Руските туристи в Албена със спад трета поредна година

Гостите в курорта засега са по-малко с между 3-5%
Обновена: 24 мар 2019 20:57 | 24 мар 2019 20:47, Веселина Йорданова
120
Руските туристи в Албена със спад трета поредна година
Снимка: архив, БулФото

Между 3 и 5% е спадът на ранните записвания за активния летен сезон в курортен комплекс Албена, съобщи изпълнителният директор на акционерното дружество Красимир Станев.

Към момента са извършени около 75 на сто от годишните записвания. "Разчитаме да задържим нивата от миналата година, когато са реализирани 1 670 000 нощувки, но ще има спад за цялото Черноморие", коментира Станев.

По думите му в Албена положението не е чак толкова тревожно и най-песимистичната прогноза е за 10-процентно намаление на летовниците. Освен руските туристи, които за трета година бележат спад, се очакват и по-малко германци.

Полагаме много големи усилия за събитиен туризъм - спорт, симпозиуми и др. Надяваме се да компенсираме и чрез нашия собствен малък немски туроператор - "Фламинго турс", който тази година ще удвои броя на гостите си, каза още изпълнителния директор на "Албена" АД. Първите за сезона гости се очакват от Румъния и България за Великденските празници.

Станев изтъкна като проблем липсата на спасители и не скри разочарованието си от украинските студенти, наети миналото лято в ресторантите и хотелите на курорта, предаде БТА.

По думите му те не са свикнали на високите стандарти, по които се работи в Албена, не се получава нужното качество и редовните посетители веднага са отбелязали този факт.

Според Красимир Станев има лека тенденция на завръщане на българите от чужбина, затова той е оптимист, че процесите в туризма ще бъдат овладени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма денги, и все повече няма да има.
93
2
 
5
 
! Отговори
ф преди 5 години
До АнонименАми защо да плюят.Едва ли човек ходил един път в Турция би "почивал" отново тук
92
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои туроператори се опитват чрез оплюването на България да си продават екскурзиите в Турция :)
91
1
 
5
 
! Отговори
Русалка преди 5 години
20-годишния договор с французите отдавна изтече! Каква е днешната и съдба?
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До минаващАлбена плажа е плитка лагуна и удобна за деца . Преди ГФР я предпочитаха!
89
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До фалитхотелите ни ще станат общежития за руските окупатори!
88
6
 
10
 
! Отговори
минаващ преди 5 години
Объркали са куроритите, вместо на Албена са отишли на Алания. Чисто, спокойно, спретното, супер обслужване. Да се чувствуваш Крал в Турция. Няма мрънкане, няма забележки. Там гласи максимата "Клиентът винаги е прав". А тук на нашето черноморие, не можеш да ги накараш чаршафа да ти сменят. За обслужване, кухня, отношение, манталитет въобще да не говорим...Пътят ми е към Турция- Алания, Анталия.
87
1
 
6
 
! Отговори
при соца преди 5 години
До АНОНИМЕНТогава Господ ходеше по нашето черноморие! Всичко беше наготово! Само панелките са!
86
5
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Докато слушаме Брюксел и държим руснаците с визи и им правим санкции така ще бъде . За Турция руснаците визи не им трябват. Всяка виза е разход.
85
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
mnogo скъпо е!и за да влезаш на места с кола трябват и 20 лв на ден!! а преди беше народен курорт! но не сме народна република, а не се знае каква!!
84
4
 
5
 
! Отговори
... преди 5 години
Бре руски туристи! Бре то българите спряха да ходят по чено море вие за руски туристи ми говорите! Хе хе! Ама аз знам защо е така! Значи ше ви дам жокер: Хотелите са ви малко, трябва още ПОНЕ 25 пъти по толкова да постоите за да почнат руските туристи да идват тука! Това ви е изхода, друг нямате!
83
3
 
3
 
! Отговори
пущиняк преди 5 години
До анонимен 87,Като гледам вече са ти дали източник, ама и аз ще дам още един, от който можеж да добиеш представа и визуално-min.kurortkuban.ru/informatsiya/novosti/svyshe-17-mln-turistov-prinyal-krasnodarskiy-kray-v-2018-godu/
82
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЖороЗадръж си $1000, за да имаш какво да ядеш, когато се прибереш!Ако мислиш, че в Албена ще минеш с тази мизерна сума за 2 седмици - грешиш!Албена остана единствения непрезастроен курорт, където няма чалга и пияници и цените са доста високи!
81
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
айде продажната министърка на туризма да си подава оставката... къде са пречиствателните станции, къде са дивите плажове и къде са пътищата?... то българите ходят в Гърция и Турция на море, по-евтино, чисто и спокойно е
80
3
 
15
 
! Отговори
Академик Калинков преди 5 години
Не може да бъде Бетонираха, изкорубиха, *** и разораха крайбрежието и вместо наплив - спад. Сигурно има някаква грешка
79
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
даже и руснаците не издържат на тоя бетон, мръсотия, чалгия и скъпотия
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 87 дестинация, я дай източник?https://russiatourism.ru/news/16198/
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 82 сега братушките на руснаци са турци. Това е факт.
76
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пущинякГлупости! Отъкде ки ги измисли тези данни за увеличение на руските туристи към която и да е дестинация, я дай източник?
75
6
 
13
 
! Отговори
фалит преди 5 години
Без РУСКИ Туристи туризма ще фалира както икономиката фалира,без руски пазари.България е на колене проси.Няма кой да дойде друг,нивото на западно европейските е ниско бедняци идват ДА ПОЧИВКА НА ФЕКАЛНО МОРЕ,разбити пътища,