Службата в турската армия вече ще е 6 месеца, а не година

Запазва се възможността за освобождаване от военна повинност
26 юни 2019 19:36, Елка Василева
40
Службата в турската армия вече ще е 6 месеца, а не година
Снимка: архив, Reuters

Турският парламент одобри нов закон за военната повинност, който намалява наполовина срока на службата в армията, предаде Анадолската агенция.

Общо 335 депутати от 600-местния парламент гласуваха в подкрепа на новото законодателство, 17 гласуваха "против", а двама се въздържаха.

Новият закон намалява периода на военната служба от една на половин година и оставя за постоянно възможността за освобождаване от военна повинност за онези, които могат да си го позволят.

Турците, които не искат да служат като войници, все пак ще трябва да преминат едномесечно обучение в казарма, а след това ще могат да се освободят срещу сумата от 31 000 турски лири (5371 долара), уточнява агенцията, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Оакано туркофобче преди 4 години
Пак ще има ред сълзи два сополи
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бхтиии глупостите... Даже и киборгии имат с изкуствен интелект потурите. Я се събудете, че мн голяма фантастика стана хаха
28
6
 
9
 
! Отговори
НЕбългарин преди 4 години
сега уж първо беше турския войник дето бил велик, пък сега бил чужд войник. "И смятай какви гениални водачи са били Османците с чужди войници да превземат чужди територии!" УАУ че гении! Да използват нещо което се е ползвало от край време. Невероятно! Кой би помислил?!?-Да хванеш едни чобани да ги обучиш и да добавиш нови територии към империята се искат умения, които турците имат!
27
6
 
9
 
! Отговори
НЕбългарин преди 4 години
Вече численноста не играе важна роля, а модернизацията и техниката на дадена армия! Един безпилотен въоръжен самолет върши работата на цяла рота и от, както турците пуснаха тези машини да обикалят 24 часа по източните граници аскера много рядко среща терористи! Защото турските дрони ги трепат, като мухи! Гръцките канали се късат да показват и да хвалят напредъка на турците с въоръжаването! Противника да те хвали и да признае, че си много напред с материала не е малка работа!
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НЕбългаринсега уж първо беше турския войник дето бил велик, пък сега бил чужд войник. "И смятай какви гениални водачи са били Османците с чужди войници да превземат чужди територии!" УАУ че гении! Да използват нещо което се е ползвало от край време. Невероятно! Кой би помислил?!?
25
4
 
8
 
! Отговори
бай х преди 4 години
който няма пари .. ще воюва срещу кюрдите
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НЕбългаринщо бе, да не твърдиш че еничарите са били турци?
23
11
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Турската армия е силна , но много е важно на кого служи , на диктатор или на свободна държава ?! Ако турската армия служи на свободна държава , евалла ! Но ако служи на диктатор , САЩ ще намерят начини как да предизвикат още много лучени кризи !
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турската ASELSAN произвежда дронове с размерите и вида на пчели и мухи. Електроника за Ф16. Таблети с мeнте Андроид които държавата доставя за началните училища. Базови станции 3G и 4G които мобилните оператори ползват за мобилните мрежи. Там на базовите клетки не пише Huawei а ASELSAN.
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18Ами там е работа че турците имат и умни ракети собствено производство. Безпилотни самолети също произведени от тях. Цялата технология е турска понеже Израел им отказаха доставки на някои компоненти. Смениха цялото електронно оборудване на изтребителите Ф16 с тяхно защото Ф16 с оригиналната електроника не могат да водят битка с "приятелски" държави като Израел и САЩ.
20
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците и арабите не стават за войници.
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе то едно време и бай Садам се хвалеше че държавата му е сред първите по танкове в света, но видяхме как го обесиха накрая
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно е защо днес се провеждаха учения на турски и американски войници в Кония (Турция) а в същото време отношенията между двете страни са доста обтегнати?
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армията отдавна не се смята в жива сила. Смята се в самололети., ракети, ядрени ракети, ПВО. Къде ще ги изкараш тея 600 000 на полето ли? И една умна ракета и довиждане :)Гръцката армия не отстъпва по нищо на турската в техническо отношие. Да не говорим, че там псотояно има тренеровки на НАТО. Доста добре са о оборудвани. Тях не ги мисли.
16
12
 
12
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Тук в Германия имам познати няколко турци ,които миналата година си платиха за да не ходят в казарма в Турция ! А иначе големи патриоти ?! Казах им , абе вие защо не ходите да се биете с цивилното кюрдско неселение за да угодите на султана ,нали сте големи патриоти ?! Мълчат като.....
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хитлер сигурно се върти в гроба като вижда как му орязаха армията. Днес Германия може да е лидер на Европа но като военна сила е джудже. Все пак е победена във втората световна война и я държат на къса каишка. Безспорен факт е че германците са много добри войници и техническа нация.
14
10
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Икономическата криза в Турция стигна много големи върхове ! Миналата година освобождаването от военна служба беше 1000 долара и турците от Германия бързаха да си платят ,че да не ходят да случат и да избегнат дългът към родината ,както те казват - ватан борджундан качмак ! Сега освобождаването от ватан борджу струва над 5000 долара ! Не знам как турците от Турция ще намерят пари да платят , никой не иска да мре в битка с кюрдите заради кефа на султана , никой не иска да пази заддника на султана
13
9
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Икономическата криза в Турция стигна много големи върхове ! Миналата година освобождаването от военна служба беше 1000 долара и турците от Германия бързаха да си платят ,че да не ходят да случат и да избегнат дългът към родината ,както те казват - ватан добрджундан качмак ! Сега освобождаването от ватан борджу струва над 5000 долара ! Не знам как турците от Турция ще намерят пари да платят , никой не иска да мре в битка с кюрдите заради кефа на султана , никой не иска да пази заддника на султана
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като Турция се въоръжи до зъби с руско оръжие службата в турската армия може да стане и 0 месеца, защото съвършената безаналогова руска военна техника сама ще пази Турция от целия свят.
11
9
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Търската държава прави търговия с донаборниците ! Освобождава ги от военна служба срещу 5000 джолара , понеже в хазната липсват долари !