Арестуваха трети заподозрян след стрелбата в Утрехт

Подробности за двама от задържаните не се съобщават
19 мар 2019 06:38, Александър Попов
6
Арестуваха трети заподозрян след стрелбата в Утрехт
Снимка: Reuters

Трети заподозрян е бил арестуван след стрелбата в трамвай в холандския град Утрехт вчера, при която бяха убити трима и ранени петима души, предаде ДПА, като се позова на в. "Телеграф".

Холандският ежедневник цитира полицията. Повече подробности не бяха дадени.

Още по темата

Вчера бе арестуван предполагаемият стрелец - роденият в Турция Гьокмен Танъш, на 37 години. По непотвърдени данни в миналото Танъш е пътувал до Чечня, след което е бил арестуван по подозрения във връзки с групировката "Ислямска държава".

Полицията отбеляза, че e възможно той да е стрелял срещу свой роднина по "семейни причини" и след това да е прострелял други хора, които се опитали да помогнат.

Задържан бе и втори заподозрян, но и за него не бяха дадени подробности.

Холандските антитерористични власти понижиха тази вечер нивото на терористична заплаха за провинция Утрехт с една степен - от пета на четвърта, след като бе задържан главният заподозрян за стрелбата.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миризливците вън от Европа
2
0
 
7
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Така де, в Нова Зеландия - тероризъм, а в Холандия - битова свада. А как така всеки ислямски терорист дошъл откъде ли не може да живее сред нас, не е ясно. Явно е евроатлантическа ценност да те стрелят и взривяват.
1
2
 
5
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
а така гей-лалета, хващайте, пък може и да е някой от тях... тия оялите се държави, кражбите на които в годините се измерят с планини все повече затъват в блатото. Да си богата държава не значи да е непременно добре... ето го примера!