Арест за мъж, събирал дарения за "болен" син

Кутии за дарения се превърнали в бизнес за семейство
Обновена: 20 юни 2019 07:35 | 20 юни 2019 07:30, Александър Попов
12
Арест за мъж, събирал дарения за "болен" син
Снимка: bTV

Полицията задържа мъж от Горна Митрополия, който в началото на година сигнализира, че са откраднати парите, събирани за болния му син. В началото на януари историята за откраднатите пари и лаптоп със схемата за лечение на 19–годишния Антонио трогна стотици, съобщава bTV.

Историята обаче не била никак сълзлива. Хора са алармирали, че кутиите за дарения са бизнес за семейството. И дори семейството афиширало охолния си начин на живот.

Полицията и прокуратурата започнаха разследване, което завърши с обиск и арест.

От дома на Николай Антонов са иззети 141 кутии за дарения, изтеглени от търговските обекти в страната след като е разбрал, че го разследват. По данни на прокуратурата пари по дарителската сметка на сина му са постъпвали до юни 2017 година.

Предстои на Антов да бъдат повдигнати две обвинения – за злоупотреба с доверие и за измама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЛЕКТОРАТА НЕ ЗАКАЧАЙТЕ ЧЕ БЕЗ ТЯХ ,ЗА КАДЕ
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-гадното престъпление е това, което злоупотребява с добрината на хората. На тоя бих му забил кирка в пъпеша.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ако ми падне така ще го "разболея", че ще има да проси дарения доживот
6
0
 
7
 
! Отговори
до 5 преди 4 години
И аз плащам данъци и осигуровски, но ако ми се наложи лечение-се иска закешване-допълнително. Пример-отивам при лекар-специалист, налагат се изследвания-и се оказва,че не може да ми даде направление за изследвания-имал лимити, и трябва да си платя. Въпреки че откакто има здравно осигуряване-от 1 юли 1999 нямам един месец с пропуски в осигуряването. В лъскава болница в София-избор на екип е незаконно задължителен-дори и да нямаш претенции кой лекар ще те лекува.
5
4
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
Нищо не е било безплатно. Заплатите бяха мизерните 150-200 лв, като от тази сума се взимаше прогерсивен данък -достигаш до една трета от заплата, и ергенски данък. За сравнение-немски работник беше с поне 2500 марки заплата. Неполучаването на реалната заплата е всъщност платеното здравеопазване. Предпочитам да получавам 2500 марки през 1980г-и да си плащам осигуровки за лечението, отколкото 100 лв , и да се лекуваш в мизерията на окръжните болници(за номенклатурата -в Правителствена болница).
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧОвешко е да се помага и аз, лично много пъти съм дарявал по мъничко за някое, такова дело. Но това беше отдавна. Вече не участвам. Дадох си сметка, че моята работа е да плащам данъци, а на държавата работата и е да се грижи за нас. След като аз изпълнявам моята част от договора, защо съм длъжен да върша работата на държавата, на която плащам?!За случаи на такъв, "семеен бизнес" изобщо няма да става въпрос. Там е ясно: СЪД-ПРИСЪДА-КОНФИСКАЦИЯ-ЗАТВОР (ако има държава).
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По време на лошия социализъм хората не можеха да събират такива дарения защото държава имаше наглостта да поема лечението на децата безплатно.А сега по време на добрата демокрация всеки може да събира дарения и със тях да си купи нов Мерцедес примерно. А държавата вече не се меси освен в случаите когато детето ви се нуждае от лечение което не може да си позволите. Тогава държавата любезно ще ви посочи Терминал 2.
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е тва е като оная порно-рапърката дето събираше 250 000 евро за да си сложи нов гипс на краката в Турция.После се оказа че момичето всъщност е имало животоспасяваща нужда от дамски чанти за по 1700 евро бройката ,джапанки за 800 евро и дрешки за още 60-70 хилки.Помагайте добри хора защото найстина няма какво да облече
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради такива мошеници страдат хората, които наистина са в безизходица.