Сила: Оцелял прости на Тарант убийството на съпругата му

Искал да се срещне с него и да му каже: "Въпреки това те обичам"
Обновена: 19 мар 2019 06:51 | 19 мар 2019 06:50, Александър Попов
85
Сила: Оцелял прости на Тарант убийството на съпругата му
Ахмед държи снимка със съпругата му Хусна. Снимка: Reuters

Оцелял при атаката срещу джамии в Нова Зеландия в петък каза, че прощава на нападателя Брентън Тарант, че е убил съпругата му, предаде Ройтерс и БТА.

59-годишният Фархид Ахмед, който се придвижва с инвалидна количка, заяви пред агенцията, че би искал да се срещне с Тарант и да му каже: "Въпреки това те обичам."

"Не приемам какво направи... ти взе погрешно решение, пое в погрешна посока, но аз искам да вярвам в теб. Че ти имаш голям потенциал в сърцето си", обърна се Ахмед към 28-годишния Тарант.

В петък австралийският десен екстремист уби 50 човека в две джамии в град Крайстчърч - най-смъртоносната атака в историята на Нова Зеландия.

Ахмед, който се придвижва с инвалидна количка, откакто бил блъснат от кола, разказа, че във фаталния ден се молил в преддверие на джамията Ан Нур, а не в главното помещение, както обикновено, когато нападателят нахлул. Мъжът помислил, че това е последният ден от живота му, тъй като било невъзможно да избяга с инвалидната си количка. Тарант обаче не влязъл в това преддверие и Ахмед все пак успял да излезе и да се скрие зад кола. Оттам той наблюдавал масовото убийство.

Съпругата му Хусна, която била в другия край на джамията, била застреляна от Тарант.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слабост: Европа продължава да забравя и прощава онова, което е незабравимо и непростимо.
21
1
 
4
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Пропагандата на Сорос и пионките му няма почивен ден!
20
0
 
2
 
! Отговори
пропаганда преди 5 години
Каква 'сила', Г-н Попов?! Див фанатизъм и от двамата. То бива, бива заиграване с думи, ама моля Ви се. Не ни рекламирайте исламисти от терорист до ***, който обича убиец.
19
0
 
1
 
! Отговори
nina преди 5 години
Човекът явно не знае,че жените също се молят в джамиите,като за целта има отделени помещения със самостоятелен вход?
18
1
 
0
 
! Отговори
х преди 5 години
какво ли би станало ако му беше застрелял и тъщата?
17
2
 
6
 
! Отговори
от де на къде преди 5 години
трябва да толерирам религиозни фанатици дето се дупят по 5 пъти на ден на еврейския бог Яхве по тяхному Алах !?да си вървят от където са дошли !!!
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сега официално може да се ожени за 9 годишна пакистанка индивидът на снимката, бързо, без развод и разходи. религията им го повелява.
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се просълзя!!!!! Ама като знам какви киликандзери са арабелките нищо чудно дори да му е благодарен!!!!! Аман от скапана муслимска пропаганда!
14
0
 
6
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Тази статия кърти мивките!Все пак е добре ,че в случая става дума само за съпругата ,а за тъщата -нищо!Подобeн материал имаше и за реакцията на Ердоган по повод съобщението ,че Тарант е осъдил Ердоган и Меркел на смърт!?Ердоган бил изразил възмущение ,че Тарант си позволява за него подобни инсинуации,но за Меркел деликатно е премълчал!?
13
2
 
13
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
прекрасна либерална статийка за добрите мусули... А КАТО КАК ЖЕНА Е БИЛА В ДЖАМИЯ ?
12
1
 
8
 
! Отговори
петю преди 5 години
До Футуролог-1 частне турците-а Мосад казват къде е Йоджалан и организират залавянето му от турците-за което много по късно съжаляват за това.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
т.нар. терористичен акт е абсолютен фейк. игричките от края на 90те са даже по реалистични. за това и забраниха да се гледа видеото и да се разпространява.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търсят се конфликти,за да се избиват хората по легален или нелегален път.Не се хващайте на провокации,противопоставяне и конфликти,да видим тогава какво ще измислят,за да се убиват хора!
9
3
 
9
 
! Отговори
Футуролог-2 част преди 5 години
Далеч,далеч,далеч преди Гуатанамо,Тереза Мей и Путин и Башар Асад....В свободната преса излезе строгоцензурирана и оскъдна информация че в турския затвор Абдулах Йоджелан е бил подлаган на нечовешки мъчения със всякакви забранени оръжия като се наблягаше на психотропни веществаКюрда може и да е терорист но всякакви мъчения със забранени оръжия са подсъдниТа така чак след това се случиха атентатите от 11.09.2001Във Ватикана защо не построят паметник на Али Агджа?Фашог"лупаци и турци
8
10
 
6
 
! Отговори
Футуролог-1 част преди 5 години
Харесвам турците които 500 г. са присъствали в нашата история и искрени съболезнования към жертвите на този терористичен актНо истината не бива да се криеА тя е:Далеч,далеч преди атентатите от 11.09.2001,турското разузнаване МИТ успя да залови кюрда Абдулах Йоджелан в Африка и по-точно Кения на оня некадърния президент на САЩПък турците и мюсюлманите нямали разузнаване и били безпомощни
7
7
 
3
 
! Отговори
Тарант или Трабант преди 5 години
Здравей и ти.А за статията: Отначало вместо Тарант прочетох "Трабант" та си представих как трабанта му е прегазил съпругата, а този на снимката му е простил.Не знам дали в Нова Зеландия има смъртна присъда, ако има, на Тарант му е сигурна.
6
0
 
19
 
! Отговори
До 17 Анонимен преди 5 години
А знаеш ли на ден колко деца в Йемен умират от глад и колко милиона гладуват там в момента ? Мислиш ли, че гладната смърт е по-лека и по-достойна за XXI век, така, че въпросът е резонен...
5
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То за него е ясно, че е с пенсия за инвалидност, а съпругата му какво е работила, иначе казано с какво са се издържали ?Тя жената си заминала те и правят сметка, от какво се е издържала, имала застраховка... Абе троскот теб как не те е срам да се гавриш с вече починал човек?
4
7
 
18
 
! Отговори
пецата преди 5 години
сигурно даже е благодарен че го е отървал , сега ще му платят обезщетения , а ако е била със застраховка живот ще вземе и някой милион
3
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е винаги може да отскочи до Афганистан и да си земе нещо свежо на 12-13 г. Боли го шланга за бабичката.