Facebook отстрани сериозен бъг в сигурността си

Пароли на милиони хора са били складирани в текстови файл
22 мар 2019 16:22,
13
Facebook отстрани сериозен бъг в сигурността си
Снимка: Reuters

Facebook успя да отстрани сериозен пробив в сигурността си. Компанията е отстранила бъг, който е "складирал" паролите на потребители на социалните мрежи на обикновен текстови файл, пише Bulgaria ON AIR.

Още по темата


Той е бил съхраняван във вътрешната система на Facebook и е бил достъпен за около 20-те хиляди служители на компанията.

Експерт по сигурността заяви, че проблемът вероятно датира още от 2012 година и е засегнал около 600 милиона потребители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Dj dance mashine преди 5 години
А дано всеки ден са уредени навсякъде
11
1
 
0
 
! Отговори
Dj dance mashine преди 5 години
Да нее от оня бъг дето едни ползват по голяма скорост че са уредени за тях е моят проблем де го имам отвреме на време та бяс ме лови от тия уреждания
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снощи имаше проблеми в месенжера пак ли бе бъг
9
1
 
0
 
! Отговори
Да да преди 5 години
Тея си мислят, че само при тях има програмисти или статията е кофти написана. Какъв е тоя бъг, който ще записва пароли в текстови файлове. Се едно без да искаш да откраднеш на Пешо парите и да му кажеш, че е било бъг.
8
1
 
0
 
! Отговори
Конгоанче преди 5 години
Колкото е по голям bоклук едно нещо, толкова повече ти го хвалят. Колко плащат за споменаването на името на тази социална мрежа? Реклама на Бентли виждали ли сте?
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Facebook призна, че е злоупотребил с паролите на стотици милиони потребители, предимно тези, които използват приложението Facebook Lite. Съобщението поставя под съмнение способностите на компанията да защитава информацията на своите потребители, от гледна точка на неприкосновеността на личния живот, съобщи CNN.Компанията заяви, че не предпазва правилно паролите на стотици милиони потребители и ги съхранява като обикновен текст във вътрешна база данни, до която персоналът може да има достъп.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Facebook отстрани сериозен бъг в сигурността си"Закрили са мрежата най-накрая ли?
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аха,вече всичко е точно...като предишните 3 пъти!Хихи...кога ли всички ще ми ревете на румънски с тоя tъпия фейс! :)
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най серизния бъг са службите им.
3
5
 
8
 
! Отговори
niki преди 5 години
Всички американски компании - Майкрософт, Фейсбук, Гугъл и т.н. пазят паролите в clear text и то е точно заради държавните служби. Ако пазеха паролите в криптиран вид трябваше всичките тия компании да предоставят backdoor access на службите и по този начин се избягва това нещо. Службите се обадят да питат за някой профил - дават им clear text паролата и да се оправят.
2
6
 
13
 
! Отговори
Какъв бъг е това преди 5 години
Вероятно паролите са по логовете им, въпреки че първокурсник знае, че парола в явен текст не се пази. Това не е бъг, а съвсем нарочно действие срещу потребителите. Знаейки паролата на потребител можеш от негово ине да публикуваш или да слагаш лайкове. Тези две неща фейсбук ги може и без паролата на потребителя, ама ако го хванат в издънка, оправданието ще е пробив в сигурността, а иначе е голяма издънка да ти продават служебно сложени лайкове, без въобще да са ти пуснали рекламата. Мафия!
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
стига с тоя феисбоклук