След вълната атентати: Полицейски час в Шри Ланка

Временно блокират и социалните мрежи в страната
21 апр 2019 14:05, Петя Славова
29
След вълната атентати: Полицейски час в Шри Ланка
Снимка: БТА

Министерството на отбраната на Шри Ланка съобщи, че след вълната от атентати с много жертви на острова въвежда за неопределено време полицейски час, който влиза в сила незабавно, предаде Франс прес.

Правителство обяви също, че временно блокира социалните мрежи, за да попречи да се разпространява неточна и фалшива информация във връзка с атентатите.

Още по темата

Общо осем експлозии отекнаха в хотели и църкви в столицата Коломбо, в столични предградия и в източната част на Шри Ланка. До момента никой не е поел отговорност за актовете, отбелязва ТАСС..

Европейски и световни лидери, заявиха, че са потресени от случилото се, осъдиха атентатите, изразиха съчувствие и солидарност, предложиха помощ на шриланкийските власти, посочват Асошиейтед прес.

Сред тях са германският канцлер Ангела Меркел и президентът Франк-Валтер Щайнмайер, руският президент Владимир Путин, британският премиер Тереза Мей и турският президент Реджеп Ердоган, австрийският канцлер Себастиян Курц афганистанският президент Ашраф Гани, индийският министър-председател Нарендра Моди, външното министерство на Пакистан, министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза, че е научил за атентатите с ужас и е дълбоко опечален.

В изявления три страни от Арабския полуостров - Бахрейн, Катар и Обединените арабски емирства - също заклеймиха атаките. ОАЕ призова "международната общност да сплоти редиците си и да изкорени бича на тероризма в името на международния мир и сигурност", а Бахрейн изтъкна, че "тези актове на тероризъм са несъвместими с религиозните принципи и човешките и нравствени ценности".

Архиепископът на Коломбо призова отговорните за насилието да бъдат жестоко наказани. Архиепископът на Париж Мишел Опти написа в Туитър: "Защо толкова омраза в деня, когато честваме любовта? На този Великден в мислите и чувствата си сме с нашите убити братя и сестри в Шри Ланка".
Вълната от насилие осъди от Ерусалим и Католическата църква в Светите земи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Шаломxaxaxaxaxaaaaaaaaxaxaxaxaaaaaaaaaaa
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди много години христианите колонизираха с кръв тази държава-. И близо на тази дата преди години точно христианите с техните оръжия мачкаха тези хора..Каквото си посееш-такова ще ядеш.Афганистан,Сирия,Виетнам, Сърбия,Либия..къса памет има населението.Уж турци избиваха,насилваха,грабеха- ама сега ...добри приятели,а? И много разбирате от политика.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодарение на гнусните дела на ЦРУ ще има такива радикални клетки !
18
0
 
0
 
! Отговори
До АнонимеН преди 5 години
Под втория ти вариант "ПОЛИТИЧЕСКИ ОПОНЕНТИ" има още един под-вариант:- "Тамилските Тигри" за които всеки шриланкиец знае, са поддържани от руснаците. Те са главно индуси, но това няма значение.
17
3
 
4
 
! Отговори
УжасТ преди 5 години
.... а и още нещо . Боли ги фара световните политици и лидери за атентатите . А някои от тях дори съм забелязал сигурно ги имат тези "съболезнователни " съобщения на готов текст и само сменят името и държавата и изпращат...... в Туитър , или Фейсбук. А може и писач на съобщения да си имат на заплата за такива случаи . Като наш Боко.
16
5
 
2
 
! Отговори
УжасТ преди 5 години
Ислямска държава спря да се хвали с атентатите щото вече няма територия . От където и да се обади все ще се намери някой да изпрати там войски да ги унищожава. А това че са мююслита - няма съмнение. Според статистиката християнски църкви на 90% се нападат от ислямски терористи , 10% изперкали *** и 0% от будисти, сикхи или евреи .Няколко държави вече забраниха исляма в собствените си страни. Време е и Шри Ланка да направи същото .
15
3
 
3
 
! Отговори
Европеец преди 5 години
Аз СТРОГО осъждам този терористичен атентат и призовавам папата да целува още крака!
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи да чакаме атентати в други държави дето няма полицейски час или пак да изгори нещо. Сталин казваше нет терорист - нет проблем.
13
1
 
3
 
! Отговори
червен щит преди 5 години
Корицата на "дъ економист" за тази година беше изцяло черна, нямаше ги шифрованите картинкови послания, т.е... всичко е "по план" - "Ordo Ab Chao"
12
6
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 5 години
А теб изобщо, кой те пита какво разбираш и какво не? Хората имат избор и така са решили. Защо изобщо реши, че някой се интересува от *** ти мнение, още повече на фона на трагедията, която се случва? Мълчи и не се обаждай и светът ще е едно по-добро място.
11
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да го разбера това, европеец да ходи на някакъв индийски остров за Великден, вместо да си посещава собствените катедрали които се изместват от джамии и да се види със собствените си бели близки, а не някакви шоколадови ***.
10
4
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До Анонимен 9БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СТАНЕ КАТО ИНДИЯ ПО-ВЕРОЯТНО Е ГЕРМАНИЯ ДА СТАНЕ!!ГЕРМАНИЯ ОБЯВИ, ЧЕ НАД 100 ХИЛЯДИ РОМИ ОТ БЪЛГАРИЯ СА СЕ ПРЕСЕЛЕЛИ ТАМ ОТКАКТО СМЕ В ЕС ТУК ПОМОЩИТЕ БИЛИ 40 ЛЕВА А ТАМ ИМ ДАВАЛИ ПО 400 ЛЕВАНАЙ-ГОЛЕМИЯ ПЛЮС НА БЪЛГАРИЯ В ЕС Е, ЧЕ ЕТНОСА БЯГА ОТ НАСОБАЧЕ ГЕРМАНИЯ ЩЕ СТАВА САМО ПО-ЗЛЕ ПЪЛНИ СЕ С ВСЯКАКВА ***
9
12
 
3
 
! Отговори
Кисинджър преди 5 години
До Анонимен Прав си, но има нещо което се нарича г.нус.на политика. Светската власт на Асад е подкрепяна от режима в Иран ... Там няма нищо светско. Иначе всички знаем от къде идва (къде е роден) и къде се развива, и подкрепя тероризма ...
8
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там 99 % са роми и България ще стане като Шрибланка към 2034-2040 г.
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко не са сетили за народно събрание. Тука чистката е наложителна и народа е по-зле от турско.
6
6
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НИКОЙ НЕ Е ПОЕЛ ОТГОВОРНОСТ ЗА АТАКИТЕ !! А ИСЛЯМИСТИТЕ ОБИЧАТ ДА СЕ ХВАЛЯТ!КАКТО ВИНАГИ ВАРИАНТИТЕ СА САМО 2 ТУК!-ИСЛЯМИСТИ- ПОЛИТИЧЕСКИ ОПОНЕНТИ ЦЕЛЯЩИ ДЕСТАБИЛИЗИРАНЕ НА ДЪРЖАВАТА С ЦЕЛ ПЕЧЕЛЕНЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ ИЛИ СВАЛЯНЕ НА СЕГАШНИЯ УПРАВЛЯВАЩ
5
3
 
23
 
! Отговори
Шалом преди 5 години
Исляма е най-агресивната и терористична секта в света...
4
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До2. Какво си гледал не знаеме но най много ислямисти има в Русия. Както и най голямата църква на исляма е в Москва.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е какво като си 1914г. Напиши нещо умно!?
2
1
 
20
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Атентаторите от някоя мирна религия ли са?