Търговската война удря по строителния бизнес в САЩ

Наблюдава се сериозен отлив на китайски инвеститори в тази област
26 юни 2019 19:51, Екип на Bloomberg
15
Търговската война удря по строителния бизнес в САЩ
Снимка: Pixabay

Търговските спорове между САЩ и Китай продължават да накърняват сериозно различни сектори от икономиката на двете страни, като последната информация е, че бизнесът с недвижимо имущество в Щатите търпи сериозни загуби, пише Bloomberg TV Bulgaria, позовавайки се на Investor.bg.

За 2018 г. е отчете отлив на китайски купувачи на жилища в САЩ в размер на 4% по данни на най-големия сайт за недвижимо имущество в Китай - Juwai.com.

Интересът като цяло в страната е занижен през изминалата година, а последното нагнетяване на напрежение се очаква да доведе до още по-сериозни пропуснати ползи за брокерите.

Компанията Knight Frank написа в доклада си Wealth Report 2019, че китайските инвеститори ще се ориентират към пазарите на Австралия, Япония и Великобритания за сметка на Ню Йорк и други големи американски градове.

Повече по темата може да прочетете на страницата на Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
7
 
! Отговори
Македон2 преди 4 години
Джон Атанасов не измислил никакъв комп ,а екип от над 5000 учени са изобретили компютъра в това число е бил и сътрудника Атанасов!Капиш!
8
12
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
САЩ имат интерес от българи ! Всички българи които отиват в САЩ се американизират по свое желание съвсем доброволно ! Дори бай Атанас когато е отишъл в САЩ и му се родил сън го кръстил Джон ! Джон Атанасов създателят на компютъра ! А китайките си остават китайци със смешните си имена Дън ,Мън Пън ! От китаец американец не става !
7
2
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 4 години
Интересното,че тези 5 милиарда души няма да умрат без марс,сникерс,дънкин,макдоналс,кентъки,пепси мемси бърбън.... и подобни залъгалки,но затова пък същ ще хлътнат с едни 2-3 трилиона $ за един миг!Кво ще кажеш?
6
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само дето тези 5 млрд няма да спрат да ядат.Напротив, ще увеличат.Съответно, ще увеличат и консумацията на Кока кола.
5
11
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
САЩ нямат интерес да продават жилища на такива които не искат да се самоопределят като американци ! Те са зло за държавата независимо ,че като купуват жилища по някакъв начин подпомагат за икономиката ! Злото идва след това когато масово започнат да се чувстват неамериканци и да си търсят правата на майчин език , етническа принадлежност и прочие ! Впрочем нито една държава в света няма интерес да продава жилища на хора които са от друг етнос , това е бомба със закъснитель !
4
2
 
22
 
! Отговори
сокче преди 4 години
Светът вече е друг,а представяте ли си 5 милиардна Евразия да спре да яде американ фаст фуудст какво ще стане с икономиката на великите каубои!?Тотален колапс!
3
7
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
На какви наркотици си?
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като няма китайци да вземат трънчани. Когато Колумб открил Америка, първото нещо което видели било как трънчанина вече градял клозета за обекта.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Наблюдава се сериозен отлив на китайски инвеститори в тази област."Ха-ха-ха, без Китай американците ще станат бездомници и ще спят под мостовете.