Шампионът в ледени води Петър Стойчев няма търпение за лятото

"Това беше може би един от най-тежките сезони", заяви спортистът
22 мар 2019 22:00, Нели Христова
9
Шампионът в ледени води Петър Стойчев няма търпение за лятото
Снимка: Facebook

"Искам вече малко да се нарадвам на лятото и топлото време", това каза Петър Стойчев след като днес се завърна от Мурманск, където спортистът спечели втората си световна титла по плуване в ледени води. В руския град той стана №1 в 1000-метровата дистанция. Българинът постави и нов световен рекорд в дисциплината с 12,10 мин.

Още по темата

“Бях си казал, че трябва да направя всичко възможно, за да спечеля състезанието в Мурманск. Не ми се чакаше още 2 г. до следващия шампионат. Това е една нова дисциплина, която се развива доста успешно от 5-6 г. на световно равнище и привлича все повече плувци. Оказва се, че състезатели на 30-35 г. се справят по-добре в екстремните условия. Сещам се, че когато бях на 25-30 г., ми беше много по-трудно и неприятно да се състезавам в студени води”, разказа 42-годишният Стойчев.

“Това беше може би един от най-тежките сезони първо с дългото пътуване и екстремното плуване до Антарктида, а след това на 2000 км от Северния полюс. Искам вече малко да се нарадвам на лятото и топлото време. Живот и здраве, ще продължим с екипа ми да мислим в тази посока. Имаме предложения за организирани плувания и в езерото Байкал и за щафетно плуване между Русия и Япония”, заяви още Стойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забележителен дух има този невероятен спортист! Той е вдъхновение не само за спорта, но и за самия живот. Страстта към плуването, която притежава, гори толкова силно, така, че може да затопли леда и да премине през него,както виждате.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни дреме за този! Помисли се за много умен, тръгна и той политика да прави, да ни дава акъл кое как трябва. Употребиха го и го захвърлиха като памперс. От тук нататък може да си плува ако иска и на луната,
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За мен Стойчев е никой откакто като служебен министър на спорта квалифицира по телевизията Нешка Робева като "ходещ ковчег". Той не успя в най-важното - да бъде човек! Спортните му постижения вече не са важни за мен!
4
4
 
9
 
! Отговори
Малий преди 5 години
Глупостта е безгранична, ама Стойчевата е по-голяма.
3
4
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
Петър има да търси малия си Петър до лятото. Така го е уплашил в ледениете води че се е скрил и го няма ...
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е ли малко странно професионален спортист и плувец да се състезава с аматьори, пък било и в Мурманск?!
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Метаболизма на хора с инсулинова резистентност е по - добър при студено време.