Кои 5 билки помагат при целулит

Малки, но промени с видим резултат за красива кожа
19 юни 2019 05:56, Михаела Лазарова
12
Кои 5 билки помагат при целулит
Снимка: Istock

Лятото наближава, а ние все повече се вглеждаме в несъвършенствата на своята фигура, защото не искаме под красивия ни бански да прозира целулит. Целулитът е натрупване на излишни мазнини и течности, причинено от нарушено кръвообращение и лимфен поток, липса на редовна физическа активност, ген, нездравословно хранене, стрес.

Някои малки промени могат да помогнат да го направим по-малко видим и да се радваме на по-гладка кожа. Редуцирайте консумацията на захар и захарни изделия и напитки, изключете пакетираните храни от менюто си, хапвайте повече пресни плодове и зеленчуци, чисти меса, риба.

Добавете към менюто си зелен чай, магданоз, джинджифил. Не забравяйте да си правите един или два пъти седмично пилинг на проблемните зони, както и да включите в домашната грижа етерични масла за целулит. В следващите редове може да видите кои 5 билки също борят портокаловата кожа. Важно! Преди техния прием се консултирайте с лекар, тъй като билките могат да имат и страничен ефект.

Босилек

Обичаме да го добавяме към паста, песто, салати. А знаете ли, че освен да добавя чудесен вкус към ястията ни, босилекът може да помогне да намалим целулита. Той съдържа антиоксидантни и противовъзпалителни вещества, действа и като природен диуретик, намалявайки задържането на излишните течности в тялото и образуването на целулит.

Гинко билоба

Обикновено като чуем гинко свързваме билката с подобряване на паметта и концентрацията. Но тя също е чудесно природно средство да победите целулита. Гинко билоба е мощен антиоксидант, който работи за окисляване на мастните клетки, намиращи се под повърхността на кожата. Също така подобрява кръвообращението, като укрепва и кръвоносните съдове. Всичко това подобрява състоянието на кожата. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък си имам порядъчно количество целулит и пак си нося къси панталонки с кеф. Идеални хора няма, все пак идеята е да не ни е жега, не да изглеждаш като фотомодел. Мога да ви кажа, много си зависи от наследственост и хормони. Аз хапвам умерено и здравословно, имам сериозна физическа активност, обаче количествоо целулит е като при майка ми и сестра ми, които са с доста различни хранителни навици.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Красиви момичета, на които природата им е дала всичко след една определена възраст започват едни диети, едни глупости, с които за няколко години се съсипват и на 25-26 когато трябва да са като богини те не приличат на нищо, а на 30 вече са за изхвърляне.
10
3
 
8
 
! Отговори
мале мале преди 4 години
лежи си и тъпчи в търбуха каквото видиш цяла година, стани 100 кила и после се мажи с босилек против целулит и за 2 седмици си топ апетитно плажно парче ... да ама не, пак си *** с босилек и мъжете са ти криви, "не виждат невероятния човек зад слнините" ;) това разбира се няма нищо общо с черти на характера като мързел и ленност не поемане на отговорност за собствените си решения, а онези стройните които спортуват и внимават какво хапват - еее, ами те са смотани ***, нали така ;)
9
0
 
6
 
! Отговори
бай х преди 4 години
има една кожена билка тя много помага
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропуснали сте сок от пръчка...
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо мъжете нямат целулит?Защото е грозно...
6
1
 
4
 
! Отговори
коБилка преди 4 години
Освен белия трън сте пропуснали и копривата.
5
4
 
11
 
! Отговори
Знам преди 4 години
Не папкайте като зо последно и спортувайте.
4
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Омръзна ми от увиснали газове. Спортувайте бе момичета.
3
6
 
17
 
! Отговори
Натопорчен преди 4 години
Често пошляпване по ду пето и зве рска еб ън на задна, и няма целулит, скъпи дами, а не само - боли ме главата, скъпи, остави ме
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто не носете къси *** и поли.Целулитът е естествен за доста жени.
1
2
 
14
 
! Отговори
Махленска клюкарка преди 4 години
Добавете босилек към паста, за да нямате целулит. После прочете още някой ттъъппп съвет от тук, как да се отървете от шкембето от пастата. Списвачите от този вестник винаги знаят тайни, никому другиму неизвестни.