В християнска Чехия имам зове: Мюсюлмани, въоръжавайте се!

Било въпрос на предпазни мерки след нападението в Крайстчърч
Обновена: 20 мар 2019 09:09 | 20 мар 2019 07:10, Камелия Цветанова
84
В християнска Чехия имам зове: Мюсюлмани, въоръжавайте се!
Снимка: Reuters, архив

Мюсюлманите в Прага излязоха на протест заради отправения в социалната мрежа Facebook призив на имам да се снабдят с оръжие след атентата срещу джамии в новозеландския град Крайстчърч, предаде БТА като се позова на Франс прес.

Още по темата
Имамът Леонид Кушаренко е публикувал видеопосланието си в неделя, два дни след като бял поддръжник на върховенството на бялата раса уби 50 души в две джамии в новозеландския град.

"В светлината на неотдавнашните трагични събития, съобщавам на всички членове, особено мъжете, всички които искат, да се въоръжат, за да защитят здравето и имота си. Свържете се с мен и ще ви помогна. Салам алейкум", гласи призивът на имама.

Адвокатът от украински произход, цитиран от всекидневника "Denik N", заяви, че е отправил призива си в контекста на ислямофобските настроения, каквито според него съществуват в Чехия.
Миналата година чешкият президент Милош Земан спечели втори мандат със силно антимюсюлмански изказвания, а крайнодясното антимигрантски настроено Движение "Свобода и пряка демокрация" има 22 депутати в 200-местната долна камара на парламента, припомня АФП.

"Това е въпрос на предпазни мерки. Казах го, за да попреча на луди да отидат в джамия и да причинят зло", заяви Кушаренко пред вестника.

"Няма да подкрепим подобни призиви, не съм съгласен", заяви пред същото издание Мюниб Хасан Алрауи, директор на чешкия центърът на мюсюлманската общност.

Според него това е погрешен път.

Мюсюлманската общност в Прага заяви вчера, че всички действия на Кушаренко са негови лични и не представляват позицията на мюсюлманите в столицата на Чехия или на други места в страната.

Пражките мюсюлмани, които осъдиха нападението в Крайстчърч в събота, заявиха също, че проверяват как точно Кушаренко е бил избран за техен водач преди месец.

Общо в Чехия живеят 3358 мюсюлмани при общо население от 10,6 милиона души по данни от 2011 година. Неофициални данни говорят за 10 до 20 хиляди мюсюлмани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
3
 
! Отговори
до 43 Българофоб преди 5 години
Разбирам психическата ти анти настройка към всичко българско, " българино". Не разбирам само чуто чиниш тук , защо газиш земята българска и се храниш с плодовете и ? Или келепира гледаш Бай *** ?
48
2
 
11
 
! Отговори
Бай Михо преди 5 години
Най-вероятно е ,тясна да им се види Чехия на мюсюлманите размахващи оръжие!
47
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ли е избран?Че той е украински фашист,също като тоя,който е разстрелял онези в джамията и е бил в Украйна.Единия стреля,а другия призовава да се въоръжават мюсулманите, украински фашистки истории.
46
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се измитат от Чехия. Докато могат! Защото вече на никой не му пука за ценности. Това е нагла пасмина, на която ако им подадеш пръст ще ти отхапе цялата ръка. Нулева толерантност към исляма и последователите му. Ние искаме да сме европейци и след 100 години. На който не му изнася - да се изнася!
45
7
 
5
 
! Отговори
CAMBODIA POWER преди 5 години
ДО ДОДО:ОТ 3 МИЛИАРДА ХРИСТИЯНИ САМО 400 МИЛИОНА СА БЕЛИТЕ ХРИСТИЯНИ(КАТО НЕ БРОИМ БЕЛИТЕ МОНГОЛОИДИ ОТ ИЗТОЧНА АЗИЯ) НО АКО ПРИБАВИМ И ТЯХ ТОВА ПРАВИ НАД 100 МИЛИОНА КИТАЙЦИ ХРИСТИЯНИ И НАД 15 МИЛИОНА КОРЕЙЦИ ХРИСТИЯНИ!!! И ПАК 2 МИЛИАРДА СА НЕ-БЕЛИТЕ ХРИСТИЯНИ!!!!!
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А от АПФ нещо за Гьокмен Гюнеш Таниш пишат ли?
43
2
 
35
 
! Отговори
Додо преди 5 години
А от АПФ ще ни кажат ли НЕбелите, поддържащи омраза към Бялата раса, колко християни убиват в църквите? Като например 180-те православни християни в Египет през 2018 г и над 200 нигерийски християни само от началото на 2019 в две от християнските провинции на Нигерия? Или за АПФ професионалната любоФ към мохамеданите е бизнес?
42
5
 
6
 
! Отговори
Додо преди 5 години
"бял поддръжник на върховенството на бялата раса уби 50 души в две джамии, припомня АПФ."
41
37
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АБВНе сте слизали от дърветата откакто дивата орда на Аспарух с конските опашки мина дунава и варваризира тази земя. Всичко е било изклано по тaтарски. Българите са азиатци, нямат нищо общо с Европа. Дори едни славяни като чехите са 100 класи над вас.
40
48
 
4
 
! Отговори
Българофоб преди 5 години
До АБВЛъжеш. България е една от най-нетолерантните и расистки страни в света, на челно място по насилие над жени и деца в Европа. Последна по продължителност на живота, първа по корупция, най-бързо топящата се в света, загубила всички войни. Май забрави за възродителлния процес? Май забрави кой нападна съседите си в три поредни войни? Срам ме е, че съм българин и мразя тази проклета ***. За щастие скоро ще изчезне. :)
39
5
 
1
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Порошенко,не *** е.
38
5
 
23
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
До Анонимен 39Ти " много малко умен" ли си или просто се радваш, когато дразниш хората?На дървета никога не сме се качвали, че сега да слизаме, семейството за нас е на първо място, в нашата държава живеят хора, изповядващи различни религии от християнството, което е основна религия тук и никой не е против различните. Има разбира се и престъпници, но всички ние се стараем да им осигурим безплатно място в затворите. И нямаме нищо общо с Афганистан! И защо не вземеш да се махнеш от България?
37
38
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите големите юропейци гледат мyслимите от висшочайша позиция, но си убиват жените като тях. Вчера пак некакъв от Благоевград отeпал жена си! Тръгнали чак на западняците да дават мъдри съвети! Айде нема нужда! Хванете се цивилизовайте първо, слезте от дърветата, станете хора, уважавайте си родители, жена, деца, научете се да приемате хора не по расови белези, а по ум и култура и тогава говорете. БГ не е по-различна от Афганистаня.
36
10
 
6
 
! Отговори
Aнтон преди 5 години
Колко пък да е християнска Чехия.. В проучване от 2011 около 11% се обявяват за християни. Повечето са нерелигиозни.
35
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
отиди в йемен, джибути и сомалия да ги видиш как благоденстват правоверните. мюсулманска държава където нема петрол пиши я бегала. за сметка на това холандците в южна африка сърнелките ги правят да си говорят самички - варят ги във ваните им, дерат ги, изнасилват ги. направили са си собствена милиция. предлагам да ги приберем насам. трудолюбиви, бели, ще научат и български.
34
7
 
7
 
! Отговори
Минувач преди 5 години
В момента украинците в Украйна, приемат като най-голям приятел, Турция...
33
9
 
29
 
! Отговори
НПО активист преди 5 години
И запомнете деца, белия мъж е най-голямото зло на света, той трябва да се мачка и физически унищожи. Два атента на бели мъже, са много по-страшни и хилядите такива на ислямски и всякакви други кукувци фанатици, ето защо ще се пише за тези случаи докато ви посинеят ушите.
32
13
 
6
 
! Отговори
От село преди 5 години
До ВпечатленМного важно като имат стандарт в Чехия след като не се развъждат! Този стандарт е до време, докато има работна ръка. С пенсионери не се поддържа стандарт. Германия си внася млади от цял свят, а България *** мухи и е обрекла пустеещи села и градове на бавна смърт. Дори бг турците не се развъждат. Само ромите. Само бегат
31
15
 
1
 
! Отговори
От село преди 5 години
Да, трябва да вземем пример и да заселваме хора след като българите и турците у БГ нещат да се развъждат и само бегат към Германия, а градове и села пустеят. Нещем Тарант и бели бездетни фашисти, искаме благоденстващи села и градове пълни с жени и деца.
30
4
 
30
 
! Отговори
Впечатлен преди 5 години
"Общо в Чехия живеят 3358 мюсюлмани при общо население от 10,6 милиона души" !!! После се питайте защо Чехия вече е със стандарт съпоставим с Германия или Франция. И се замислете защо ние сме на дъното. Ей го обяснението.