Безобразно: Баща събра 110 бона от добри хора за "болен син"

Полицията е задържала бащата лъжец, имал е 141 дарителски кутии
Обновена: 20 юни 2019 12:18 | 20 юни 2019 12:18,
25
Безобразно: Баща събра 110 бона от добри хора за "болен син"
Снимка: архив "Булфото"

Както по-рано разказахме, баща от Горна Митрополия е измамил множество жители в Плевенско с фалшива акция за събиране на средства за болния му син. Междувременно Полицията от града съобщи, че 46-годишният мъж е задържан със събрани 110 000 лева.

Още по темата

Арест за мъж, събирал дарения за "болен" син

На 19 юни служители на полицията в Плевен и Долна Митрополия са извършили претърсвания в дом и помещения на бивша фурна, обитавани от 46-годишен в село Горна Митрополия.

В хода на разследването е изяснено, че за периода от месец юни 2017 година до настоящия момент 46-годишния неправомерно е получил сумата от 110 хиляди лева от дарителска кампания за болно дете и част от паричната сума е изхарчена не по предназначение.

Като веществени доказателства са иззети 141 кутии, пригодени за дарения, машина за рязане на ламарина, машина за огъване на ламарина, които са закупени с парите, придобити от измамата, както и други документи и вещи, имащи значение за разкриване на обективната истина по делото.

46-годишният измамник е задържан за срок до 24 часа.
След изтичане на тази мярка е преведен в затвора в град Плевен за изтърпяване на ефективно наказание "лишаване от свобода" за срок от 4 месеца на РС - Никопол за извършен опит за измама по друг случай.

Работата по досъдебното производство продължава разследващ полицай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Човек от 20 и 21 век преди 4 години
Ето това е БАЩА ! А баща който умишлено върви срещу своят син и иска да му контролира съдбата, както на него му е изгодно и всъщност нищо да не зависи от синът, значи това не е БАЩА, а ВРАГ на своят син !
18
0
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
По рано ви бях разказал за тоя "баща" как, като санитар в моргата има 2 лъскави лимузини и скъпо обзаведена къща. Цялото село му се смее, най накрая полицията се е раздвижила. Прякора му е "Трупния".
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този свят рано или късно всичко се връща! Ще дойде ден когато този ще си плати и то с лихвите.
16
5
 
23
 
! Отговори
gostenka преди 4 години
Да не се притесняват добрите хора помогнали със средства на този измамник.Той може да си мисли ,че е много хитър , но е забравил един от Вселенските закони- Господ бави, но не забравя! Може в един момент от живота му да се наложи наистина да опре до дарителска кампания и тогава ще си получи заслуженото!!!
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
99% от кампанийте да дарения са мафия. Пълят Фейсбук всеки ден с такива неща, обяви, снимки и хората се хващат. Поредната схема за източване на пари.между другото цикламените използват същата тактика в чужбина, събират хиляди евро и после изчезват.
14
0
 
10
 
! Отговори
До Елемаг преди 4 години
След изтичане на тази мярка е преведен в затвора в град Плевен за изтърпяване на ефективно наказание "лишаване от свобода" за срок от 4 месеца на РС - Никопол за извършен опит за измама по друг случай.То ясно че не си чел статията, аме ето, само едно изречение четни поне. Не за друго, ама поне да не се излагаш.
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-малко 95% от всички благотворитерни кампании са пълна измама от която едни човечета печелят пари от общественото състрадание.
12
1
 
22
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Мисля, че трябва да бъде създаден орган на държавна издръжка който да контролира даренията .Дори тези които имат нужда злоупотребяват .Имаш нужда от 50 хил но получиш 100 хил .Останалите пари си ги прибираш вместо да ги дариш на друг нуждаещ се . Хората вече не желаят да даряват защото всички мамят!!!
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парите да бъдат преведени за лечение на болни деца.
10
19
 
5
 
! Отговори
Набожен преди 4 години
Оставете му парите и го оставете на мира.
9
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кутевец или човек на Лелката ,която се отметна от оставката си ...
8
2
 
28
 
! Отговори
Шаран преди 4 години
Смях се на бабичките дето фърлят от балкона докато един на когото много вярвах не ми разказа прочувствена история и аз "помогнах". Все ще се намери някои да злоупотрби с доброжеланието на хората и все ще се намерят доброжелатели да се хванат. Дано си полежи.
7
1
 
47
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Поне 10 години трябва да лежи. Съсипа доверието в тези, които наистина имат нужда да събират....
6
0
 
25
 
! Отговори
Лоши полицаи. преди 4 години
Съсипаха бизнеса на човека! Ето той тъкмо натрупал първоначалния капитал, и сега започнал да инвестира в производство на още кутии за да разрасне бизнеса пълноценно на национално ниво а защо не и в чужбина.
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мизерията поражда всякакви "изобретатели110 000 мизерия ли наричаш бе аxмак!Мизерия е ако откраднеш един хляб да се наядеш!На наденица ли сте или на заработено?
4
1
 
32
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Moже ли да се отпуснат средства по програмата "Пари срещу лежане"?Искам и аз 110 хиляди лева и да лежа 4 месеца.Ако не е нахално, да е зимата ,че в затвора има парно,па ние някъде не го и пускаме ,че няма кинта?Моля МС да отпусне пари по тая програма и аз да се запиша първи!!!
3
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Тиквата илектуратя съвсем го удари през просото!
2
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мизерията поражда всякакви "изобретатели".
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Загубихме едно предпиятие и един малък бизнес. Както казваше Софиянски: "Халите работят ли? Работят." Какво значение има кой ги е откраднал.