Тръмп прикани Япония да инвестира в САЩ

Президентът е на тридневна визита в азиатската държава
25 май 2019 18:40, Нели Христова
23
Тръмп прикани Япония да инвестира в САЩ
Снимка: Reuters

"Япония има значително предимство от много, много години, но това е ОК, може би затова ни харесвате толкова много", каза американският президент Доналд Тръмп на по-скоро церемонялната си визита в Япония, с която цели да демонстрира силните връзки между двете страни, въпреки търговската война.

Още по темата

Малко след пристигането си на летището, където беше посрещнат с червен килим, той присъства на прием в резиденцията на американския посланик Уилям Хагърти, на който били поканени и японски бизнес лидери от Toyota, Nissan, Honda, SoftBank и Rakuten, съобщи Белият дом.

Тръмп заяви пред представителите на компаниите, че моментът за инвестиране в САЩ никога не е бил по-добър и повтори оплакването си, че политиката на Федералния резерв не е позволила растежът на американската икономика да достигне пълния си потенциал.

На фона на продължаващите преговори в областта на търговията Тръмп заяви, че иска сделката да разреши дисбалансите в търговията между двете страни и да гарантира справедливост и реципрочност.

Той ще се срещне с японския премиер Шиндзо Абе в неделя на партия голф, двамата ще присъстват на турнир по сумо и ще имат вечеря на четири очи.

Тръмп и Абе имат сърдечни отношения, които японският лидер цели да засили, докато Вашингтон обмисля налагането на мита върху японския износ на автомобили, смятан от администрацията на Тръмп за потенциална заплаха за националната сигурност.

САЩ са въвлечени в скъпа търговска война с Китай заради отношението на Пекин към американските компании, а в същото време назрява напрежение с Япония и Европейския съюз заради търговията.

Очаква се Тръмп и Абе да обсъдят търговията по време на официални разговори в понеделник, но официални представители заявиха, че е малко вероятно да се стигне до сделка по време на визитата. Ядрената и ракетна програма на Северна Корея вероятно също ще присъства в дневния ред.

Визитата до голяма степен е церемониална. Тръмп ще стане първият чуждестранен лидер, който ще бъде приет от новия японски император Нарухито след възкачването му на трона по-рано този месец. Той и съпругата му Масако, която е завършила висшето си образование в Харвардския университет, ще бъдат домакини на вечеря за семейство Тръмп в понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15Ще инвестират, защото произведени в САЩ продукти, за пазара там, който е най-добрия в Света- не се облагат с мито, както произведени в Япония. Без да смятаме и транспорта. Иначе ти си го плюй Тръмп, лошо няма.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати наглостта! Благодарение на наложените от САЩ ограничения, сега Япония са с най-високия дълг в проценти спрямо БВП. Кога ли останалите държави ще им бият шута и ще спрат да използват американски долари за разплащане. И йената и еврото са си достатъчно стабилни.
16
2
 
2
 
! Отговори
Гасете фаровете преди 4 години
Този събор се води седмици след кат Океаните тръгнаха да решават как да очистя континентите от дигитално холограмно терористично сканираща снимаща и облъчваща техника контролирана от вражеска цивилизацияПървото им стъписване че има ядрени обекти които могат да замърсят радиоактивно водата и сушата мина .НЕ ИМ ПУКАЛО НА ПЛажовете..Можели да вдигнат вълни най много високи до 2 000 метра подава залив на океана на близо..
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да даЕйсега ще " инвестират" японците точно в САЩ! И от какъв зор? Обещаваш че няма да им хвърляте повече атомни бомби ли? *** анар бозав! Нито минута не съм ти имал доверие ционистка пасмина! Как ви избират все такива от репки бе?!
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 12 но да знаеш рано или късно ще дойде Видовден и така ще го наковат на англосаксонския ти райх че ще ти влезе отзад и ще ти излезе през устата а висшата ви англосаксонска раса ще им стане висша прислуга.Те ще отмъстят за това че САЩ Англия и Русия съсипаха Европа.И вече го показаха защото сключиха договор за свободна търговия и лек визов режим с Европа, а не с теб.Не се надявай да повторят предната грешка.Навсякъде дойде ли сатанократичното куатро САЩ Русия Израел Англия няма живот.
13
1
 
9
 
! Отговори
Шаоо лин преди 4 години
Тия магарета потъват май санкции налагат искат да продават оръжия нещо куца ***
12
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп фа.шкиьо нацистка *** абе ти май реши че като се еб.аваш наред с миролюбиви и демократични територии като Европа Китай и Латинска Америка можеш тия номера да ги правиш и на Япония а.Японците помнят всичко ке.леш помнят как европейците ги измамиха да се включат на страната на Хитлер и после ги изоставиха помнят как САЩ инсценира атака в Пърл Харбър и се подигра и на тях и на собствения си народ само за да има повод да пусне атомната бомба и да ги завладее и сега може да са принудени
11
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да инвестират, като им наби високи мита? Пълна откачалка е перуката, и лъжец! Не знам защо някои още му се доверяват?
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тъкваз "покана" от страна на дедо Тръмп на Самураите шЪ им сЪ доще да си направят харакири!!!!!-)))))))
9
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето защо България трябва да остане на същото дередже, защото ако се развива в един момент ще стигне върхът, а от там нататък пътя е само надолу. - ей ги на вижте ги англичаните и хамериканците, обърнаха го на просешка тояга. Затова гласувайте само за Бойко!
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Япония инвестира в Китай, също като САЩ.
7
5
 
27
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Рижко,Рижкоооо ! Това са японци ,бе ! Не кубинци.
6
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахахот какъв зор да инвестира там? САЩ живеят на гърба на света от ВСВ насам.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ние ги каним, ,но не идват. Далече било и се карало от правилната страна.
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе перуката за какви ги има Японците. Те не се шият по този параграф бе Перуката. Ще ти вкарат милиарди в държавата ще ти отворят работни места и след време ще им кажеш да си обират крушите, а всичко построено ще остане в Кравария. За много балами ги имаш Японците бе Перуката.
3
5
 
20
 
! Отговори
ХАЙДЕ БОЙКО преди 4 години
Твой ред е . ТРЪМ ТЕ МОЛИ! Кажи с баровски жест АЗ ДАДОХ ! И ДАЙ няколко МЛРД за славата на САЩ . ОТ НАШИТЕ ПАРИ
2
4
 
28
 
! Отговори
И НИЕ ЩЕ ИНВЕСТИРАМЕ преди 4 години
2+ МЛРД в стари самолети само и само да отвори отново завода за Ф16. Обаче трябва да си ги удържим от СУДЖУКА на БАЦЕ
1
3
 
33
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 4 години
Свършиха баламите вече, останаха само тарикатите.Кой ще инвестира в държава, която утре ти казва "ама ти си антидемократичен" и ти краде всичките фирми и пари???