Организаторът на френските "жълти жилетки" спира с протестите

Причината - заплахи и обиди срещу него и семейството му
24 апр 2019 18:37,
17
Организаторът на френските "жълти жилетки" спира с протестите
Снимка: Архив, БТА

Емблематичната фигура на френското движение на "жълтите жилетки" Ерик Друе обяви във Facebook, че спира за момента участието си в протестни прояви заради заплахи срещу семейството му, обиди и огромна умора, предаде Франс прес.

"Спирам на пауза или може би за по-дълго, множество заплахи за семейството ми, много изпълнени с омраза хора, много червени шалчета, много пренебрежение, много обиди, уморен съм, съжалявам", написа във Фейсбук снощи шофьорът на камион, родом от парижкия регион.

"Още не сме приключили, но съм на края на силите си. И във всичко това не правителството е най-отегчителното", продължава Друе.

Инициатор на първата мобилизация на 17 ноември в цяла Франция на движението, което се бори за повече данъчна и социална справедливост, 34-годишният Друе бързо стана лице на този безпрецедентен и многолик социален протест.

Друе, който комуникира почти изцяло чрез Facebook, често с видеоматериали, в края на март беше осъден на глоба от 2000 евро, 500 от които с отложено изплащане, за организирането на две парижки демонстрации "без предварително уведомяване".

На 5 юни той отново ще се яви в съда, този път по делото за "носене на забранено оръжие" (палка) по време на демонстрация на 22 декември.

Френският президент Еманюел Макрон трябва да обяви утре пред сънародниците си отговорите си на кризата с "жълтите жилетки".  Съобщаването на мерки, предшествани от "големия национален дебат" в продължение на два месеца, се възприема като "второ действие" на петгодишния му мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
3
 
! Отговори
Велика Франция преди 4 години
Франция е най-великата страна и люлка на цивилизацията.
12
0
 
3
 
! Отговори
ИЗВОД преди 4 години
Шарените протести и революции се случват САМО при парично подпомагане и вещо 'водене' от 'цивилизования' запад - иначе и при най-големите демокрации тоя вид протести не води до нищо...
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бабин можеше оттук да започне, вместода посяга на реликви.Като наша Иванчева.Къде е "демокрац." или там,абе добрият начин на живот.Защо нивкараха в този филм,оня ревльо ипръмовата п. И.к..ла.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА защо не Милиончева?
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8 ми...А защо да не им пратим Борисов или Цвъкито? Такива ще ги забъркат чееее!-:)
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон се обяви за създаване на европейска армия, а това означава независима от САЩ Европа. Така че има хипотези, че американците му скроиха шапката. Аз ги гледам тук директно от пет метра - най-много са знамената на CGT (Общата конфедерация на труда), също френски знамена. Жълтите жилетки искат програма за построяване на 5 милиона социални жилища и т.н.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Данъчна справедливост?На Жерар Депардийо му сложиха 90% данък. Май наистина не е много справедливо. Да им пратим БСП и Сергей Станишев в комплект с плоския данък. Да видят какво е данък върху минималната заплата, Макрон ще им се види слънце.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
- E, пошегувахме се и стига толкова - казал Брежнев и плясна небрежно Картър по врата
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Протестите на жълтите жилетки във Франция са организирани най-вече от френските синдикати на трудещите се, ако на някой не му е ясноМи добре, но аз видях там да се веят руски знамена. Ако не съм го видял ще го твърдя ли!?
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Протестите на жълтите жилетки във Франция са организирани най-вече от френските синдикати на трудещите се, ако на някой не му е ясно
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
- E, пошегувахме се и стига толкова. - казал Брежнев и залепил веждите си под носа.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подробно за истинските причина на :деньгинет.ком
1
1
 
8
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
То всички искаме да надскочим себе си. Но като нямаш гръб е безкрайно трудно. Едва ли някой чиновник с партийна книжка ще разбере.