Левски и ЦСКА играят отново на Лазаровден или Цветница

Последното дерби за сезона ще е на 25 или 26 май
11 мар 2019 10:40, Красимир Ангелов
12
Левски и ЦСКА играят отново на Лазаровден или Цветница
Снимка: Булфото

Макар до края на редовния сезон да има още един кръг, плюс мача между Берое и Витоша Бистрица, който затваря този, отборите в първата шестица на родната Първа лига са ясни.

Лудогорец, ЦСКА, Левски, Ботев Пловдив, Берое и Черно море ще продължат борбата за титлата и евротурнирите, а програмата за втората фаза се поизяснява.

Лудогорец вече спечели редов­ния сезон в Първа лига, след като с успе­ха над Левски на "Герена" разградчани водят с 5 точки пред втория ЦСКА кръг преди края и с 8 пред сините.

Със сигурност "червените" и "сините" ще са втори и трети, като остава само да се види как ще завършат след последния кръг. В него армейците приемат Берое, а сините гос­туват на Верея. Вечните съ­перници могат само да сме­нят мястото си в подрежда­нето, но няма как да са по-на­пред от второто и по-назад от третото.

Това означава, че вечните дербита в плей­офите ще са в 30-ия и 35-ия кръг., пише "Тема спорт".

Като дати по предвари­телния разчет на БФС това са 20-21 април, когато са големите празници Лазаровден и Цветница, както и 25-26 май (събота, неде­ля). ЦСКА вероятно ще е домакин в пър­вото дерби, а Левски във второто. Ако оба­че "сините" завършат втори, то домакинствата ще се раз­менят.

Интересното е, че на 3 ап­рил Лудогорец приема армей­ците в четвъртфинал за купа­та. А ако възпитаниците на Любо Пенев са втори, то ще гостуват в Разград няколко дни по-късно - на 6 или 7 април, този път за първенство.

Освен това, ако ЦСКА и Берое запазят своите места към този момент и след редовния сезон завършат втори и пети, двата отбора ще играят един срещу друг в 2 последователни кръга на стадион "Българска армия". Двата отбора ще се срещнат в събота в последните си мачове от редовния сезон, а след това най-вероятно ще открият и втората фаза на първата шестица.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Цска-Сф. за смях преди 5 години
Попитали радио Ереван: Защо за оранжево-червените креетени от Цска-Сф. емблемата е толкова сладка? Оттам отговорили: Как защо? Купена е с откраднатите пари от ДеДеСето за захарта на Гришата!
9
2
 
2
 
! Отговори
агент Николай преди 5 години
Важно е кой си плаща данъци и подобни,излиза че Цска е по жив от фк подуяне 1992 които от схеми с поставени собственици/всички след 1992г са бивши агенти на дс !!!!!!!!!!!!! това е за Гинес/ и скрити спонсори са стигнали до фалит ,въпреки че не плащат наеми и вноски към Нап
8
1
 
5
 
! Отговори
Цска-Сф. е в разруха преди 5 години
Цска-Сф. тъне в разруха - Гриша Ганчев да го духа...
7
2
 
4
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 5 години
До Цска-фалшива новинаТо и ,,Уевски,, не съществува !!! От 1992 е ГМО ФК ,,Уевски-Лаффчис,, 1992...
6
3
 
5
 
! Отговори
Цска-фалшива новина преди 5 години
Поредната фалшива новина. ЦСКА в България вече не съществува. ЦСКА окончателно фалира на 9.9.2016г.
5
1
 
6
 
! Отговори
Какво значение преди 5 години
Има това, като в тези срещи най - добре играят съдиите. И то много ясно за кого.
4
4
 
6
 
! Отговори
Тодор Батков преди 5 години
"И все пак ние сме Левски"!
3
3
 
6
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 5 години
Съдия пак ли ще е онова счетоводител че от хлебозавода на Сираков и Перукевич ???Питам,за да знам как да играя в Еврофутбол ...
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DVA SELSKI OTBORA.
1
4
 
9
 
! Отговори
Луд Горьо преди 5 години
На кой му пука-два треторазредни жал ки отбора щели да играят, виж, обадете ми се, когато играят Лудогорец и Барселона, те това е мач