Седем доживотни присъди за убиеца от Кипър

Той се е признал за виновен пред съда
Обновена: 24 юни 2019 16:25 | 24 юни 2019 16:23,
9
Седем доживотни присъди за убиеца от Кипър
Снимка: Reuters

Кипърският армейски капитан Никос Метаксас се призна за виновен за убийствата на седем чужденки, с които се е свързал в сайтове за запознанства и получи седем присъди доживотен затвор, предават световните агенции, цитирани от 24 часа.

Случаят шокира островната държава, а трудностите при разплитането и намирането на телата костваха оставките на министъра на правосъдието и директора на местната полиция.

Още по темата

Сред жертвите са и две малки момиченца - на 6 и 8 години, които са дъщери на някои от изчезналите жени.

35-годишният Метаксас, който има български корени, се призна за виновен по 12 обвинения, свързани с предумишлено убийство, и отвличане на седемте жертви - от Филипините, Румъния и Непал - в периода от септември 2016 до юли 2018 година.

Той се появи без адвокат в съда и след като изслуша обвинителния акт избухна в сълзи, крещейки :" Извърших ужасяващи престъпления".

Присъдата, произнесена от наказателния съд, е най-строгата в кипърската правосъдна система.

Полицията съобщи, че Метаксас, който е баща на две деца, се е запознал с жертвите онлайн. Повечето от тях работели като домашни помощнички на острова.

Директорът на полицията беше отстранен, а министърът на правосъдието подаде оставка след резултати от разследване, което показа, че полицията не се е отнесла достатъчно сериозно към изчезването на жертвите, защото били чужденки.

Първата жертва беше намерена в края на април в минна шахта от туристи, които правели снимки. След това бяха направени поредица от разкрития за убийствата, а последната жертва - 6-годишното дете, беше намерена в езеро на 12 юли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За какво са му седем доживотни присъди, като и една му е достатъчна???"Ако го оправдаят по някоя, да са сигурни, че няма да излезе никога."Единственото справедливо наказание в подобни случаи е смъртното"Няма по-лошо от това десетилетия да гледаш как някоя шупла боя се отделя от стената. Смъртта е спасение
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако вилнееше в България щеше да полеже 3-4г, после да осъди държавата и да си гледа кефа. И всичко това се дава, дори и без да е депутат.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роден през 1984 год. и да настояват,че е с български корени трябва да покажат акта му на раждане където да е написано името на майка му както твърдят,гражданство,народност,датите *** раждане на акта за граждански брак,приетото й фамилно име след брака,което може да е фамилното на съпруга и чиито три имена да са вписани в акта на раждане на детето като баща,биологически за бащата,майката при подписан граждански брак щом се родило от тях,а в останалите случаи осиновяване,ин витро,носеща майка не е
5
1
 
1
 
! Отговори
магурката преди 4 години
Охо,много са изостанали от нас.И у нас зо лятото на 2010 г. не се допускаше съкратено съдебно следствие при умишлено причиняване на смърт или на тежка телесна повреда или ако деецът и бил в пияно състояние,но ние напреднахме с евроценностите и оня Северин убил журналистката го наказаха след като призна изцяло фактите в обвинителният акт с 30 години,поради намалението/"промоция",кво да са прай/ една трета при предвиден доживотен затвор/20 до 30/.
4
1
 
9
 
! Отговори
me преди 4 години
Тука няма да има проблем, ще му дадат 15 години, ще го пуснат след 10 за добро поведение.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ама да пуснат човека... ако беше тука, вече да са го пуснали
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той да не е котка със 7 живота... :D
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво са му седем доживотни присъди, като и една му е достатъчна???