Германец тровил колегите си с живак в сандвичите им

Мъжът отказал да говори, осъдиха го на доживотен затвор
8 мар 2019 07:30, Анисия Иванова
37
Германец тровил колегите си с живак в сандвичите им
Снимка: БТА

Германец беше осъден на доживотен затвор, защото тровил колегите си, като слагал живак и други опасни субстанции в сандвичите им в продължение на няколко години, предаде Асошиейтед прес. В резултат на това един човек изпаднал в кома, а други двама са със сериозни бъбречни проблеми.

Делото се гледаше в съда в Билефелд на над 300 километра западно от Берлин. Подсъдимият, който е на 57 години, беше признат за виновен по обвинения в опит за убийство. Той получи максимална присъда.

Мъжът, идентифициран като Клаус О., беше арестуван миналия май, след като кадри от охранителна камера показаха как той слага подозрителен прах в сандвич на колега в компанията, в която работел в град Шлос Холте-Щукенброк. При обиск в дома му била открита и примитивна химическа лаборатория и субстанция, която съдията по делото Георг

Цимерман определи като "по-опасна от всички бойни агенти, използвани през Втората световна война". Мотивите на Клаус О. остават неясни. По време на процеса той отказа да говори. Прокурори смятат, че той просто е искал да види колегите си съсипани във физически план.

В резултат на натравянето с олово и кадмий двама колеги на Клаус О., съответно на 27 и на 67 години, получили хронично бъбречно заболяване, като и при двамата има риск да развият рак. Стажант на 23 години пък изпаднал в кома, след като погълнал живак със сандвича си. Той е с трайно мозъчно увреждане. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
6
 
! Отговори
Един преди 5 години
Мен тая новина хич не ме учуди.От опит.Знам ги германците, точно в техен стил е.Те така са родени, психари.Даже един такъв при нас все разправя как се съди с комшията си от години и дали ако го отрови тайно ще го хванат.Мда...Такива ми ти работи.
25
3
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
Не им пука на руснаците ама доста изпукаха.
24
6
 
7
 
! Отговори
Немска му работа преди 5 години
Това само в Германия може да се случи.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То кръв вода става ли? Наполеон е бил прав..
22
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
КАТО НЕ МОЖЕ ДА СПИ С ШЕФА ЗА ПОВИШЕНИЕ ЩЕ ГО ТРОВИ Я :DА КОЛЕГИТЕ ПРОСТО ГО ДРАЗНЕЛИ!
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До за справка ТеххъдалТи ме смая!Не знаех какво означава тази абревиатура и проверих в нета. Оказва се, че вие се занимавате с проектиране на компютърни системи. Човек си мисли, че на такова място работят най-интелигентни хора и там би трябвало обноските и взаимоотношенията да не са като на Женския пазар или като в колектив, който работят дребнави, озлобени женички.Но изглежда, че ку_Ч_ки и злобни комплексари има навсякъде. Уви.
20
0
 
14
 
! Отговори
При нас бяха спипали преди 5 години
една от колежките да гори с цигара хастара на коженото палто на друга колежка.По-рано пък от злоба откраднаха колана на шлифера на младо момиче, което отскоро беше постъпило на работа. Всички видяхме, че кокетното шлиферче беше с коланче, когато дойде на работа и си влезе в стаята, където работеше с още няколко други жени.Пратили я да занесе нещо в канцеларията. В това време в стаята им влязла най-близката приятелка на най-голямата злобарка.Когато се върнало, момичето видяло, че коланът го няма
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не присъда,ами на работа в нашият парламент трябва да го назначат!!!
18
1
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ИЗНЕНАДВАЩО КАК ОЩЕ НЕ СА СПРЕГНАЛИ РУСИЯ В СЛУЧАЯ. МОЖЕ ДА Е РУСКИ АГЕНТ НАЛИ??????????????
17
2
 
8
 
! Отговори
Чудя се преди 5 години
Как някои от моите колежки не са се сетили да приложат този метод на тровене на околните, ами продължават да действат само чрез клюки и интрижки? Впрочем, резултатите от този вид тровене на колеги едва ли са по-различни от тровенето с живак. Ама в повечето случаи законът не ги лови ...
16
2
 
15
 
! Отговори
за справка Теххъдал преди 5 години
Ако работите в Теххъдал, никога не оставяйте чаша с вода или кафе. Внимавайте!!! В БГ също има такива хора.
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наполеон е казал :"приемай германеца за мъртъв, само ако се убедиш, че отрязаната му глава е на най малко два метра от тялото."
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
eлектрически стол
13
0
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 5 години
Пич, явно някъде в миналото си си имал Много, ама наистина много падания по глава!!! Кви бургии, кви пет лева, мой!?!? *** знае ли за теб!?! :) Кофти,че държавата няма пари да ви социализира психарите... Латентен гей.... Излезте от селото, огледайте и познайте света. Като се местните от селото в града, то пак остава у вас😂😂😂
12
4
 
7
 
! Отговори
Санитар преди 5 години
М даа. Картофелите са способни. Те са психични всичките! А ако си източноевропеец само по себе си това вече е тежко престъпление.
11
3
 
6
 
! Отговори
БАЙ МИЛЕ преди 5 години
ВЕРОЯТНО КОЛЕГИТЕ МУ СА СЕ ДЪРЖАЛИ ЛОШО С НЕГО,ОБИЖДАЛИ СА ГО,НЯКАКВИ ЗЛОБАРСКИ ШЕГИ И ПРОЧЕЕ....ИНАЧЕ ДРУГА ПРИЧИНА НЯМА...
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aкo беше слагал метилживак или метилкадмий, да са пътници от първия път. Явно е бил аматьор.
9
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ви моля, бъдете толерантни. Човечеца е от крайно дясната АфД и си е "лика прилика" с нашите млади комсомолци.. Вие скверните вашия човек!
8
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само *** пият Боярешник и ни им пука!
7
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само живакът във ваксините е безопасен и не причинява аутизъм. Вчера го доказаха учените.