Задържаната полицайка - с обвинения за четири престъпления

Очаква се на Розалина Кьосева да бъде наложена постоянна мярка
29
Задържаната полицайка - с обвинения за четири престъпления
Снимка: БулФото

Доказателства за извършени четири престъпления са събрани до момента срещу разследващия полицай от Благоевград Розалина Кьосева.

Тя беше задържана в понеделник при акция на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР и на прокуратурата.

Още по темата
Сигнали за нерегламентирани контакти на разследващия полицай с хора от криминалните среди имало от една година, но в края на 2018 година е започнала същинската разработка срещу нея, съобщи на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

При спецоперацията в понеделник са иззети документи и вещи от службата ѝ, като са направени обиски в нейния апартамент и в този на баща ѝ, който е шеф на "Охранителна полиция", предаде БНР.

По-късно е претърсена и килията на мъжа, с когото тя е била в много близки отношения и който излежава присъда за участие в организирана престъпна група за наркотици.

Кьосева е била разследващ полицай по друго досъдебно производство срещу него - за измама, и всячески е възпрепятствала събирането на доказателства и повдигането на обвинение. Освен това е изнасяла информация, която е служебна тайна, и която затворникът е използвал, включително и с цел заплахи и натиск върху служители на затвора, прокурори, следователи, съдии.

Полицайката е уведомила мъжа, че е издадена европейска заповед за задържането му по дело в съседна Гърция с издадена 6-годишна ефективна присъда и го е укривала с месеци.

От събраните до момента доказателства могат да бъдат повдигнати обвинения за четири престъпления, каза прокурор Румяна Арнаудова.

Утре се очаква налагане на постоянна мярка за неотклонение на Розалина Кьосева, която според прокуратурата е извършила тези престъпления безкористно.

С прокурорско постановление е разпоредена проверка на шефа на "Охранителна полиция" в Благоевград, баща на задържаната. Възможно е към случая да бъдат привлечени и други лица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 3 години
Как може да си такава куха лейка? За да ти подрусат сливата, да си развалиш целия живот?
26
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 3 години
И сега няма да може да вземе фамилията му и никога няма да стане - Розалина ***! Много тъжна история.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
А защо не видяхме разхитително-показен публичен арест, вдъхновен от Холивудски сценарии, както се случи с кметицата на ж.к. Младост и заместничката и..??! ;)
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тази новина е в пъти по-ниска от Асенцециора на Цецко, тухления бегач
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таи,Бати и Аз ...в Планината с ..Адидас.
22
0
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
тук на тати връзките скоро ще потулят нещата и случая ще се изпари зад гърба на публиката неусетновъзможно е и леко преувеличение на медиите по случая както обичайно обичат да правят за да продадат новините малко по нтересни
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бойко е затворник
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опасни връзки.
19
1
 
10
 
! Отговори
кастата мвр преди 5 години
когато по 9.9.44 каскетите влезли във властта, скромно поискали само мвр-то! После се знае какво се случило. И така до днес! Каста!Иначе, по телевизията представят престъпленията на мадамата като безкористни действия, извършени от любов! Направо да се разплаче човек, даже цяла България! Ромео и Жулиета в български вариант. А бандитът ще излезе скоро от панделата, въоръжен с доста "чувствителна" информация, както обичат да се изразяват органите.
18
1
 
4
 
! Отговори
хм преди 5 години
Всеки си плаща за белите!!!
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойковизма дойде на власт като сееше омраза към всички политици, а те били честни. Ето сега надминаха по крадене всички, само Костовите ги водят, но па се коалираха с тях. Каква ще е тая коалиция за евроизборите - коалицията пакет Макрон, корупция за милион. ГЕРБ-ДПС двете турски партии плюс крадците на прехода от СДС - трикаджиите
16
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на Цветанов жена му работи в ДАНС - експерт.Иначе и тя е възпитаник на помощното училище във Вършец, само че женското отделение.После във ВИФ.Абе въобще експерт от всякъде.Ама се разписва на заплата от 5 К.
15
0
 
15
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Е, това си го има от край време- пример Цецо пъпеша, кой беше баща му? Така че нищо ново под слънцето. Хубавото е, че вече започва да се заражда силна опозиция, която малко или много започва да дърпа конците. Иначе до сега, които и да погледнеш , все синове и внуци на бившите ком. величия, само си сменяха клоните на дървото!
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквената милиция е просто един башибозук!Всички бивши,сегашни и бъдещи жандари са престъпници!Само рекетьорския МВР клон -КАТ работи безотказно като швейцарски часовник!
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дон Киход , Санчо Панса и Росинанда.
12
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Семейна фирма мвр.
11
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така се подкопава доверието в ГЕРБ... С кадри назначени от комунистите във всички сфери на обществения живот на държавата...
10
0
 
26
 
! Отговори
шаш преди 5 години
До Анонимен 4Ако започнат да хващат мръсни полицай няма да остане кой да работи в полицията,това е истината за скъпо струващата полиция.
9
1
 
30
 
! Отговори
цирк мвр преди 5 години
Бащата шеф на дъщеря си?а майката каква е там?това може да се случи само в бардака МВР,никой не спазва закона за конфликт на интереси!
8
0
 
29
 
! Отговори
писна ми преди 5 години
Това е положението в МВР цели фамилии работят там и затова нещата са толкова зле,единия прикрива другия а третия работи с мафията и оправия няма.