Пране на пари, буквално: 50 кг кокаин – скрит в кутии от прах за пране

На тази находка се натъкнали полицаи в Сао Пауло
17 юли 2019 20:13,
4
Пране на пари, буквално: 50 кг кокаин – скрит в кутии от прах за пране
Снимка: Sao Paolo Police

За полицията в Сао Пауло шегичките са дошли напълно естествено след като са открили 50 кг кокаин, скрит в кутии от прах за пране.

"Измиваме улиците от престъпниците", гордо туитват полицаите.

За детективите било леко изненадващо.

"Никога не съм намирал нещо такова. Това е първият случай, в който намирам кокаин в кутия от прах за пране", обяснява пред "Guardian" детектив Оливио Гомес Лира.

Всичко започнало в понеделник сутрин в квартал Ермелино Матаразо в Сао Пауло. Нищо неподозиращ клиент отишъл в кварталния супермаркет да си купи препарат за пране. Вътре обаче намерил пресован кокаин, съобщават местни сайтове.

Той се оплакал, но после бил заплашен от членове на местна банда. Втори мъж също си купил прах за пране и се натъкнал на кокаин. Той обаче отишъл в местната полиция.

Когато разследващите се появили в магазина собственикът се опитал да избяга с джипа си, заедно с кокаина. Детектив Лира обяснява, че полицията е открила 50 кг кокаинова паста,  което количество би стигнало за около 200 кг от наркотика за продан.

49-годишният собственик на магазина бил арестуван. Трима служители също са задържани и полицията разследва дали и те са замесени.

"Първата хипотеза, по която работим е, че някой е оставил тези кутии на рафта по грешка", обяснява детективът.

В Бразилия ударите, при които полицията се натъква на кокаин, са се увеличили със 70% между януари и май спрямо миналата година. Миналият месец член на екипажа на самолета, с които президентът Жаир Болсонаро пътуваше за срещата на Г-20, беше задържан с 39 кг кокаин в куфара си.

Голяма част от търговията в Сао Пауло се контролира от бандите.

"Вярваме, че заподозрените използват бизнеса като прикритие за пране на пари", обяснява не на шега детектив Лира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бразилейруш е една ГОЛЯМА ФАВЕЛА.Там чужденецът е плячка, поднесена на тепсия.Там ще има оправия след като слънцето угасне.
1
1
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Трябва да са изпаднали от куфара на Гълъбин Боевски...