САЩ смекчава ограниченията за Huawei

Въведен е временен общ лиценз
21 май 2019 07:12,
70
САЩ смекчава ограниченията за Huawei
Снимка: Pixabay

Американското правителство смекчи някои ограничения, наложени на китайската компания Huawei, предаде Ройтерс.

Още по темата

Google реже достъпа на Huawei до Android

Търговското министерство на САЩ създаде временен общ лиценз, с който възстановява възможността на Huawei да поддържа съществуващите мрежи и да предоставя актуализации на софтуера на съществуващите мобилни устройства на компанията, пише БТА.

Лицензът, който ще е в сила 90 дни, смекчава ограниченията, наложени на Huawei от САЩ за купуване на американски стоки, за да се помогне на съществуващите клиенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ползвам Самсунг,но марката на апарата не е толкова важна.Важен ми е надеждният андроид и другите услуги на Гугъл.Хуавей не бих взел точно поради неясното положение с ОС-то,облака,картите и тн.Който иска да,загърбва Гугъл и да се сближава с новото китайско ОС,аз не бих
37
1
 
2
 
! Отговори
Bai преди 4 години
Тръмп е велик -помислил е и за нас бедните потребители с това решение ще посвали малко цените на- хаулеи да може да си купим и ние по някои смартфон от фирмата пьк после като се уточнят пак ще си дойдем на старото
36
0
 
32
 
! Отговори
Deutschland преди 4 години
Тръмп е луд и опасен за света. Не го касаят никакви международни договори. Иска да прави търговия от позицията на силата, чрез изнудване, заплахи и извиване на ръце. Затри съюзи изграждани с десетилетия. Изкара сащ от договора за ядрени ракети, подписан преди 30г. от Рейгън и Горбачов с визията да живеем в свят без опасност от ядрен апокалипсис. Изкара сащ от сделката с Иран. Иска да навреди на Европа, да смаже Китай. Благодарение на оранжевия дъртaк, сега света е много по-несигурно място.
35
0
 
10
 
! Отговори
Rambo192 преди 4 години
Логиката на Американците: ако не могат да се справят с конкуренцията ги убиват
34
5
 
9
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Не мисля, че САЩ или Китай са кой знае какво, през едните просто не мина комунизма, а при другите има много работна ръка дето и плащат смешни суми. Въпроса е, че в Европа ще пострадаме най-много ако наложат санкции и на Xiaomi. Интересно ми е ако наложат такава санкция на Huawei, кво ще прави самозабравилият се Тръмп, след като Китай спре износа на каквито и да е компоненти за САЩ. В САЩ се произвежда главно софтуерът, почти всички компоненти в телефоните идват от Китай и корейската Samsung.
33
6
 
19
 
! Отговори
Кончо преди 4 години
С хардуера се шпионирало... ама за това ти трябва софтуер, който да казва какво да прави хардуера... Където е Андроид, там е и Майкрософт. А за свободен пазар, за който ни надуваха главите 30 и повече години, май пише само по книгите...
32
4
 
8
 
! Отговори
Машиниста преди 4 години
Ако VEF бяха оцелели, сега нямаше да се стига до тук.....
31
4
 
16
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Кой пазар е по важен? САЩ или Китай? Къде има повече потенциални потребители? От цялата дрязга нито САЩ нито Китай ще го отнесат, ще го отнесе обикновения потребител в Европа. Китайците си имат техни си платформи, в САЩ ще си купят Апъл, а в Европа ще махаме с опашка докато големите се чепкат. До колко това ще повлияе на Хуавей е спорно защото Китай вече не е това което беше преди 10 години, сами по себе си те са много голям пазар, въпроса е дали Китай няма да си изиска заемите от САЩ?
30
41
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Самсунг! Оставете ги тези китайски пръчки.
29
1
 
17
 
! Отговори
bg преди 4 години
До АнонименИ кой са основните приложения, че немога да сетя? И сега един email клиент в който имам достъп до всичките си ел.пощи? Youtube ли ? Като се откажат от европейските си потребители, кой ще загуби - потребитители или платформата. Днес е Китай, утре Русия после идва ред на ЕС..
28
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно ще трябва Тиквун да се намеси и да ги оправи работите.След като обедини Западните Балкани, сега е време да помири САЩ и Китай.
27
1
 
15
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Поднебесната империя е ВТОРА ИКОНОМИКА В СВЕТА - на път да стане първа...държи най-големия пакет от "държавния дълг" на САЩ...преди да коментираш неща , които надхвърлят хоризонта ти ... поне се информирай...даже сега - "червените вратове" избрали Тръмп се чудят - дали са постъпили правилно - няма на кого да продават соята и гмо царевицата си...нещата са далеч по-сложни и взаимосвързани - отколкото изглежда.Идват избори в САЩ - можеби Тръмп ще е първия - който няма да изкара втори мандат от мног
26
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Поднебесната империя" напоследък се самозабравя... Този урок е валиден за цял Китай. Дано го проумеят. Спрат ли им износа... Нека коментиращите тук апологети на жълтурестите диктаторчета да кажат какво се случва, когато на една "империя" ѝ спреш износа...
25
4
 
3
 
! Отговори
К. К. преди 4 години
Дадоха им отсрочка 90 дни...
24
0
 
3
 
! Отговори
Циник до 41 преди 4 години
Селтачe ... на теб и за Шумен....ще ти искат "открит лист":-)
23
1
 
17
 
! Отговори
it преди 4 години
Всички мутри и терористи ще го купуват като топъл хляб. Обикновения потребител, уважаващ личното си пространство повече от гугъл (НЕробите) също много ще го купуват. В Китай на никой не му пука за гугъл, там одавна е забранен и имат свои алтернативи (работи само през прокси). В ЕС колкото ще загубят, толкова и ще спечелят, имат логистика, само сменят клиентска база. Ще загубят много информация само ЦРУ. С всяка крачка Тръмп все повече изглежда като руски роб.
22
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SmurfКакви американски ще пострадат бре като Хуауей не се продава в САЩ?
21
3
 
39
 
! Отговори
Циник до 22 преди 4 години
Много ти здраве от Франкфурт - ***.Вие от - "Америка за България" , и БХК .... сте вирyc , който трябва да се забрани с нарочен закон.
20
1
 
34
 
! Отговори
Smurf преди 4 години
Той чичко китаец вчера каза че клиентите им Китай няма да пострадат а само клиентите в САЩ и че ще форсират програмата си за собствени чипове и процесори, което означава само едно съвсем скоро един хубав ден американските корпорации производители на процесори ще загубят най големия си купувач . После ще искат собственоръчно да удушат Тръмп
19
2
 
28
 
! Отговори
Циник 2 преди 4 години
Виновни са ВСИЧКИ ЛАКОМИ ( ЗА ПРОФИТ ) ЗАПАДНИ КОНЦЕРНИ,КОИТО ЗАКРИХА МИЛИОНИ РАБОТНИ МЕСТА В СОБСТВЕНИТЕ СИ СТРАНИ , И ПРЕДОТСТАВИХА " ДОБРОВОЛНО ТЕХНОЛОГИИ НА КИТАЙ.