Тръмп не успява да убеди Европа за вредата на Huawei

Нито една европейска страна не е игнорирала китайския концерн
20 мар 2019 20:22, Бойчо Попов
33
Тръмп не успява да убеди Европа за вредата на Huawei
снимка: Ройтерс

Когато през миналото лято администрацията на Доналд Тръмп започна кампания по убеждаване на европейските си съюзници да забранят ползването на оборудване от Huawei Technologies за техните телекомуникационни мрежи, изглеждаше, че това е лесна битка. 

Насърчен от успеха на подобни усилия в Австралия и Нова Зеландия, Белият дом изпрати писма до европейските столици с предупреждение, че оборудването на Huawei ще отвори „задна вратичка“ за китайските шпиони. САЩ дори заплашиха да спрат обмяната на информация със службите за сигурност в Европа, ако континентът игнорира съветите на страната.

Поне засега обаче изглежда, че Тръмп не успява да убеди Европа да изолира Huawei от телекомуникационните си мрежи. Досега нито една европейска страна обаче не е игнорирала Huawei, пише в свой анализ Bloomberg.

"Има две неща, в които не вярвам. Първото е публичното обсъждане на много деликатни въпроси по сигурността, а второто е изключването на компания, просто защото е от конкретна страна“, коментира германският канцлер Ангела Меркел по време на пресконференция в Берлин този вторник.

Европа, която се оказа в центъра на търговската война между САЩ и Китай, се опитва да намери баланса между притесненията за нарастващото китайско влияние и желанието да засили бизнеса си с втория по големина търговски партньор в региона. Без да получи забрана, Huawei преследва договори за изграждането на 5G мрежи, ултра бързата безжична технология, която европейските лидери се надяват да насърчи растежа на базираната на данните икономика.

Още по темата четете в Investor.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Доналд ТръмпHuawei
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Решение преди 5 години
Смартфоните по принцип като цяло са вредни за здравето !Водят до деградация (фейсбук) и глухота (слушалките, с които сме непрекъснато).Когато тази деградация (смартфон) ти е в джоба, то тогава става лошо...
24
1
 
2
 
! Отговори
Преминаващ преди 5 години
"НЕ КУПУВАЙТЕ HUAWEI, КУПЕТЕ СИ F35" (Д.Тръмп) ! След като и военният министър(ка) на Франция остро се изказа срещу подобно изявление, СТАВА ЯСНО КАКВИ СА ИСТИНСКИТЕ МЕРАЦИ НА АМЕРИКА ... ! А който не го е разбрал да си зарови обратно главата в пясъка !
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, ама. Китай не са бели хора :)
22
1
 
15
 
! Отговори
Грую преди 5 години
Истината е, че чичо Сам вече няма ресурси да казва, кой и къде ще кара влака, а като няма, много ясно, че ще отстъпи мястото на по-силния играч в случая Китай. Известно е още от Римско време, че вечни империи няма!!
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми, Тръмп да намали цените на отхапаната ябълка и ще ползваме нея!
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 21Кал е проблем, да се обадиш? Не си си платил сметката или нямаш кредит?
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То така или иначе винаги някой може да те хакне, така че хората предпочитат да ползват нещо по-евтино, при същите възможности. Щатите им е кофти, че не могат да продавт нещо струващо колкото кола на старо. Те вече телефоните могат почти всичко, но е проблем просто да се обадиш.
18
2
 
18
 
! Отговори
bash_majstora преди 5 години
интересно е всъщност ;) краварските производители на комуникационно оборудване губят позиции на всички фронтове, китайците са бързи и иновативни, за пример - cisco отдавна не са това което бяха, както и гризаната ябълка, технологиите при китайците са евтини и нови - америка няма да бъде велика отново ;) повече не ;)
17
1
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Идеите на Тръмп може би щяха да сработят преди 10 и повече години,когато САЩ все още бяха абсолютен лидер в технологиите.Сега вече е късно.
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оня:Заплахата е само икономическа, защото ги минаха и по продажби и по всичко. Преди се редяха на опашки за айфони, но вече не!!Гугъл много ли е сигурна? Откраднаха сумати данни..
15
0
 
0
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Форд Фокус ?
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може ли да жъка Fornite & PUBG? Може?Ко ми трябва повече :)
13
2
 
2
 
! Отговори
Ксиаоми е най-добро преди 5 години
...от всички
12
2
 
2
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Хавай, е, атономна- република.....
11
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заплаха от Huawei е изцяло икономическа. Ако някой се е заинтересувал, ще му е ясно, че процесорите в новите iPhone (всичко модели са със едно и също), гонят производителнсотта на миналогодишните i5- чики, само че позлват 1/3 от енергията. RISC архитектурата (или ARM) e почти сигурна, да измести тотално x86. Нямаше да е проблем, преди 5-6 години, защото всички големи ARM производители бяха американски (да, Snapdragon е американска компания). Обаче Kirin (произведението на Hauwei), им диша във ..
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел все повече започва да ми харесва,немците трябва да управляват,а не егоистичните французи,които се проявяват и като мошеници понякога.
9
8
 
13
 
! Отговори
Телепат преди 5 години
Толкова ли не ви стана ясно, че не става въпрос за телефони като Apple, Samsung, Xiaomi, LG, а за мрежовото оборудване. И тия неща не се обсъждат в Туитър или по телевизиите.
8
2
 
33
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
А не бяха ли САЩ и Канада , които обявиха ,че си длъжен да им дадеш достъп до личния ти телефон и се занимаваха да разбият кода на iOS y Blackberry, за да няма скрито-покрито.
7
5
 
35
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Ако шпионираш за САЩ може,но за КНР твърдо НЕ!!!Тук не става въпрос за шпионаж. Тръмп иска да наложи Apple и за това е цялата патардия. Но Apple ще почне изграждането на 5G, през 2021 година, до тогава какво??Щом английската Vodafone застава зад Huawei, работата е ясна.
6
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хуавей не иска да сътрудничи на САЩ в шпионирането направителства затова САЩ са бесни.