Какво не достигна на България за завод на VW?

Имаме нужда от по-голяма административна готовност
15 юли 2019 19:56, Екип на Bloomberg
84
Какво не достигна на България за завод на VW?
Снимка: Pixabay

 Сам по себе си фактът, че България е на финалната права в избора на дестинация за новия завод на Volkswagen, е успех, но страната ни има нужда от повече административна готовност за поеманеот на подобна сериозна отговорност към една от най-мощните компании в света. Подобно мнение изрази доц. д-р Косьо Стойчев от СУ „Св. Климент Охридски“ в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„България може и трябва да произвежда автомобили, въпросът е дали е необходимо да влезе във високия клас от първа стъпка, или не трябва да се започне с производство на по-лесни и по-масови автомобили“, коментира доцентът.

У нас има нужда от множество подобрения, които да послужат за по-добра основа, на която да можем с далеч повече аргументи да приветстваме по-нататъшна инвестиция от подобен мащаб, смята още преподавателят от СУ.

„Административно ние трябва да се подготвим малко по-сериозно. Заделянето на земя не е достатъчно, както и близостта на град с определено количество население, което потенциално би могло да работи в един такъв завод“, продължава доц. д-р Стойчев.

Цялото интервю може да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Мразя лицемерите преди 4 години
Уважаеми господа от ФесВаген,вие за пореден път ни прецакахте за сметка на Турция.Вие по най-долен начин предадохте ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА,НО БОГще ви накаже!!!
67
1
 
3
 
! Отговори
Иванчо преди 4 години
Айде стига с тоя завод че ми писна на к.. а. кой ще дойде при тия крадливи ***
66
1
 
6
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 4 години
Девиза на Бойко и гуруто му Гьобелс е че една лъжа повторена 100 пъти става истина.Никога,ама никога пред ФВ не е стояла дилемата да прави завод у нас. Това е все едно да направиш свинезавод в С.Арабия. Тук освен че няма пазар за нови коли,няма не само квалифицирана ами и никаква работна ръка, тока за бизнеса е на двойна цена а за курупция и т.н. да не говорим. Това бе една дъвка дъдкана от казионните медии,сиреч почти всички, за местните избори и явно сред "интелелигентния" народ фвана дикиш.
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко, ве, тука работната ръка е евтина, ше стане работата, няма се плашите.
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снимката е на Ситроен 2 CV! Поне малко поровете преди да публикувате!А що се отнася до автомобили, произведени в РъБъ, по убав от "москвич 2140" дефорсиран НЕМА !
63
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фолксваген ни използват за да могат да получат по изгодни условия от Турция. Изобщо нямат намерение да строят завода в България. Тяхната цел са пазарите в близкия изток.
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
28,"Айде бе стига сте ревали , като има заводи на Шнайдер , Либхер , Сензата какво получихте по 700-800лв. заплата .."Ако тях ги нямаше, заплатите щяха да са по 300лв и 100 да се борят за едно свободно място. Без заводи няма как да има натиск за високи доходи и глад за кадри. Забравихме май безработицата и глада от 90те...
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
66,Ще ти обясня така... тук много реват, че 500лв заплата се взимали трудно. 1000лв са двойно. Стига ли? Ами свързани бизнеси? С 5000 заети на 1000лв плюс още поне 5000 в свързани бизнеси по-малък град би имал бум, по-голям ще е с 10000 по-малко безработни и повишение на заплатите(Работниците бягат за 1000лв, ти трябва да дадеш подобна сума, за да има хора при теб). Дългосрочно вдига яко доходите.
60
3
 
10
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Нищо не ни липсва !!! Имама си всичко в изобилие !!! Най-вече тикви !!! Огромни ,прости тикви...
59
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой голям инвеститор няма да дойде у нас. Нивото на корупция и бездържавност е огромно. VW предпочетоха диктаторът Ердоган в неевропейска Турция, пред наш Боци в европейска България. Правете си сметка колко сме зле!
58
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това че БГ не е предпочитана страна е провал. Провал, който ще ни държи най-бедните в Европа---Ами Бангладеш е много предпочитана страна, ама хич не е станала по-богата. Който строи завод на Изток, не търси кадри. Търси да граби. Едното са възможно най-ниски заплати, другото неплащането на данъци. Всяка подобна фирма изнудва местната власт на бедни държави за облаги.
57
3
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Правилното заглавие е:"Какво си нямат другите държави,та са по-напред от нас."Нямат си...Бойко.
56
1
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Върха на журналистиката е, да пишеш за Фолксваген, под снимката на Ситроен...Поне една снимка на Фолксваген бръмбар или Голф не можахте ли да намерите, та сте сложили на Ситроен 2sv???
55
1
 
24
 
! Отговори
Публична тайна преди 4 години
България никога не е била опция в плановете на Германците!Всичко което прочетохме по българските медии са 100% лъжи съчинени от пропагандния отдел на ГЕРБ още преди изборите за да си вдигнат рейтинга.
54
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е кой ще инвестира милиарди в държавата на мутрата премиер, прасевски и хидроинженера Доган?!? вие чувате ли се какво говорите?!? в абсурдистан могат да се правят само ДАЛАВЕРИ! за това всички бягат от абсурдистан, че дори и бежанците от държави като Сирия и Афганистан!!! Видимите резултати на пожарникаря!
53
1
 
24
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
А защо снимката в публикацията е на Ситроен? И те ли ще строят завод?
52
9
 
5
 
! Отговори
ss преди 4 години
Някой с думи прости ще ми обясни ли каква е далаверата на България и по-точно на населението от този завод. Заплатите ще бъдат до максимум 1000 лв. Говори се, че в Турция ще са около 350 евро...
51
1
 
32
 
! Отговори
Йово преди 4 години
Само наивник може да си помисли че компания като WV ще строй в България. Спомнете си американците "Уестингхаус" които искаха да строят 7 блок на АЕЦ "Козлодуй". Спомнете си как "Газпром" отиде в Турция а ние сега искаме да докарват газ до България. Всяка голяма компания независимо дали е от запад или от изток иска ДЪРЖАВНИ ГАРАНЦИИ а не след 4-5 години след като вкарали няколко стотин милиона $ и ? идва някой на власт и ги спъва. Компаниите искат сигурност а в България такова животно няма.
50
1
 
18
 
! Отговори
? преди 4 години
Да не забравяме и Тока - след измамите и продажбата под стойност им нашия АЕЦ тока в БГ за индустрията е скъп а това би оскъпило производството. Тока е скъп заради кражбите на министрите на холдинга на НЕК и тн. Класика. Само кражби и липса на инвестиции. Няма да става по-добре.
49
1
 
21
 
! Отговори
? преди 4 години
Това че БГ не е предпочитана страна е провал.Провал който ще ни държи най-бедните в Европа.Не достигат хора. Няма перспектива и работна ръка. Правителството не насърчава семейства а само проекти с големи рушвети като държавните покупки.