Арест за двама турски граждани, превозвали фалшификати

В автобуса им имало стока за 1 607 573 лева
18 мар 2019 20:55,
3
Арест за двама турски граждани, превозвали фалшификати
Снимка: Архив, Reuters

Съдът определи мярка за неотклонение "задържане под стража" по искане на Районната прокуратура в Харманли за двама турски граждани на 56 г. и 37 г., съобщиха от държавното обвинение.

Двамата са привлечени като обвиняеми за съхранение в съучастие на фалшификати на известни търговски марки с цел да ги пуснат на пазара.

По делото е установено, че на 25 юли 2018 г. двамата обвиняеми били водачи на автобус по линията Истанбул- Букурещ. На паркинг край Харманли е извършена полицейска проверка на автобуса. В багажниците били открити различни видове стоки с логото на 20 световноизвестни търговски марки.

Стоката е била на обща стойност 1 607 573 лева.

Турските граждани обяснили, че товарът бил натоварен в автобуса от двама украинци малко след като влезли в България. Той трябвало да бъде оставен на паркинг край Русе.

По делото са извършени множество следствени действия, като двамата турски граждани са привлечени като обвиняеми. Стоките са иззети като веществени доказателства по делото.

Определението на Районния съд в Харманли може да се обжалва пред Окръжния съд в Хасково.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ундарталецМоже и да не лъжат и наистина тези украинци да са ги набутали в капан.
2
2
 
0
 
! Отговори
ундарталец преди 5 години
Не са платили на когото трябва и сега данъкоплатците ще плащаме за да отчита народната милиция,народната прокуратура и народния съд дейност и разбира се за сите их ше има тюрлю гювеч. Останалите ще духат супата и задължително трябва да викат ура и да се радват на супер държавата с супер демокрация и винаги номер уан в зимята
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре да не бяха ги залавяли. Ползата е за фирмите производителки, а загубата за нас. Еспертизата, за да се докаже,че една стока като задържаните е менте струва 25 000лв. Виждал съм такива в МВР. Изчислете 20 марки по 25 000лв от джоба на МВР, респективно от нас. Подобни залавяния са в състояние да пробият бюджета на всяка областна дирекция на МВР.