5 важни стъпки за по-свеж дъх

Лошият дъх може да се контролира
23 май 2019 12:05, Михаела Лазарова
6
5 важни стъпки за по-свеж дъх
Снимка: pexels

Когато говорите с някого, без значение дали разговорът е с близък човек или в професионална среда, лошият дъх е нещо, което ви притеснява. Търсите дъвка или ментов бонбон преди разговор, а ако ненадейно се е наложило да разговаряте с някого отблизо, изпитвате безпокойство.

Лошият дъх може да се контролира. Можете да опитате с няколко прости стъпки, които ще ви помогнат да го преборите и овладеете.

1. Избягвайте храни, предизвикващи лош дъх

За да намалите появата и интензитета на лошия дъх е важна не само хигиената на устната кухина, но и храната, която слагате в устата си. Избягвайте храни, които съдържат сяра в състава си, например чесън, лук. Рибата и месото също са проблематични. Ако все пак ви се наложи да хапнете от тях през деня, носете си четка за зъби и измийте устата при първа възможност.

Другото, което можете да направите, е да неутрализирате миризмата със зелен чай, целина, ябълки или орехи. Консумацията на тези храни се бори с лошите миризми в корема и устната кухина по натурален начин.

2. Пийте много вода

Колкото по-зле хидратиран е организмът, толкова по-лош е дъхът. При дехидратация, макар и съвсем незначителна, бактериите в устната кухина се размножават много бързо. Това създава условия за поява на доста лош дъх.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
3333 преди 4 години
До Бай ОнчоАми ходи си с изгнилите зъби и се спасявай. Сел.так. Иначе за телефонче, ракия и бензин за трошката има.
3
2
 
10
 
! Отговори
Бай Ончо преди 4 години
До 3333Брато, нема паре за леб...коремите ни станаа на плондери от голио бопъ, а ти искаш да идем за некъв златен конец и дохтор?! Ми не стаа само с мерак...требат и паре!
2
4
 
3
 
! Отговори
Гнуслив преди 4 години
Ето още два съвета:1. Не пушете2. Чистете зъбен камък два пъти годишно.
1
2
 
8
 
! Отговори
3333 преди 4 години
Те 80% от хората не си ги мият, да не говорим за конец за зъби, че не ползват. Ми мийте ги тия усти и не е лошо и зъболекар да посещавате преди да ви падне оградата.