Над 500 задържани в Лондон при "Бунт срещу унищожението"

Участници в протеста са срещу замърсяването на околната среда
19 апр 2019 09:05, Елка Василева
6
Над 500 задържани в Лондон при "Бунт срещу унищожението"
Снимка: Reuters

Полицията в Лондон е задържала над 500 демонстранти от началото на протестите срещу замърсяването на околната среда, съобщи снощи в Тwitter полицията в британската столица, цитирана от ТАСС.

"Полицейските служители са задържали вече над 500 участници в протеста "Бунт срещу унищожението". Разследването ще продължи. На десет лица вече са повдигнати обвинения", заяви Скотланд Ярд.

Още по темата
Активистите от природозащитната организация "Бунт срещу унищожението" (Extinction Rebellion) продължават да блокират четири градски зони. Това са Площадът на парламента, моста "Ватерло", кръстовището "Оксфорд съркъс", където се пресичат важните пътни артерии улица "Оксфорд" и улица "Риджънт".

Блокирана е и зоната около Мраморната арка в североизточния край на Хайд парк. Полицията напомня, че само последната от споменатите територии е разрешено място за протест, докато с блокирането на останалите три се нарушава чл. 14 от Закона за обществения ред, което се явява повод да бъдат задържани уличните активисти, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цветна пролет ;)))Намесени ли са някакви неправителствени организации, еколози, демократи, дружества за права, значи има намесени чужди служби ;)) Някой намества англичаните, но и те не си поплюват. Ако някой друг арестува 500 демонстранти ще го обявят за диктатор и враг на демокрацията ;)))Българското правителство веднага трябва да прати нота на англичаните да се отнасят демократично с протестиращите и да им спазват човешките права!
4
0
 
4
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Те са бъдещето и надеждата е в тях!
3
1
 
14
 
! Отговори
bolbov преди 4 години
Започва зелена революция.Народа осъзна че е убиван чрез храна мръсен въздух измислени конфликти.След екогеноцида на планетата ще останат най богатите и шепа вискоквалифицирани роби които да се грижат за тях.Средностатистическият гражданин с неговото семейство работа и грижи ще бъде ликвидиран.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може само да спъват движението в центъра, но това носи загуби за бизнеса там. И жълтите жилетки във Франция нищо не правиха, но донесоха доста загуби. Поне ще спъват туризма, а той е не малко перо.Иначе ИРА умряха преди години и не се сещат да поздравят за разпети петък.
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сакън да не протестират длъжни са да дишат мръсен въздух това е демократично във ЕС има много демокрация и банани и тоалетна хартия в Русия няма демокрация и няма и мръсен въздух. Хората в Русия имат морал и ценности и не плюскат банани като маймyните и не замърсяват.