Още един задържан за убийството на Любке

Политикът бе погребан вчера
16 юни 2019 21:00, Нели Христова
7
Още един задържан за убийството на Любке

Германската полиция е задържала нов заподозрян за убийството на Валтер Любке, регионален административен ръководител от партията на канцлера Ангела Меркел, предадоха ДПА и ТАСС.

Задържането на 45-годишния мъж е направено на основание ДНК следи, посочиха прокуратурата и следствието на провинция Хесен.

Още по темата

Политикът бе погребан вчера, като на погребалната служба присъстваха 1300 души.

Любке бе намерен от роднина малко след полунощ на 2 юни прострелян в главата на градинската тераса на дома си в село Волфхаген близо до град Касел.

Преди да стане глава на регионалната администрация на окръг Касел в западната провинция Хесен, 65-годишният Любке е бил депутат в ландтага на Хесен от 1999 до 2009 година.
Това е вторият заподозрян по делото. Първи заподозрян бе задържан на 8 юни и освободен на следващия ден поради липса на доказателства. За разследване на случая е съставена 50-членна комисия, допълва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Както са тръгнали нещата скоро провинция Хесен ще се казва вилает Хасан.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Щом са засекретили разследването най-вероятно някой ревнив любовник го е опаткaл."Точно обратното. Гей-афера е нещо лично, което не би ударило по управляващата върхушка и няма нужда от секретност. Освен това - 50 членна комисия? Яко са се уплашили.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И онази от Зелените, които мрази бели хора и се гордее с това при изказвания в Бундестага - и за нея трябва същото. Както и за останалите предатели на интересите на белите хора. Извършват тотален геноцид чрез пропаганда и никой не им търси сметка. Атакуваха семейството, за да няма деца, учеха децата да мразят себе си, защото са германци, учеха старите да са комунисти.
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Марксул ханъм добре ли е
2
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Меркел кога?
1
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неква гей-афера май...Ако го беше гръмнал някой "крайнодесен" защото е много нагъл отдавна германската полиция да е опищяла света "ето хванахме нацистите!" Щом са засекретили разследването най-вероятно някой ревнив любовник го е опаткaл.