Ердоган: Отменихме смъртното наказание да ги храним?!

Турският президент изрази готовност за връщането му
Обновена: 19 мар 2019 16:38 | 19 мар 2019 16:30, Елка Василева
38
Ердоган: Отменихме смъртното наказание да ги храним?!
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган за пореден път изрази готовност за връщане на смъртното наказание в Турция, предаде ТАСС.

„Допуснахме грешка, когато отменихме смъртното наказание. Струва ми се, че това е било грешка. Защо? В нощта на 15 юли (2016 г., при опита за преврат) загинаха 251 наши граждани, войници, полицаи. Даже ако те (превратаджиите) прекарат живота си зад решетките (при строг режим), ме дразни фактът, че трябва да ги храним. Ако в тази връзка парламентът ни вземе решение за връщане на смъртното наказание, аз ще го одобря,“ каза Ердоган, който говори на предизборен митинг в град Ерегли, информира турската телевизия НТВ.

Турският лидер през август миналата година изрази готовност за връщане на смъртното наказание в Турция.

Дискусиите за връщането на смъртното наказание в Турция бяха възобновени след опита за преврат на 15 юли 2016 г. Президентът не изключва възможността за провеждане на референдум по този въпрос, припомня БТА.

Ердоган и днес коментира терористичния акт в Нова Зеландия, извършен на 15 март.

„Ако правителството на Нова Зеландия не направи това, което е необходимо, ние ще го направим. В такъв случай ще водим преговори с правителството на тази страна. Терористът трябва да понесе най-сурово наказание“, добави Ердоган.

При нападението в петък в две съседни джамии в новозеландския град Крайстчърч бяха убити 50 души и 50 души бяха ранени. Турски медии съобщиха за трима ранени турски граждани при стрелбата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердо да внимава какви закони предлага, че вероятно ще засегнат и него лично.. Относно атентата в Н. Зеландия, да не си вре носа където не му е работа! Голям обединител на мюсюлманите стана, ***!!
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смъртното наказание при смелите ще има усилващ обхвата на убийствата ефект. Броя на убитите ще бъде по-голям а изхода е самоубийство. Може да разколебае единствено страхливите.
24
11
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До до 25 привет от ГерПревратът е аматьорско изпълнение с нескопосана режисура от ЦРУ.....................Дори и ти не си вярваш на това което си написал ! Как я мислиш тази работа ,генерали да направят аматьорски преврат , пък още повече когато ЦРУ е зад гърба им ?! Момче , Турците имат голям опит в превратите , дори обикновени полковници са правили успешни преврати ! А сега генерали " не успяха " ?!Цялата работа е скалъпена от султана за да премахне неудобните !
23
6
 
7
 
! Отговори
до 25 привет от Гер преди 5 години
Превратът е аматьорско изпълнение с нескопосана режисура от ЦРУ.
22
8
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Мъртвите не говорят !Ердоган иска тези така наречени превратаджии които са в затвора да бъдат убити по най-бързият начин , че кой знае след някоя година истината може да излезе на яве ,че превратът е инсценират от самия Ердоган !
21
2
 
16
 
! Отговори
Ахмет преди 5 години
Не съм човекът който да реши дали да има смъртно наказание, но мога да кажа мнението си. 1/ Турция не искат да стават член на ЕС защото там няма смъртно наказание, а в баткото САЩ го има2/Терористи и убийци има както в мюсюлманския свят така и в Християнския3/КАЗВАМ МНЕНИЕТО СИ: ЗА ТЯХ ТРЯБВА ДА ИМА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ4/ За ЕРДОГАН. Народът го избира и той ръководи ,както в БГ така и по света
20
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този ря'зан ка'*** защо не изкаже съболезнования на близките на жертвите на терориста от Турция в Холандия вчера ? А нашите *** политици защо и те мълчат за атентатът в Холандия, защото избитите за християни застреляни от ря'зан ***'нго и се страхуват ре'зняка Ердоган да не ги нахока ? А тази медия защо не отразява този терористичен акт обширно както отрази избиването на ре'зняци в Н.Зеландия ? Докога в България ще се свежда глава пред тези ду'пещи се жив'отни ?
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно Ердоган много бързо желае да се отърве от всички в затвора.А защо ли, дали не е защото там е пълно с хора който знаят че нямаше опит за преврат а всичко беше театър или защото там е пълно с генерали от армията с авторитет но с по-демократични и не ислямистки убеждения.Сега това е риторичен въпрос.
18
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 19 и 20 първо не няма да прокълне турския атентатор защото одобрява действията му ако не го е и пратил той и второ Турция се бърка в работите на всички и пробва курвен.ската британска политика тип разделяй владей и лъжи доктато го правиш тогава защо Нова Зеландия да е изключение.Пък може на Ердоган душевните границн и дотам да са стигнели те нацистите открай време инат широки душеви граници тамън да включат цялата планета.Сега върне смъртното и падне ли някога, ще свърши, като Кадафи ех.
17
6
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
напуснали прекррасната турция за да заживеят в лошата зелландия и да ги убият там а турския гражданин стрелял на обществено място убивайки 3-*** в холандия а за него да споменеш няколко думи ердо?обичайното съскане на простоват авторитарен лидер за промиване и настройване мозъците на лесно за манипулиране слабоум.но избирателно мнозинство
16
9
 
15
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Защо Турция се меси във вътрешните работи на Нова Зеландия?
15
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли да прокълне турския атентатор от Утрехт?
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАСС предаде и още една много по-интересна за нас новина от Турция.Днес на турска територия беше извършено съединяването на морската и наземната части на "Турски поток".А как е хъбчето балканче? Проектира ли се? Строи ли се? Или чака някой по-неначетен от буда тиквоний да го финансира?
13
10
 
17
 
! Отговори
Край преди 5 години
Турция е демократична страна -ако народа и иска да има смъртно наказа ние -ще имаТук дали е така!?!
12
19
 
19
 
! Отговори
Ужасъ Inc. преди 5 години
Тоя вместо да е в психиатрия с усмирителна риза, му дали да управлява държава... Анадолска работа
11
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бавно и стабилно Истамбул ще се отдели от Турция и ще влезе в чертите на ЕС.
10
9
 
21
 
! Отговори
До БПФ преди 5 години
Прав, ама го казва сега, когато жертвите на терористичен акт са мюсюлмани, а не християни, както обикновенно. Изобщо не му пука за терористите, просто сега приема лично всичко, защото и той е забраден.
9
4
 
28
 
! Отговори
БПФ преди 5 години
Специално за смрътното наказание е прав !!!! Най-после някой да го каже в прав текст - изродщина е да бъдат хранени убийци и изверги по затворите с парите на семействата на техните жертви !!!
8
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган: Отменихме смъртното наказание да ги храним?!--ей за това те отрязоха от ес и вътрешно, като манталитет повече биеш към пу.тя, отколкото към ес ... самият факт, че имаш готовност да отнемаш живот, независимо на кого, те оставя в дългосрочна губеща позиция !ако на "лошото" реагираш с "лошо", то ти НЕ го гасиш, а напротив - активираш го още повече! не са ти ясни май някои психологически механизми...
7
36
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е прав! Терористите и разбойниците трябва да се избиват, а не да се хранят и поят и им се издигат паметници, и да се обявяват за национални герои като разбойника и убиеца Левски или терориста Ботев, отвлякъл пътнически кораб!