Мъж и жена опитаха да вземат заложник в парламента на Турция

Двамата се оказали свързани с малка крайнолява групировка
15 май 2019 09:00, Елка Василева
20
Мъж и жена опитаха да вземат заложник в парламента на Турция
Снимка: t24.com.tr

Двама души бяха арестувани за опит за вземане на заложник в турския парламент, предаде БНР.

Мъж и жена са били задържани, след като са се опитали вчера следобед с бръснач да вземат за заложник служител в Меджлиса. У арестуваните е бил открит и обвит с тиксо макет, който наподобявал взривно устройство. Турските медии съобщиха за инцидента снощи.

Когато пристигнали пред първите контролни пунктове на турския парламент, мъжът и жената поискали среща с депутат от Истанбул от опозиционната Народнорепубликанска партия.

Докато били съпровождани към място, където да изчакат отговор от офиса на депутата, мъжът и жената са се опитали с бръснач, прикрепен към писалка, да вземат за заложник служител, но са били бързо обезвредени от охраната.

Арестуваните са се оказали свързани с малката крайнолява групировка Революционен фронт за народно освобождение (DHKP - C), която е обявена извън закона в Турция. Срещу тях в миналото са били повдигнати множество обвинения за пропаганда и членство в терористична организация и организиране на незаконни митинги и протести и увреждане на публична собственост по време на тях, а единият от задържаните е изтърпял и присъда в затвор в Коджаели по тези обвинения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Бойко преди 4 години
Тез който са наясно и знаят какво става споделят мнение разбираемо еЯд *** е че тез който изобщо нямат си на идея за какво става дума и твърдят сякаш нещо знаят на вас ко става
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време и в България да се забранят и преследват от закона терористични организации като БХК, зеления октопод и т.н.
7
6
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТОЧНО КОГАТО ОХРАНАТА НА ЕРДОГАНОВАТА ПАРТИЯ ВОДЕЛА ОПОЗИЦИОНЕРИТЕ ЗА СРЕЩА С ОПОЗИЦИОНЕН ДЕПУТАТ ТЕ РЕШИЛИ ДА НАПАДНАТ ЧИСТАЧКАТА С ХИМИКАЛКА И ПОДХВЪРЛЕНО БРЪСНАРСКО НОЖЧЕ :D----------------ОТ ПРЕС СЛУЖБАТА НА ЕРДОГАН ОБЯВЯВАТ, ЧЕ СА ДОВОЛНИ ОТ НЕПРОВЕЖДАНЕТО НА СРЕЩАТА С ОПОЗИЦИЯТА :D И НАЙ-ВАЖНОТО Е, ЧЕ ВСИЧКИ КОИТО ИМАТ КОНТАКТИ С ОПОЗИЦИЯТА СА СПЛАШЕНИ И АКО НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ОБЯВЕНИ ЗА ГЮЛЕНИСТИ ТО ВИНАГИ МОЖЕ ДА БЪДАТ ОБЯВЕНИ ЗА ЧИСТИ ТЕРОРИСТИ :DЕРДОГАНИЯ Е РЕЖИМ
6
3
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ОПОЗИЦИОНЕРИ ИСКАЛИ ДА ВЗЕМАТ ЗА ЗАЛОЖНИК ОПОЗИЦИОНЕН ДЕПУТАТ :D ТОВА Е ЗАГЛАВИЕТО :D-------------------А НИЩО ЧУДНО ДА СА ИМ СКАЛЪПИЛИ И НОМЕР ЗА ДА НЕ СЕ ПРОВЕДЕ СРЕЩАТА И ДА СПЛАШАТ ОПОЗИЦИЯТА!!!ВСИЧКИ ДОБРЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ПОНЯТИЕ КАТО ЧОВЕШКИ ПРАВА В ТУРЦИЯ(ЕРДОГАНИЯ) НЯМА :D
5
7
 
12
 
! Отговори
Мустафа Кемал преди 4 години
Глупости на таркалета, и как точно са взели за заложник човека, докато са ги претърсвали охранителите? Тия да не са Джин гиби случайно? Медийте на сатрапЕРДОГАН и послушковците му иначе веднага обявиха "храбрите ни полицайси осуетиха това дръзко посегателство над спокойствието и сигурността на нацията!".... Ква сигурност кви пет лири, като всеки ден има загинали работници, изнасилвания на деца, убийства на жени, кражби и прочее мизерии.... Турция е по-голямо блато от когато и да било.
4
8
 
6
 
! Отговори
TOP SECRET преди 4 години
Кюрдите от теросистичната групировка ПКК се доказаха за пореден път , като не харесват таа Държава Турция и не се махат от там а само Тероризъм до дупка , или Митинги в Германия с плакати на задаржани ТОП Теротисти
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"крайнолява групировка"Каква "изненада"
2
7
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
МНОГО ИЗМИСЛЕНА ИСТОРИЯ!!!!ИСКАЛИ ДА ВЗЕМАТ ЗА ЗАЛОЖНИК ДЕПУТАТ НО РЕШИЛИ ДА ВЗЕМАТ ЗА ЗАЛОЖНИК СЕКРЕТАРКАТА МУ :DАЛА БАЛА ПОРТОКАЛА!-------------РЕАЛНО Е СТАНАЛО ТАКА: ИМАЛИ СА УГОВОРЕНА СРЕЩА И ОНЯ СЕ Е ОТМЕТНАЛ ПО ТУРСКИ ТЕЯ СА ПОЧНАЛИ ДА ВЪЗРАЗЯВАТ И СА ИМ СКАЛЪПИЛИ ЕДНО ИЗМИСЛЕНО ОБВИНЕНИЕ В ТЕРОРИЗЪМ :DВ ТУРЦИЯ НЯМА ТАКОВА ПОНЯТИЕ КАТО ЧОВЕШКИ ПРАВА!
1
3
 
9
 
! Отговори
Втора легия преди 4 години
А вожда какво се е изходил по въпроса???