След 2 г.: Спецпрокурор не откри сговор между Тръмп и Русия

Робърт Мълър обяви, че е приключил с разследването
Обновена: 24 мар 2019 23:00 | 24 мар 2019 23:00, Веселина Йорданова
30
След 2 г.: Спецпрокурор не откри сговор между Тръмп и Русия
Снимка: БТА

Специалният прокурор Робърт Мълър след двегодишното си разследване не е открил доказателства американски представител или човек от кампанията на Доналд Тръмп съзнателно да е заговорничил с Русия, предаде Асошиейтед прес.

Това се казва в резюме от заключенията, съдържащи се в доклада на Мълър, което министърът на правосъдието Уилям Бар изпрати тази вечер на лидерите на Конгреса и на медиите.

Мълър обяви в петък, че е приключил разследването, което имаше за цел да проучи твърденията, че хора от екипа на Тръмп, а може би и самият той, са установили връзки с Русия, търсейки помощ за спечелване на президентските избори.

В 4-страничното резюме Бар цитира Мълър, според когото разследването не е констатирало, че Тръмп е извършил престъпление, но и не го оневинява.

Мълър предаде доклада си на министъра на правосъдието, както изисква законът. Лидерите на демократите в Конгреса веднага изразиха недоволство и настояха да бъде публикуван целият доклад, а не само резюме от изводите в него.

Говорителката на Белия дом веднага заяви, че констатациите на Министерството на правосъдието напълно оневиняват президента на САЩ, а адвокатът на Тръмп - Рудолф Джулиани, каза, че прочетеното в резюмето на Бар е "по-добро от очакваното".

Мълър е изследвал и въпроса дали Тръмп се е опитал да възпрепятства правосъдието, но не стига до ясно заключение по въпроса. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Ако планината не е отишла при Мохамед,значи Моше е дал повече?!Имам подозрение,че на демократите са им свършили парите за разследвания и сега -surprise-те ще приключат !?И защо ги ручахме жабетата!?Ами ако Тръмп го изберат и за втори мандат!Толкова пари на вятъра!
22
1
 
5
 
! Отговори
Един преди 5 години
Удри, бай Тръмпе! Всички фенчета на Килъри и Барух Обонго реват и бършат сoполи!
21
8
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Всички около клоуна са тичали един през друг при руснаците, но той е чист като сълза. Този филм сме го гледали!
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа и в САЩ. Номерът е да обвиняваме и да окаляме хората, после - и извинявай няма..
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как руснаците биха могли да помогнат на Доналд Тръмп, с пари ли?
18
10
 
7
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Руските *** са щастливи , цял ден ще лаят !
17
2
 
18
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
Тръмп не бил "нито виновен, нито невинен". Какъв прокурорски "цирк". Звучи като: Ако няма доказателства, че не си извършил престъплението, това не означава, че потенциалният извъшител не си именно ти! Правосъдието на Новия Световен Ред!
16
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та нали Тръмп назначи Бар, какво друго да очаквате??Да си ритне трудовата книжка ли?
15
0
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До ъВсъщност финансовите разходи около разследването на Мълър не са големи за американските мащаби.Обаче са нанесени големи щети в други измерения,а те май са по-важни-като доверието в политиците и единството на нацията.Международният авторитет също претърпя загуби.
14
0
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Ау,какво разочарование за дедо Сорос!Той инвестира толкова много в тая кампания!Ама трудно се върви срещу Ротшилдови-хората,които сложиха Тръмп на поста!Сорос здраво наля парички в демократите и те добре му служиха,на каквито и държавни позиции да се намират,но това време свърши.Сега вехтия рептил губи по всички фронтове,макар бавно и мъчително,неговите неолиберални планове отиват по дяволите.Виждаме,че това става и у нас,с обичайното закъснение.
13
1
 
21
 
! Отговори
А защо толкова преди 5 години
подскачаха и плюха по Русия? Доказаха сами, че са *** и думите им нямат никакво покритие! Същото става и в Англия, и там врявата за Скрипал е скалъпена по джендърски! Цял свят не вярва вече на лъжите им!
12
4
 
3
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
"Лидерите на демократите в Конгреса веднага изразиха недоволство..." - вече няма никакво съмнение, че Мълър предаде демократичната платформа на "Транснационалната Глобализация". Мълър е просто подкупен Предател, срещу когото исконните американски "демократи" трябва веднага да започнат съдебен процес.
11
4
 
1
 
! Отговори
Derstreichholz преди 5 години
Ама и Тръмп е един! Не стига че го направиха президент, той пак иска да ги разследва...
10
0
 
13
 
! Отговори
ъ преди 5 години
Само да попитам..Братята хамериканци имат ли бледа идея това разследване колко точно им струва?
9
1
 
17
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Специалният прокурор Робърт Мълър след двегодишното си разследване не е открил доказателства американски представител или човек от кампанията на Доналд Тръмп съзнателно да е заговорничил с Русия=============Не е вярно! Елкa многократно ни е казвала, че Тръмп е агент на Путин, а тя знае най-добре!!!!!
8
5
 
2
 
! Отговори
Милен преди 5 години
Ако ти нямаш жена и искаш да разбереш причините, набери в Гугъл-картинки 'Петър Кичашки' и след това 'Милена Кичашка'.
7
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи все пак Тръмп се оказа прав като каза, че СNN и другите "свободни медии", създават фейк новини. А те пък обясняваха две години за руската намеса в изборите и за това, че Тръмп е заговорничел с русите. Сега какво ще правим? Тръмп е редно да им отправи искове с които може да ги разори и купи.
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.....................айде сега дъртата вещица Килъри Клинтън в затвора!!!!
5
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте fox news ако искате реално да знаете какво става в америка, ще хвърчат глави, тръмп сега ще удря обратно и ще боли
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
след 2 години вой на либерастите всеки божи ден, накрая се оказа че са обикновени лъжци??? Невероятно , кой ще носи отговорност сега ???