Хванаха го! Стрелецът, убил трима в Утрехт, вече е в ареста

Възможно е да е стрелял по роднина, а после и по случайни хора
Обновена: 18 мар 2019 20:51 | 18 мар 2019 20:04, Веселина Йорданова
69
Хванаха го! Стрелецът, убил трима в Утрехт, вече е в ареста

Холандската полиция е задържала заподозрения за стрелбата в Утрехт. При атаката загинаха трима души, а други петима бяха ранени.

Още по темата
Властите по-рано разпространиха снимка на извършителя на атаката в трамвай. Неговото име е Гьокмен Танъш. Той е на 37 години и е от турски произход, предаде bTV.

По непотвърдени данни в миналото Танъш е пътувал до Чечня, след което е бил арестуван по подозрения във връзки с групировката "Ислямска държава".

Полицията отбеляза, че e възможно той да е стрелял срещу свой роднина по "семейни причини" и след това да е прострелял други хора, които се опитали да помогнат.

Холандските антитерористични власти понижиха тази вечер нивото на терористична заплаха за провинция Утрехт с една степен - от пета на четвърта, след като бе задържан главният заподозрян за стрелбата, предаде Ройтерс.

Според прокурорите Танъш имал криминално досие - бил е арестуван няколко пъти. Според холандски медии от 2012 до 2017 г. срещу него са били повдигани обвинения в грабеж, шофиране в нетрезво състояние, използване на огнестрелно оръжие, опит за убийство и изнасилване.

Бащата на Гьокмен Танъш заяви, че иска синът му да бъде наказан, ако наистина е извършителят на нападението, предаде АФП, като се позовава на турската информационна агенция ДХА.

"Ако го е направил, трябва да бъде наказан", заяви Мехмет Танъш.

Според турските медии семейството на Гьокмен Танъш е от Йозгат в Централна Турция. Мехмет Танъш разказа, че се е върнал и се е установил в Турция през 2008 г., след като се развел с жена си, която останала със сина им Гьокмен в Холандия, където са емигрирали заедно.

"Нямам никакъв контакт с моя син от 11 години", казва още мъжът.

Припомняме, че първото нападение беше извършено в 11.45 часа българско време. Стрелецът откри безразборен огън в трамвай. Това стана в района на оживен площад в западната част на Утрехт. Движението на трамваи и влакове беше спряно, а местните жители бяха призовани да не напускат домовете си. Подробностите все още се изясняват.

Холандските власти засилиха мерките за сигурност на ключови сгради и летища в страната. Премиерът Марк Рюте свика кризисна среща на правителството. Заради стрелбата в Утрехт Германия засили проверките по границата си с Холандия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: стрелбаХоландияУтрехт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с това "стрелецът", бе, мам*цата ви продажна! Никъде не видях в статиите ви "терористът", "масовият убиец".....както пишехте за онзи от Нова Зеландия.
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето сега трябва да се убият 9 муслиоганета като отговор та да им се набие в главата че последствия винаги ще има
53
2
 
7
 
! Отговори
Европейка преди 5 години
След толкова обвинения,защо не е в затвора?Стрелял по трамвая да убие роднина,по семейни причини.Пак лъжи,зашити с бели конци,за да оправдаят м юсюлманин,да не кажат,че е т ерорист.
52
0
 
14
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Какво ще каже Ердоган сега?
51
1
 
20
 
! Отговори
Pilot до анонимнив преди 5 години
Отворко , като не ти харесва хващай дилиджанса и на изток кеф ти Турциа , кеф ти Саудитска арабия и още една дузина арабии. Аз не отварям корана и не те поучавам , а на теб като не ти отърва бегом да те няма . Само за сведение ще ти кажа понеже съм бил в много от твойте страни и там не са толкова праведни каквито ги изкараваш , а си е до възпитанието и човека !
50
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите като нация техническа са направили невероятен технологичен пробив и са създали машини за пътуване във времето, които са във формата на ГКПП'та.Например като премина Капитан Андреево от юг на север, от 21 век преминавам в 19 век, ако премина обратно, от 19 век преминавам в 21 век!Невероятно постижение на българския гений! Не-ве-ро-ят-но!!!Който не ми вярва, да опита сам!
49
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днешното християнство е сатанистки култ, който няма нищо общо както с оригиналното учение на Христос, нито дори със самата Библия. В християнските страни днес животът на средностатистическия християнин е живот на разврат и упадък до припадък! Като съм в която и да е християнска страна гледам наляво, гледам надясно, отварям Библията да видя какво пише там и за моя учуда, каквото се казва да не се прави се прави и каквото се казва в Библията да се прави, не се прави!
48
4
 
11
 
! Отговори
Гост преди 5 години
В чуждите медии пише че стрелецът е застрелял свои роднини поради проблем помежду им.
47
1
 
23
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Според политиците ни в Европа терористи НЯМА! Политически некоректно е да се наричат така хора, които убиват други хора, защото са различни от тях и най-вече, защото са по-щастливи, по-свободни и по-умни от тях! Тъпоъгълниците са наши гости и трябва да не ги обиждаме. Ама те стрелят по нас, а не по тъпоъгълните политици, които са готови на всичко за гласовете на "гостите"...
46
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я този бил СТРЕЛЕЦ , а онзи в Нова Зенландия ТЕРОРИСТ
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До пич ЗНАЕШ ЛИ ,КОЛКО % ОТ ПАЛЕСТИНЦИТЕ СА ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ ? ИЛИ СИ ПРИРОДНО ОВЕН ?
44
9
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗНАЧИ АКО Е ХРИСТИЯНИН -ТЕРОРИСТ ,А АКО Е МЮСЮЛМАНИН -СТРЕЛЕЦ,А ? И ТОВА АКО НЕ Е ЛИЦЕМЕРИЕ И УМИШЛЕНА ЗАКРИЛА НА ИСЛЯМСКИЯТ ТЕРОРИЗЪМ ?
43
4
 
9
 
! Отговори
До пич преди 5 години
Ясно е , че си неграмотен, ама обичаш палестинците, демек резовете. Ходи си лекувай бялото дупенце в Палестина от хемороиди.
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
стрелецът е останал в холандия с майка си, баща му се върнал и не го е виждал. всичко е отново заради недостиг или разочарование от жени и избиване на комплекси. религията е само предлог, обещават му се девици в рая. всички тези самотни мъже са Incel. просто арабският Incel се проявява по различен начин.
41
0
 
20
 
! Отговори
Влади преди 5 години
В Германия и във Франция щяха да го гърмят на месо. А сега ще му дадат някоя годинка на топло, после ще го пуснат. Както у нас бандитите...
40
2
 
9
 
! Отговори
Я, изненада! преди 5 години
Наскоро бяха публикуваните документи, които показват, че бивш съветник на Владимир Путин е претърпял тежка фрактура на врата малко преди смъртта си в хотелска стая във Вашингтон през 2015 година,
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПичШаломов?
38
3
 
27
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Я грандовете дето реваха против ония луд от Нова Зенландия да се хванат сега за палците и да кажат нещо.
37
2
 
6
 
! Отговори
гост преди 5 години
ама верно ли ,ама защо той е невинен има деца жена семеиство ,как така ,да го пущат , веднага, не ВИНОВЕН е
36
7
 
26
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Зад всички тези нападения стоят евреиски организаций, целта е християни и мюсюлмани да се трепат и през това време палестинците да бъдат сгромени! Евреите печелят с техните НПО-та в ЕС с това ни объркват държавите и ние се мъчим вместо да си живеем в хубавите ни свободни държави!