Митничари пипнаха 110 000 евро на Капитан Андреево

Контрабандата била скрита в чанта за документи
26 юни 2019 17:22, Анисия Иванова
8
Митничари пипнаха 110 000 евро на Капитан Андреево
Снимка: Митниците

Митнически служители откриха контрабандна валута за над 210 000 лева в чанта за документи, съобщиха от Агенция "Митници".

Валутата била укрита на дъното на чанта за документи. Колата с турска  регистрация е пристигнала на МП Капитан Андреево в понеделник, на трасе за входящи леки автомобили от Турция за България.

Въпреки че водачът, който пътувал сам, не декларирал ценности или акцизни стоки, влизащият в страната автомобил е отклонен за митническа проверка.

Митническите служители откриват на дъното на чанта за документи, укрити в две отделения, покрити с празни бели листове, пачки с евро в купюри от 50 и 100 евро. Откритите общо 110 000 евро с левовата равностойност на 215 141 лева са задържани.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Свиленград.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали недекларирана валута в левовата равностойност на над 1 милион лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
От началото на годината през Капитан Андреево сигурно са минали 1 млрд. недекларирани лева, те хванали 1 млн. и се удрят в гърдите. Муаха-ха-ха. Ако не е смешно, ще е тъжно.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Осигуриха си отсега парите за коледно банкетче
4
1
 
4
 
! Отговори
Честито преди 4 години
И да почерпят!
3
3
 
6
 
! Отговори
Б преди 4 години
По-късно -> "Всички 20 000 евро са на сигурно място"
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1, НЕ БЕ ТОВА Е БИЛ ЧЕРВЕН ДОБРЕВ- СПАСЯВА ПАРТИЯТА МАЙКА- НАЛИ ТРЯБВА ДА ВРЪЩАТ СУБСИДИИ.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
човекът е носил парите на Доган за да плати за износа на електроенергия, вие сега спряхте целият износ за Турция. гадни митници!