилистични грешки. Тогава със сигурност щеше да бъде впечатляващо.
3
0
 
2
 
! Отговори
Дърт дедо преди 5 години
"да следи компютърната копанията и да открива неща като това кои служители са непродуктивни"Ееей, ний в пиянската коМММММпанияТА сме по-умни в оремага.А пък туй, че някви *** са създали софтуер за шпиониране на неработещите служители какво общо има с писмата, писани на ръка, не става изобщо ясно каква е връзката. Идиотска работа ...
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с писмата е само начин да ги забележат. Иначе са създали компания, шпионираща работещите в компаниите, ползващи услугите им.
1
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз създавам софтуерна компани с инвестиция от 100 долара пиша хиляди писма до големи компании. Oбявам, че компанията ми струва сега 1 млрд долара, желащи да я купят ?