АзГ отрича дори съществуването на газови камери... Вреди ли споменът?

Дясната партия е против политиката на възпоменание
23 май 2019 19:30,
92

Ученически групи от Германия и Европа пристигат всеки ден на място в лагера Захсенхаузен, за да научат за престъпленията на нацисткия режим. В Захсенхаузен са били убити 10 000 души.

Всички от посеителите са съгласни, че в лагера витае едно ужасно чувство на подтиснатост.

В германската политика до ден днешен има консенсус, че споменът за престъпленията на националсоциализма трябва да бъде съхранен и предаден на следващите поколения.

Дясната популистка партия Алтернатива за Германия смятат, че годините на управлението на националсоциализма заемат прекалено голяма част от учебния план.

Според АзГ културата на възпоменанието в сегашния си вид вреди на Германия. Според тях младежта се възпитава систематично в омраза към Германия.

Привържениците на АзГ искат да спрат това и дори целенасочено пречат на обиколките в Захсенхаузен.

"Говорим за група хора, които са поне близки до АзГ, не можем да кажем дали са членове на партията. Стига се до там, че отричат дори съществуването на газови камери", обяснява пред DW директора на мемориала Аксел Дрекол.

Тези провокации са едната страна на медала, но успоредно с това АзГ внасят и предложения за намаляване на бюджета за поддържане на подобни мемориали.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
12
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Хубаво е , че все повече хора не вярват в измишльотината "холокост."
68
11
 
4
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Като чета коментарите оставам с впечатление, че доста фашистки *** има в България ...
67
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3 милиона германце са оставени след края на войната да умрат като кучета заградени като животни в полета в северна германия. това са истинските конц лагери. стотици хиляди жени и деца умират от глад 2те първи години след войната. стотици хиляди са избити в полша и чехия. прочетете за моргентау.
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БПФДни преди смъртта си Хитлер пророкува, че неизбежно комунизма ще стигне до националсоциалистическите идеи. Виждам че при много хора в този форум това вече е факт.
65
4
 
12
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
До БПФНо-о-о... на всеки, който се осмели да каже истината, нещо му се случва !!! Дори най-големият еврейски историк е брутално пребиван за назидание от "неизвестни нападатели" и накрая е УБИТ, защото отказва да стане част от колосалната измама "холокост" и упорито подкрепя истината !!! Да не говорим, че самата държава Израел е създадена от нацистка Германия - те са изпратили милион евреи в прародината им, заедно с цели кораби машини, строителни материали и т.н., за да могат да се устроят там
64
6
 
9
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
По официални данни от Международният червен кръст, загиналите в лагерите са около 400 000, от тях към 250 000 евpеи. Умрели са основно от болести (най-вече тиф) в началото и от глад в края на войната, когато и немските войници са изпоокапвали от глад.Разбира се, че е имало газови камери, но целта им е била съвсем различна: унищожаване на бълхи и въшки по телата и дрехите на лагерниците, именно за справяне с тифът. Иначе защо в камерите са пускали ИНСЕКТИЦИДЪТ Циклон Б, а не боен отровен газ?
63
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Числото 6000000 жертви е измислено от Иля Еренбург - съветски пропагандист и то преди края на втората световна. Познайте от какъв етнос е. През 90-те години в Канада един немец успя да намери техническа експертиза и да покаже, че не е могло да има такива убийства и газови камери. Пробите за хим анализ са измъкнати от Полша. След като спечелва дело, полските власти се принуждават да сменят табелите в Аушвиц с коригираните числа на загинали. Четете за Ernst Zundel.
62
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я малко да се замислим, уважаеми ранобудни българи. Сега поне е сутрин и всички сме трезви. Колко българи са убити от германци и защо изобщо трябва да се подаваме на фалшифицирана история и омраза към германците? Колко българия умряха заради ислям и комунистически юдаизъм? Колко българи в България, колко българи в Украйна... И тогава ще си отговорите на въпроса на кого дължите уважение, а на кого шут в наглото четирибуквие.
61
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АзГ трябва да преминат курс по денацификация. След края на войната повечето германци които не са сърбали попарата на Хитлер са отричали като лъжа концлагерите и масовите убийства в тях. Това е принудило американците да проведат анкета с всичи членове и симпатизанти на нацистката партия а след това са ги задължавали да гледат филми за концлагерите и да разравят масови гробове за да препогребват жертвите на Хитлер. Явно че с такива кухи глави като АзГ трябва така да се постъпва.
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо не копира Темата ''Три измислени проблема с които се занимава България''от сайта на Дойче веле , тва по интерсно за хората живеещи в България
59
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има една много добра книга, която може да намерите в интернет. Казва се "200 години заедно" ("Двести лев вместе") на Солженицин. Книга, която едва ли ще продават в Германия. В нея е обяснено кой точно прави комунистическата революция в Русия като метод за унищожаване на христиняското бяло население. Интересна е етническата принадлежност на НКВД агентите в Украйна. Може да прочетете за нея в книгата. За избитите от този етнос - нито дума. Те са винаги прави, дори когато са убийци!
58
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За отричането на Голодомора, даже дават награди. Пък за т.нар. Холокост, не важат никакви свобода на словото, свобода на мнението, свобода на доказалтествата даже. Затова и хората им е писнало да слушат за него. Защото е още един метод за потискане и унищожаване на белите хора. Метод, който е базиран не на доказателства, а на наложена "истина". Да попаднеш в затвора, защото изразяваш мнение означава само, че си бананова република, управлявана от гърбоноси.
57
0
 
12
 
! Отговори
gg преди 4 години
Абсолютно вярно. Днешните германци ги е срам да кажат, че се гордеят с произхода си.
56
2
 
35
 
! Отговори
закален антисемит преди 4 години
"Холокостът" е най-голямата измама на последните 100 години. Това го казвам като човек, който е отделил значително време да ги проучи тия работи през последните 40 години. Обаче ще е добре да си зададем въпроса, защо евреите са прогонени 94 пъти от 86 държави и градове/държави от година 250 след рождение Христово до ден днешен. Да не отидем по-назад в историята. Например колапсът на древната египетстка цивилизиация е дело на евреите. Това го пише дори в Стария Завет! ***!!
55
0
 
26
 
! Отговори
От цирка преди 4 години
Така прекараха германците, тези юди, че е трудно човек да повярва. Избити над 6 мил., и им плащат, а за руснаците-избити над 22 мил, и среден пръст! Завладяха насилствено чужда земя, основаха си своя страна, че даже накараха светът да повярва в една лъжа!
54
1
 
15
 
! Отговори
ss преди 4 години
Най ми е кеф, че юдите не се усетиха, когато А Х духна под носа им, и после си живя дълги години на спокойствие в Южна Америка!
53
2
 
26
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Всичко е поредната юдейска измислица.През 1945 г. сатаната завладя и Германия...
52
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ МИСЛЕТЕ ЧЕ ГЕРМАНЦИТЕ СА НИ ПРИЯТЕЛИ НА НАС БЪЛГАРИТЕ СЧИТАТ НИ ЗА РУСНАЦИ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА СИ СМЕНЯ ИМЕТО С ПРИЯТЕЛСКО КАТО БЕЙХАН МАХМУД САЛИМ ЗА 10 ГОДИНИ ЧОВЕК МОЖЕ ДА ГИ РАЗБЕРЕ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ
51
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След победата над Германия победителите са измислили доста приказки за лошите германци и страдащите евреи .
50
3
 
33
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
пълното кремиране в днешно време трае около 45 минути и е на газ. тогава на всяка една композиция евреи е трябвало да докарват по 10 такива с въглища за кремирането - трудна работа по време на война да се отделя толкова материал за горене на евреиелементарна математика