Арестуваха мъж и жена от Търговище за лихварство

Те давали пари срещу 50% лихва
21 май 2019 19:10, Красимир Ангелов
9
Арестуваха мъж и жена от Търговище за лихварство
Снимка: Dnes.bg

Мъж и жена от Търговище са задържани за лихварство, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Според полицията семейството се занимавало с незаконната дейност в периода 1 януари 2018 г. до 20 май тази година. Установени са в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с незаконна лихварска дейност.

57-годишният мъж и жена на 43 години са извършили финансови сделки - лихварство, без да имат издадено по надлежния ред разрешително за това.

Няколко души са били разпитани в качеството на свидетели. Установено е, че семейството давало парите срещу 50 процента лихва, плюс наказателни лихви при просрочване, допълниха за БТА от полицията.

Двамата са задържани в Районното управление. Мъжът е известен на полицията с извършени от него кражби и хулигански действия. Образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Търговищелихварство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Рибата мирише от към главата да почнат от банките с високи лихви
5
0
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Те банките са същите ама ни липсват закони вместо да подпомогнат хората те ги съдиратКакви права има човека ако може да се нарече така.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, сефте. В това бил проблемът - че не е узаконено. А че по принцип узаконеното лихварство не пада много по - долу с лихвите не е проблем, така ли? И това че дерат хората с по две кожи не е от значение?Винаги говорим за нещата по доста изметнат начин.Говорим за глупостите а не за важното. Тези бизнеси са нещо уродливо по принцип, напълно са лишени от човещина. Защото в случая не са важни ползвателите, те са просто средство да си пълниш гушата. и дали е законно или не за тях е все тая.
3
0
 
10
 
! Отговори
БРАВО на ПОЛИЦИЯТА преди 4 години
Най-после имаме напредък в Борбата с Лихварите - те са много лесни за Осъждане - дават ги по всяка телевизия и взимат по 50% лихва месечно - Главния Прокурор явно не гледа Телевизия - там има Реклами да вземеш Заем за да си Платиш Данъците , Тока , да си платиш на Лекар .Кога ще ги подпука Цацаров ?
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Насила ли са им давали парите. Кой може да ми даде насила пари и да ми иска 50 % лихва има ли такъв смелчага.
1
3
 
10
 
! Отговори
на тази територия преди 4 години
Там не живеят мъже и жени, а само шведи, потенциални *** !