Хиляди на протест в Москва срещу корупцията и скъпия живот

Демонстрацията бе водена от лидера на руските комунисти
23 мар 2019 16:13,
144
Хиляди на протест в Москва срещу корупцията и скъпия живот
Снимка: БТА

Хиляди привърженици на руската компартия демонстрираха днес в Москва против политиката на правителството, критикувайки най-вече корупцията и поскъпването в страната, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Комунистическата партия призова жителите на Русия да демонстрират из цялата страна в знак на протест срещу новите репресивни закони и спада на жизненото равнище. Младежи и възрастни хора участваха в московския митинг, воден от 74-годишния лидер на руските комунисти Генадий Зюганов, който оглавява партията от 1993 г.

Демонстрации имаше и в други руски градове.

"Погледнах историята на режима на Путин и осъзнах, че той не е направил нищо добро за страната от 20 години насам", заяви демонстрант от Москва - Сергей Терехин, който вижда в руския президент виновник за корупцията и задълбочаването на бедността във федерацията.

"Не мога да имам доверие на този управник", заключи 25-годишният инженер.

Според критиците на руската власт Кремъл засилва репресиите срещу своите опоненти, за да парира спада в рейтинга на президента Путин в контекста на нарастващите икономически трудности.

В понеделник руският държавен глава подписа два оспорвани закона: единият дава на властите възможност да блокират или налагат глоби на електронни медии, разпространяващи "фалшиви новини", другият наказва за "оскърбление на държавните символи".

Малко след като Путин бе преизбран за четвърти път начело на Русия миналата година, правителството му вдигна ДДС и увеличи възрастта за пенсия за пръв път от 30-те години на миналия век, пораждайки недоволство в страната, напомня АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
3
 
! Отговори
Комунисти или Путин? преди 5 години
Демонстрацията е организирана от комунистическата партия на Русия. И това е проблема. Каква опорнаточка трябва да се даде на гербаджийските ***? Всичко срещу Путин или да подкрепим Путин срещу комунистите. Ха сега де?Като че ли най-просто е: всичко срещу Русия. Няма нужда да се мисли много.
91
0
 
2
 
! Отговори
хохолите капут! преди 5 години
До Анонимен 100не се притеснявай,
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЛОООУ ДО 99,КЪДЕ СЕ ЗАМЕЧТА,У АНГЛИЯ ЛИ ОТИДЕ БРЕ,Я ЗЕМИ СЕ СОПРИ НЕ Е ТЕ СРАМ БИЛО
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Москва е най-големият мегаполис в Европа; Какво да правиш, съдба
88
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин завари Русия с 40 милиона бедни. Днес бедните са двойно по-малко. Путин завари Русия с 15 процента безработица. Днес безработицата е 2 процента. Путин завари Русия с 900 хиляди км асфалтирани шосета. Днес те са 2 милиона км. Путин завари Русия със златен резерв от 250 т злато. Сега златният резерв е 1200 т. Путин завари една Русия на колене. Днес Русия стои здраво на краката си
87
1
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Историята, не- познава, по-добър,...Хазяйн,....От, краля- на- Сйрйя,...- Башар Асад,...И, войната- за- ислям ,...- Беше, нещо- лошо,...Срещу- което, братя- пилотите,...Умряха, за- свободата,...Света- Парйжана .....Защото- е- рекъл, ковача,...- По- делението, Ще- ги- познаете....Из, любезност та.......
86
6
 
10
 
! Отговори
Анал либераст преди 5 години
Путин спаси Русия от разграбване и разцепване, жадувано от обосрания Запад. Да го лигавите сополив соросоидниговеда нещастни
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне 500 000 колкото в Лондон.
84
8
 
7
 
! Отговори
Xa ха преди 5 години
Страната на чекистите, кагебистите и мафиотите....
83
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сергей Терхин и Генадий Зюганов ще бъдат следващите или отровени или гръмнати като гн Немцов.Родината на световната мафия е Кремъл.Като колибата на лъва,който влезне не излиза.Няма стъпки по снега на вън.
82
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При 10 милионна Москва ми говорят за хиляди. Вие връзка с главния комютър имате ли бе. Ако бяха милиони човек да се впрегне ама за хиляди това си е жив майтап бе.
81
15
 
6
 
! Отговори
Яков Кедми преди 5 години
рашко Ще има да пасе трева с тоя путин .Още някоя друга година санкций и Северна корея ще им изпраща хуманитарна помощ
80
20
 
8
 
! Отговори
Русия в ЕС ? преди 5 години
Русия заслужава по-добра съдба. Тъжно е да си най-голямата по площ и ресурси държава на земята и същевременно една от най-бедните. Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление на страната.
79
9
 
8
 
! Отговори
Просто провокация преди 5 години
Къде виждате статия срещу Русия ? Там няма корупция и живота не поскъпва, така че протеста, воден от лидера на руските комунисти е неоснователен и не е насочен срещу Русия :))
78
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук има "приятели" на чичката шорос, само чакат статиите против Русия и веднага си опоавдават парите! Демокрация....
77
2
 
8
 
! Отговори
Няма корупция преди 5 години
Не може да бъде, щом в 16 милионната Москва протестират само шепа хора, значи в Русия няма корупция нито живота не поскъпва , това е провокация :)
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕДНА ХИЛЯДА, ДВЕ ХИЛЯДИ... ХИЛЯДИ
75
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Десетки хиляди, даже стотици хиляди ви се иска, но няма да стане. Като вица за старият еврей, не дождетесь ...
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какви български ресурси държи Алстом ?
73
16
 
10
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 5 години
Русия е много изостанала, икономически е като Нигерия, само че със сняг!