Ким Чен-ун: Мирът се гарантира само с въоръжени сили!

Поиска Северна Корея бързо да реши проблема с храненето
Обновена: 13 апр 2019 15:55 | 13 апр 2019 15:34, Анисия Иванова
69
Ким Чен-ун: Мирът се гарантира само с въоръжени сили!
Снимка: БТА

Председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен-ун призова в програмна реч за приоритетите на страната всички сили да бъдат насочени към развитието на икономиката, съобщи днес севернокорейската информационна агенция КЦТА, цитирана от ТАСС.

"В сегашната борба за изграждане на социалистическата държава централната задача на републиката ни е силно укрепване на материалната основа на социализма чрез съсредоточаване на всички сили на страната в икономическото строителство", цитира КЦТА речта на Ким Чен-ун.

Агенцията подчертава, че севернокорейският лидер подробно се спира на различни сфери от народното стопанства - енергетика, добив на полезни изкопаеми, металургия, транспорт, строителство, лека промишленост и селско стопанство.

За всяко икономическо направление той дава поръчения какво трябва да се направи, за да се увеличат обемите на произвежданата продукция. Специално ударение поставя върху стоките за задоволяване на потребителското търсене.

"В най-кратки срокове трябва да решим проблемите с храненето и потребителските стоки, които имат решаващо значение за подобряване на живота на хората", подчертава Ким Чен-ун и допълва, че е необходимо и да се ускорят темповете на строителство, "за да се осигурят на хората по-добри и по-цивилизовани условия на живот".

На военната сфера, на която в подобни речи лидерът на КНДР обикновено обръща голямо внимание, в текста на сегашната му реч са отделени само два абзаца, посочва ТАСС. 

"Винаги трябва да помним, че мирът се гарантира само със силни въоръжени сили, твърдо да се придържаме към принципите на самоотбрана и да продължаваме да укрепваме отбранителната способност на страната", отбелязва Ким Чен-ун.

КЦТА уточнява, че речта е произнесена на 12 април на първата сесия на новия състав на Върховното народно събрание, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
4
 
! Отговори
USA преди 5 години
Този много да внимава да не кривне от правия път по който е поел, че от оръжията му и от него ще остане само прах. Поздравления на администрацията на президента Тръмп за опитите им да очовечат и да отворят към света последната сталинистка клoака на планетата. God bless America!
44
0
 
4
 
! Отговори
Бае ви Прое преди 5 години
Видяхте ли ба- Кримчун ми козирува,тъй си бяше и едно време!
43
1
 
4
 
! Отговори
Гладен германец преди 5 години
Прати ни хляб и бира другарю Ким Чун - спаси Германия от гладна смърт!
42
1
 
5
 
! Отговори
SS преди 5 години
С острието на меча или дулото на карабината,човек,се е защитавал или е завоювал други земи и народи,но друг някой е работил за да храни и издържа армията,или управляващите.Само с оръжие не става както е казано празна раница не пази граница.Не може другарю Ким да държите народа си в робство,за да осигурява добър живот на една партийна прослойка.
41
1
 
4
 
! Отговори
SS преди 5 години
До 44.Малките човечета от космоса са плод на развинтена фантазия.И пръстите са на една ръка но всички са различни така, че противоречия,винаги е имало и ще има.От сътворението на света войни винаги е имало,и ще има(за съжаление)такава е природата на човек.Той винаги е воювал с диви зверове,с природни стихии и най вече със себеподобните си.Жалкото е цивилизацията е достигнала своя апогей и е на път да загине.Това се нарича кръговрат.
40
2
 
4
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 5 години
Не бих цитирал хора които са живели толкова отдавна и при съвсем други условия както и със съвсем други разбирания. Корея беше локална война на картата, но със много сериозни световни импликации. Там бяха намесени Руски, Китайски и американски интереси. Ако утре цъфнат малки сиви човечета от космоса с цел да ни поробят, замисли се колко бързо проблемите между хората ще изчезнат все едно никога не са съществували ;)
39
2
 
4
 
! Отговори
Руски хакер преди 5 години
Ким Чун- гей крачун,Ким Сен- торба арсен,Ким Ир- баш крондир!
38
2
 
9
 
! Отговори
степан преди 5 години
Правилно разсъждение ако искаш мир готви се за война иначе САЩ ще ти вземе държавата на концесия и ще има очи пълни ,ръце празни ние сме за пример.
37
2
 
5
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
Видели ли сте да внасяме севернокорейски домати и джиесеми? Не сте видели,няма и да видите!
36
4
 
3
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 5 години
До SS: Защо света ще се изврати без войни? След втората световна е имало много войни - Корея, Виетнам и прочие? Не смяташ ли, че войните ни правят доста примитивни? Не смяташ ли, че ако има цивилизовани създания които ни наблюдават отгоре, те бихя искали да контактуват с нас след като се избиваме като пилци?
35
3
 
14
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 5 години
Дълго се чудех: Глад в Северна Корея...и после се ударих по челото.Ами да, за вярване е,нямат си нито Мс Доналдс нито KFC И не могат да му наложат"либерал-демокрация" защото си има добре въоръжена армия човека а не като нас сбириток командван от филанкишията Само така Ким.
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Насилието води само до повече насилие. Хората или ще се самоунищожат или чудото ще стане и акъл ще влезе в главите на управляващите както и на избирателите и оръжията ще бъдат захвърлени за винаги....... май вървим към първото :))
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 35.. А ти какво очакваш бе пале американизирано Дядо ти Тръмп ли да " обсъждаме"? -:) И изобщо не сме прецакани! Това че Русия е по силна от САЩ.И не смеят да му гъкнат ни е достатъчно! Жив и здрав да е! Дълги години да ги изправя на нокти Тръмчовците зад океана където им е местото в К очината им! Давай сега с минусите. Но това не променя нещата! -:)
32
5
 
4
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
Всички мачкани стафиди и червени мумии се сбраха да го обсъждат,ега им мине депресията от това че са прецакани
31
5
 
4
 
! Отговори
иван преди 5 години
До SS Е,другарю Ким,виждаме от снимката,че Вие сте решили проблема с изхранването!
30
6
 
8
 
! Отговори
SS преди 5 години
Другарю Ким,много си прав,но трябва икономика,трябва пазари и народа да е задоволен материално,защото,другарю Ким,танкове,и ракети не се ядат.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ким да не се самозабравя защото Боко Тиквата още не си е казал тежката дума, а както знаете светът се съобразява с нашата Тиква, е поне така разправят по телевизора.
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами прав е човека, потвърждава максимата:"Ако искаш мир бъди готов за война"
27
11
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 26 А когато бяхме колония на СССР що си мълчеше ? Да , ама щеше да има : А де..! А де..!
26
7
 
5
 
! Отговори
Я па ти.. преди 5 години
До Анонимен 26 В СК Асанж нямаше да е в затвора , но щеше да гладува.